yokasta 17.05.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kurcze no ja zapomniałam, że Ty na balkonie oczywiście, że możesz na miejsce docelowe reszta jak Majeczka napisała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.05.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Maju oczywiście, że mam pytanie Co to znaczy uszczykiwać Chciałabym zwisające petunie, ale to chyba jakaś wyższa szkoła jazdy yokasiu a no na balkon W takim razie w weekend porozsadzam je w skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.05.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Chciałabym zwisające petunie, ale to chyba jakaś wyższa szkoła jazdy Jeżeli kupiłaś odmianę zwisającą pysiaczku, to będą zwisały- nic nie obrywaj:mad: :lol2:ja zawsze miałam zwisające:yes: jak zaczniesz obrywać, to zrobią się płaskie i łyse na górze:yes: Same będą zwisały jak urosną tworząc taki oto obrazek http://bi.gazeta.pl/im/9/3988/z3988839X,Na-tym-balkonie-z-gornych-skrzynek-splywaja--petunie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.05.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 A tutaj dalej o kwiatkach niech ci pięknie rosną Pysiaczku tylko nie uszczykuj ich za mocno http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flowers/smileys-flowers-042791.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 18.05.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Jeżeli kupiłaś odmianę zwisającą pysiaczku, to będą zwisały- nic nie obrywaj:mad: :lol2:ja zawsze miałam zwisające:yes: jak zaczniesz obrywać, to zrobią się płaskie i łyse na górze:yes: Pozwolę sobie nie zgodzić się z Pani zdaniem Pani Prezes (o matko mam nadzieję,że reprymendy to ja za to nie dostanę ) ,ale więcej napiszę na ten temat popołudniu,teraz zajrzałam tylko tak na szybko i nie mam czasu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Pozwolę sobie nie zgodzić się z Pani zdaniem Pani Prezes (o matko mam nadzieję,że reprymendy to ja za to nie dostanę ) NAGANA:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Pozwolę sobie nie zgodzić się z Pani zdaniem Pani Prezes (o matko mam nadzieję,że reprymendy to ja za to nie dostanę ) ,ale więcej napiszę na ten temat popołudniu,teraz zajrzałam tylko tak na szybko i nie mam czasu:D Maju, ale tak na serio to wiem, ze niektórzy obrywają świeży pąk w celu obfitszego kwitnięcia. Ja jednak powtarzam NIGDY tego nie robiłam, a zawsze miałam obłędnie gęste zwisy:yes: Usuwałam tylko przekwitnięte kwiaty:D I oczywiście nawoziłam przez cały sezon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.05.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No to mamy problem, bo nie wiem jaką odmianę kupiłam, a opakowanie już daaawno poleciało do śmieci Także nie wiem, ale mam nadzieję, że się dowiem co to to uszczykiwanie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No to mamy problem, bo nie wiem jaką odmianę kupiłam, a opakowanie już daaawno poleciało do śmieci To najwyżej nie będą Ci zwisać pysiaczku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.05.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 I po tym poznam co mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 I po tym poznam co mam? TAK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 18.05.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) NAGANA:mad: :P Maju, ale tak na serio to wiem, ze niektórzy obrywają świeży pąk w celu obfitszego kwitnięcia. Ja jednak powtarzam NIGDY tego nie robiłam, a zawsze miałam obłędnie gęste zwisy:yes: Usuwałam tylko przekwitnięte kwiaty:D I oczywiście nawoziłam przez cały sezon:) Jestem jeszcze chwilkę,więc napiszę o co mi chodziło:yes: To nie chodzi Aguś o obrywanie świeżego pąka w celu obfitszego kwitnięcia Chodzi o to,że trzeba uszczykiwać wierzchołki rośliny,żeby roślina się rozkrzewiała i spuszczała pędy w dół To nie jest tak,że jak kupujesz odmianę zwisającą to one same z siebie będą zwisać nie będą, nie uszczykiwane będą rosły w górę i będą to pojedyńcze badyle Aguś Ty kupujesz sadzonki i nigdy się im dogłębnie nie przyglądasz,ale wiesz mi,że każdy producent tak robi I nie jest prawdą,że zrobią się płaskie i łyse na górze,nie zrobią się Będą miały bujną, ale krótką czuprynę A uszczykiwanie wierzchołków to nic innego jak po prostu oderwanie pędu prowadzącego Pysiaczku Twoje sa jeszcze troszeczkę za malutkie więc tak nie rób Ot i znowu się rozpisałam ... jeszcze jakieś pytania ??? ... proszę pytać Edit: a miałam się wziąść do roboty to wlazłam na forum Edytowane 18 Maja 2012 przez mmajeczkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 To nie chodzi Aguś o obrywanie świeżego pąka w celu obfitszego kwitnięcia Niektórzy robią i tak- niby z jednego urwanego zrobią się 4:eek: Aguś Ty kupujesz sadzonki i nigdy się im dogłębnie nie przyglądasz,ale wiesz mi,że każdy producent tak robi A jeżeli chodzi Ci Maju o ten etap u producenta, to pewnie tak robią Edit: a miałam się wziąść do roboty to wlazłam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 18.05.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Niektórzy robią i tak- niby z jednego urwanego zrobią się 4:eek: Niby tak,ale ja tak nigdy nie robię i kwitną mi przepięknie,ale to też dużo zależy od odmiany A jeżeli chodzi Ci Maju o ten etap u producenta, to pewnie tak robią Na 100% tak robią Cieszę się,że się zrozumiałyśmy To się nie ma z czego śmiać ... to trzeba usiąść i płakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.05.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No dobra czyli teraz nie dotykam, a jak podrosną to mam im uciąć najbardziej górną odnogę (liścia?). Rany czarna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.05.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 matko wszędzie o kwiatkach i ogrodach....:DPysiaczku piekne bedą - nieważne jakie kupiłaś! :cool:Wy Dziewczyny Obłędne Jesteście - Wiecie o tym???:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.05.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Piękne to może i będą jak w końcu wyjdzie słonko i je podkarmi Mam nadzieję, że jutro, bo zapowiadają 23 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 18.05.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No dobra czyli teraz nie dotykam, a jak podrosną to mam im uciąć najbardziej górną odnogę (liścia?). Rany czarna magia Pysiaczku zaznaczyłam Ci na zdjęciu co należy zrobić http://images41.fotosik.pl/1526/f2a0cdf2fc4070e6.jpg Na tym zdjęciu widać wyraźnie pęd prowadzący, właśnie ten wierzchołek musisz uszczyknąć ,najlepiej paznokciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.05.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 To samo robi się z papryką w warzywniku nad pierwszym rozkrzewieniem uszczykuje pęd prowadzący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.05.2012 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No i trzeba było tak od razu z formą obrazkową do mnie - od razu wiem o co chodzi Dzięki Majeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts