Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakby nie patrzeć o 30%. Chciałabym, żeby mi pensja (której teraz nie mam) o tyle wzrosła ;)

No pewnie, też bym się wcale nie obraziła o taki wzrost ;)

a może któraś widziała ceramiczny ociekacz na sztućce?

Joasiu ja mam taki :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70105659/

Ooo ława już gotowa :) ciekawa jestem jak wyszła :popcorn:

No niestety blat ławy muszę pobielić jeszcze raz bo coś za bardzo sęki się przebijają w brązie na nim. Nie wiem czy można bielić dwa razy, ale nic innego mi nie pozostaje :D

Nic nie lakierowałam i chyba w ogóle nie zamierzam (to dobrze czy źle?)

Ja jeszcze nigdy nie bieliłam ale zamierzam :) opowiedz Pysiaczku jak i czy ciężko się to robi?

Co do lakierowania to ja zamierzam pociągnąć ławę warstwą matowego lakieru. Poprzednio była taka surowa i jak mi goście rozlali kawę to ślady zostały :(

Two ja już prędzej pokuszę się chyba na wosk niż na lakier :)

A bieliłam pastą starwaxa i jest to w sumie bardzo proste tylko ręka mnie bolała bo dosyć mocno cisnęłam szmatkę (bawełnianą), którą nakładałam pastę :) Można też nakładać pędzlem, ale wtedy pewnie jest sporo nadmiaru do zebrania, a u mnie nie było nic. Ogólnie jest to z pół godzinki roboty na taki blat jak mój tj. ok. 60x120 i kawałek spodu :yes:

Joasiu faktycznie większe noże wypadają z tego ociekacza dlatego ja je od razu wycieram i wkładam do stojaka. A pojemnik u mnie też stoi a nie wisi :)