Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A teraz czekam na wiosnę i moje doniczki na balkon - zamówione, może dojdą w tym tygodniu!

No to jak temat balkonu to ja się zgłaszam :) Pokaż doniczki please... Ja popadłam w obsesję balkonowo-kwiatową :) W dużym pokoju mam już posiane groszki, werbeny, lobelie, bazylie, szczypiorek, koperek, popikowane pomidory i Clematis Piilu :) Obecnie uczę się panować nad sobą chodząc po Obi gdzie teraz są promocje ogrodowe ;)

Aguś, że wiosna kalendarzowa jest to wiem - czekam na tą prawdziwą :p

Kwiatki po 15 maja mówisz? To przed Zośką mogą zmarnieć?

Czekam na skrzynki żeby w nich na razie wysiać w domu nasionka, a potem dam na balkon :)

Póki co skrzynek pokazać nie mogę bo już 10dni czekam aż oni je kupią i mi prześlą :mad:

Póki co skrzynek pokazać nie mogę bo już 10dni czekam aż oni je kupią i mi prześlą :mad:

Ale sama je wymyślałaś, ze nie możesz pokazać? :p Zamawiałaś jakieś gotowe prawda?

Powiem Ci, ze ja też wysiałam troche tych kwiatów i aż mnie przerażenie bierze jak pomyślę, ze muszę je popikować http://emoty.blox.pl/resource/651.gif Werbena mi powschodziła chyba z każdego ziarenka więc w jednej skrzynce będzie jej za ciasno :) Ale np. groszek faktycznie sadzi się na miejsce stałe :)

Pozdrawiam

alanko skrzynki te co już o nich wspominałam ;) Ikea, ale stacjonarnie nie udało mi się kupić (dzięki uprzejmości forumek i innych znajomych sprawdzałam w 4 różnych sklepach :D), więc zamówiłam przez internet no i czekam na informację cały czas...

http://2.bp.blogspot.com/-lvkioKYjOCo/Tk57nfo2d8I/AAAAAAAAAD0/DjfPjvw7gvY/s320/hosto-skrzynka-z-uchwytem__0107634_PE257413_S4.JPG

A roślinki co już wysiałaś trzymasz na razie w domu tak?

alanko skrzynki te co już o nich wspominałam ;) Ikea, ale stacjonarnie nie udało mi się kupić (dzięki uprzejmości forumek i innych znajomych sprawdzałam w 4 różnych sklepach :D), więc zamówiłam przez internet no i czekam na informację cały czas...

gdzieś mi umknęło zatem to info :) pardom :D

tak, w dużym pokoju i chyba tak do połowy maja...raczej to mój pierwszy i ostatni raz z nasionkami, za dużo mi tego wyrosło :)

Kwiatki po 15 maja mówisz? To przed Zośką mogą zmarnieć?

Tak pysiaczku mogą zmarznąć i to mocno:sick: Ja zawsze sadzę po 15 maja, bo w naszym klimacie to nigdy nie wiadomo...

Pysiaczku, a Ty zamierzasz wysiewać je sama? Bo jeśli tak to już najwyższa pora zrobić do w domku.

Skrzynki cudne:jawdrop:

Ale świetne te skrzyneczki:jawdrop:

Cześć pysiaczku

Fajne te skrzyneczki :rolleyes:

Fajnie, że się podobają :)

tak, w dużym pokoju i chyba tak do połowy maja...raczej to mój pierwszy i ostatni raz z nasionkami, za dużo mi tego wyrosło :)

Alanko a co posiałaś, bo albo się zakręciłam, albo nie pisałaś :p

Pysiaczku, a Ty zamierzasz wysiewać je sama? Bo jeśli tak to już najwyższa pora zrobić do w domku.

Skrzynki cudne:jawdrop:

Sama część, część kupię sadzonki :yes:

Wiem, że już wypadałoby wysiać, ale co zrobić jak skrzynek nie ma...

Niby jutro mam mieć już w końcu wiadomość. Bo ja sobie ubzdurałam te czarne, a ich coś chyba nie ma już??? Ale skoro na zdjęciu są dwa kolory to i w sprzedaży powinny być prawda? :D

fajne skrzyneczki,nie widziałam takich w ikei to nowość?

pysiaczku Ty mialaś listwy montować, czy nie:confused: już mi się miesza co u kogo

Słoneczko to nie nowość, tylko artykuł sezonowy dlatego może nie zawsze są w sprzedaży i można ich nie znaleźć w Ikei. Ale teraz po świętach widzę, że dostawy w sklepach są, bo stany magazynowe im się powiększyły. Tylko, że nie wiadomo czy czarne dwieźli, bo w sklepie są pod jednym kodem i nie można sprawdzić dostępności dla danego koloru :mad:

Listwy miałam montować zgadza się, ale przesunęło nam się to znów w czasie, bo mąż teraz mocno zarobiony i nie damy rady na tym się skupić niestety.

Pysiu, ale piękne te skrzyneczki! :jawdrop: Szczególnie ta jasna.

Naprawdę takie trudne do zdobycia? :(

Dropku a mi dla odmiany ciemne się ubzdurały :p

Tak jak pisałam wyżej - to artykuł sezonowy i nie ma go w ciągłej sprzedaży. Dodatkowo nie wiem czy te czarne to akurat nie zeszłoroczna kolekcja i może w tym roku w ogóle nie są dostępne? Ale zdjęcie na stronie Ikei jest jakie jest, więc ciągle mam nadzieję :D

Posiałam lobelię, groszek pachnący, werbenę, mieszankę balkonową - to z kwiatów, a z ziół bazylię, koperek, szczypiorek, pietruszkę...a no i pomidory :) Powiem szczerze, ze jak narazie popikowałam pomidory czyli każdą małą sztukę przesadziłam do pojemniczka po jogurcie. Kiepska robota bo to strasznie delikatne... A w werbenie to chyba będę miała cały balkon bo tyle tego wyrosło :) a to jeszcze trzeba rozsadzić... Tylko groszek pachnący zostaje tam gdzie go wysiałam no i zioła ;) Już się w to nie będę bawiła, kupię sadzonki :D