Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

mada obiecuję, że jutro zrobię fotkę :yes: Z rana pobielę ją drugi raz a potem cyknę dla Was zdjęcie z okazji 100.000 odsłony wątku :D

Dzięki kochane :wiggle:

Two jak będziesz miała jakieś pytania to ja chętnie odpowiem, choć są tu na forum bardziej doświadczone pobielaczki ;) m.in. mada właśnie lubi nihiru :yes:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drop kochana mam nadzieję, że za dużo tego popcornu od piątku nie zjadłaś :oops:

Dopiero teraz udało mi się przygotować zdjęcia dla Was :)

Tak więc przedstawiam naszą ławę:

1) Przed

2012-02-27%252011.01.28.jpg

2) Po

%25C5%2581awa4.jpg

%25C5%2581awa3.jpg

%25C5%2581awa2.jpg

%25C5%2581awa1.jpg

Mam też zdjęcia wiosny na naszym balkonie :D

bratki1.jpg

bratki3.jpg

bratki2.jpg

mada dzięki :)

Niestety efektu jak u Ciebie nie dało się osiągnąć przez to, że nasz blat sosnowy a Twój chyba dębowy co?

Tutaj miałam strasznie ciemne sęki, które przebijały przez tą pobieloną warstwę. Dopiero po drugiej jest ok, a mam wrażenie, że jeszcze i ze dwie warstwy tej pasty mogłyby być. Ale wtedy blat mógłby się już zlać z nogami, a nie o taki efekt mi chodziło :)

Rany, Pysiaczku, Twój salon wygląda rewelacyjnie! Ława wpisała się w klimat, nie ciągnie tego salonu w żadną stronę dzięki czemu nie stracił uroku patchworkowego wnętrza, który tak u Ciebie lubię!

Wiosna - wiadomo - cudna jest. U nas kwitną tulipany, szachownice i krzewy, jak w raju :D.

pysiaczku GRATULACJE ! pięknie wyszła ta ława, nic dodać nic ująć w tym Twoim pokoju dziennym, jest pięknie, ciepło, przytulnie, domowo po prostu...

a stojak pod kwiatki mam taki sam, to IKEA pewnie ... tylko mój już troszkę rdzy dostał ... muszę go odświeżyć koniecznie :)

Ale mi nasłodziłyście :p Ale nie powiem - miło mi, a w zasadzie nam, bo mój mąż miał udział w tym jak ta ława wygląda no i w zdjęciach dla Was też - nie ma co ukrywać :D

pysiaczku ława piękna :wiggle:

idealnie pasuje do Twoich szarości i ceglanej ściany :)

wiosenny balkon kolorowy i wesoły :) mój teraz wygląda jak pobojowisko, bo jest trochę przechowalnią rzeczy w czasie remontu :(

a co to za ładny biały regał na balkonie ?? ;)

Kasiu dzięki :)

I na Twój balkon przyjdzie czas i wtedy nam wszystkim szczęka opadnie ;) A póki co masz kuchnię do zrobienia i ona będzie piękna! :yes:

Regał to Ikea jak słusznie zauważyła mugatka, a konkretnie ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10160314/

:yes: Moja rzeczywiście jest dębowa.

Tak czy siak, Twoja wyszła naprawdę super:)

Dziękuję maduś, bo takie słowa od Ciebie to naprawdę wielki komplement :yes:

przepiękna ława! idealnie komponuje się ze ścianką z cegły :)

Dzięki Mollik i witaj przy okazji :)

Rany, Pysiaczku, Twój salon wygląda rewelacyjnie! Ława wpisała się w klimat, nie ciągnie tego salonu w żadną stronę dzięki czemu nie stracił uroku patchworkowego wnętrza, który tak u Ciebie lubię!

Wiosna - wiadomo - cudna jest. U nas kwitną tulipany, szachownice i krzewy, jak w raju :D.

yokasiu dziękuję :D Bardzo mi miło czytać takie słowa :wiggle:

Tulipany przyniosłam sobie wczoraj z ogródka od mamy - są cudne :D

A powiedz co to szachownice? :)

Przy ostatnim zdjęciu domowym się rozpłaszczyłam... Ściana, oświetlenie, fotel i ława... Pysiaczku, stworzyłaś ciepłe, piękne i DOMOWE wnętrze. Gratuluję gustu!

aneczko dziękuję orgomnie :hug:

Twoja ściana też jest piękna, ciepła i DOMOWA :yes:

A jeszcze się tak ogólnie WAS zapytowywuję. Skąd WY kobiety bierzecie te napisy domowe?

Napis HOME jest z NanuNana, a ten Home Sweet Home z TkMaxxa :)

Dobra robota Pysiu, ława wygląda uroczo!

I jaki Ty masz cudny fotel - nie wiem jak to się stało, ale jakoś mi wcześniej umknął. Fajny ma kształt, połączenie kolorów też świetne. Przydałby mi się taki w sypialni :)

Wiosny zazdroszczę. A szczególnie tej ostatniej doniczki ;)

Dropku dzięki :D

Fotel to uszak, w fioletowym welurze - taki sam materiał ma Aga na fotelu w sypialni właśnie :yes:

Zamawiany od znanego na FM sprzedawcy z Allegro :D

pysiaczku GRATULACJE ! pięknie wyszła ta ława, nic dodać nic ująć w tym Twoim pokoju dziennym, jest pięknie, ciepło, przytulnie, domowo po prostu...

a stojak pod kwiatki mam taki sam, to IKEA pewnie ... tylko mój już troszkę rdzy dostał ... muszę go odświeżyć koniecznie :)

Dziękuję mugatko :)

Czyli ten regalik na balkonie może mi jednak zardzewieć? Wystawiłam go dopiero teraz w weekend, bo wcześniej stał w pokoju komputerowym, ale obecnie nie ma już na niego miejsca, a na balkonie przyda się bardzo :D

Wszystko u ciebie piękne, ten stoliczek na tle tej ceglanej sciany wugląda rewelacyjnie, jestem pod wrażeniem. :)

Dziękuję Alu :)

Pysiaczku ława wygląda wspaniale , cudownie , bardzo mi się podoba :yes:

Mam pytanie co do balkonu , a mianowicie co masz na podłodze (gdzie kupowane i za ile jeśli można wiedziec)

ateno dzięki :)

Na podłodze jest modrzew syberyjski (chyba?), kupowany w zaprzyjaźnionym tartaku koło Chociwla. Po ile nie mam pojęcia, bo nie my za niego płaciliśmy (tak nam się fartnęło ;)) Jeśli byś chciała namiary mogę podesłać na PW.

Pysiaczku wszystko cudnehttp://emoty.blox.pl/resource/upup.gif:jawdrop::jawdrop:Padłam http://emoty.blox.pl/resource/nosze.gif

Ława wyszła mniodzio i śliczna wiosna:wiggle:

Aga dzięki dzięki dzięki :D

Pysiaczku no mi zaczął rdzewieć po dwóch sezonach na tarasie, może na balkonie jest bardziej osłonięty i nie będzie tak źle...

u mnie jest narażony bardziej na wilgoć, nawet deszcz czasami zacina więc rdzewieje tam gdzie śrubki i łączenia...

na zimę zawsze go chowam do domku ale i to nie pomogło ... ale troszkę mycia, farby i będzie po sprawie, za takie pieniądze i tak warto :)