Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

posiałaś już ten groszek pachnący? Bo jak wygooglowałam i zobaczyłam jak wyglada to też chcę :)

Nie posiałam bo skrzynek nie mam http://n-stars.pl/images/smilies/kwasny.gif

Mam nadzieję mieć skrzynki za niecałe 2tyg i wtedy ruszę ze wszystkim :yes:

(w międzyczasie mam jeszcze urlop, więc nie chcę nic siać przed wyjazdem, bo kto to będzie podlewał?)

byłam, widziałam fajne metalowe osłonki ale drogie strasznie... tak poza tym jedno wielkie NIC. Tzn. widać, ze sezon ogrodowy już się zaczął, ale jak narazie tylko drzewka, kwiatków jeszcze niet. Kupiłam sobie 6ciopak lawendy i nasionka pomidorków cherry - ponoć lubią upał co na naszych południowych balkonach jest zapewnione, no i ja uzależniona od pomidorów więc mam nadzieję na plony :)

Czyli nie mam czego żałować póki co :D

No chyba, że tego sześciopaku lawendy :)

Pomidorki będziesz uprawiać no no no :yes:

obawy mam, ale na 2200 komentarzy ma tylko 1 negatywa i to nawet nie odnośnie transportu

alanko czy możesz podać tu tego sprzedawcę?

Może jednak będzie taniej niż w jakimś ogrodniczym na mieście? :)

a ktoś coś wie na temat pnączy jednorocznych ? co najszybciej i najładniej rośnie ? :)

Ja nie wiem czy to pnącymi można nazwać i w sumie nie są jednoroczne, ale ja lubię clematisy :yes:

Pomidorki będziesz uprawiać no no no :yes:

a no będę jak coś wyrosnie :)

alanko czy możesz podać tu tego sprzedawcę?

Może jednak będzie taniej niż w jakimś ogrodniczym na mieście? :)

mariusz_d http://allegro.pl/show_user.php?uid=40148

mugatko ten groszek pachnacy to jednoroczne pnącze :) ja pozazdrościłam pysiakowi i też dziś zakupiłam nasionka

Edytowane przez alana

Ja nie wiem czy to pnącymi można nazwać i w sumie nie są jednoroczne, ale ja lubię clematisy :yes:

Clematisy to byliny pysiaczku-fakt, że cudne:yes:

Z jednorocznych o które pytała Mugatka to można polecić np. nasturcje, które rosną bardzo szybko. Sama kupiłam nasiona w tym roku i mam zamiar posadzić:yes::D

Tutaj znajdziecie ściągę na temat jednorocznych pnączy:cool:

Dzięki alanko - zaraz popatrzę co on tam ma :wiggle:

Clematisy to byliny pysiaczku-fakt, że cudne:yes:

Z jednorocznych o które pytała Mugatka to można polecić np. nasturcje, które rosną bardzo szybko. Sama kupiłam nasiona w tym roku i mam zamiar posadzić:yes::D

Tutaj znajdziecie ściągę na temat jednorocznych pnączy:cool:

No to widać jak ja się znam - dla mnie jak clematis pnie się po kratce to już pnącze :rotfl:

Dzięki za ściągę Aga :hug:

Psosinku, no musiałam ale zaglądam do wszystkich. Nic nowego nie było :hug: więc nie miałaś co nadrabiać. Bardzo mi miło, że zaglądałyście i pytacie :yes:. Buziaki (i dla Pysiaczka oczywiście, któremu właśnie zaśmiecam :D).

yokasiu kochana nie zaśmiecasz! Pisz ile chcesz i co chcesz :hug:

Dzień dobry! Wpadłam się przywitać. Widzę, że ściana ceglana robi karierę. Pysiaczku, ja bym się upomniała u pana z elikamino o premię za reklamę :)

aneczko no już któryś raz się ten temat przewija, ale ja zbyt nieśmiała jestem na takie rzeczy ;) Cieszę się za to ogromnie, że ta cegła tak się podoba i taką furrorę robi :)

Tak jak napisałam ja swoją ścianę uwielbiam i chyba nigdy mi się nie opatrzy :D