Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałabym zwisające petunie, ale to chyba jakaś wyższa szkoła jazdy :lol2:

Jeżeli kupiłaś odmianę zwisającą pysiaczku, to będą zwisały- nic nie obrywaj:mad: :lol2:ja zawsze miałam zwisające:yes: jak zaczniesz obrywać, to zrobią się płaskie i łyse na górze:yes: Same będą zwisały jak urosną tworząc taki oto obrazek

http://bi.gazeta.pl/im/9/3988/z3988839X,Na-tym-balkonie-z-gornych-skrzynek-splywaja--petunie.jpg

Jeżeli kupiłaś odmianę zwisającą pysiaczku, to będą zwisały- nic nie obrywaj:mad: :lol2:ja zawsze miałam zwisające:yes: jak zaczniesz obrywać, to zrobią się płaskie i łyse na górze:yes:

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Pani zdaniem Pani Prezes (o matko mam nadzieję,że reprymendy to ja za to nie dostanę :lol2:) ,ale więcej napiszę na ten temat popołudniu,teraz zajrzałam tylko tak na szybko i nie mam czasu:D

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Pani zdaniem Pani Prezes (o matko mam nadzieję,że reprymendy to ja za to nie dostanę :lol2:) ,ale więcej napiszę na ten temat popołudniu,teraz zajrzałam tylko tak na szybko i nie mam czasu:D

Maju, ale tak na serio to wiem, ze niektórzy obrywają świeży pąk w celu obfitszego kwitnięcia. Ja jednak powtarzam NIGDY tego nie robiłam, a zawsze miałam obłędnie gęste zwisy:yes: Usuwałam tylko przekwitnięte kwiaty:D I oczywiście nawoziłam przez cały sezon:)

NAGANA:mad::mad:

:p:P

Maju, ale tak na serio to wiem, ze niektórzy obrywają świeży pąk w celu obfitszego kwitnięcia. Ja jednak powtarzam NIGDY tego nie robiłam, a zawsze miałam obłędnie gęste zwisy:yes: Usuwałam tylko przekwitnięte kwiaty:D I oczywiście nawoziłam przez cały sezon:)

Jestem jeszcze chwilkę,więc napiszę o co mi chodziło:yes: To nie chodzi Aguś o obrywanie świeżego pąka w celu obfitszego kwitnięcia :no: Chodzi o to,że trzeba uszczykiwać wierzchołki rośliny,żeby roślina się rozkrzewiała i spuszczała pędy w dół :yes: To nie jest tak,że jak kupujesz odmianę zwisającą to one same z siebie będą zwisać :no: nie będą, nie uszczykiwane będą rosły w górę i będą to pojedyńcze badyle :yes: Aguś Ty kupujesz sadzonki i nigdy się im dogłębnie nie przyglądasz,ale wiesz mi,że każdy producent tak robi :yes: I nie jest prawdą,że zrobią się płaskie i łyse na górze,nie zrobią się :no: Będą miały bujną, ale krótką czuprynę :yes: A uszczykiwanie wierzchołków to nic innego jak po prostu oderwanie pędu prowadzącego :yes: Pysiaczku Twoje sa jeszcze troszeczkę za malutkie więc tak nie rób :no:

Ot i znowu się rozpisałam ... jeszcze jakieś pytania ??? ... proszę pytać :D

Edit: a miałam się wziąść do roboty to wlazłam na forum :bash:

Edytowane przez mmajeczkaa

To nie chodzi Aguś o obrywanie świeżego pąka w celu obfitszego kwitnięcia :no:

Niektórzy robią i tak- niby z jednego urwanego zrobią się 4:eek:

Aguś Ty kupujesz sadzonki i nigdy się im dogłębnie nie przyglądasz,ale wiesz mi,że każdy producent tak robi :yes:

A jeżeli chodzi Ci Maju o ten etap u producenta, to pewnie tak robią:yes:

Edit: a miałam się wziąść do roboty to wlazłam na forum :bash:

:rotfl:

Niektórzy robią i tak- niby z jednego urwanego zrobią się 4:eek:

Niby tak,ale ja tak nigdy nie robię i kwitną mi przepięknie,ale to też dużo zależy od odmiany :yes:

A jeżeli chodzi Ci Maju o ten etap u producenta, to pewnie tak robią:yes:

Na 100% tak robią :yes: Cieszę się,że się zrozumiałyśmy :D

:rotfl:

To się nie ma z czego śmiać ... to trzeba usiąść i płakać :lol2:

No dobra czyli teraz nie dotykam, a jak podrosną to mam im uciąć najbardziej górną odnogę (liścia?).

Rany czarna magia :lol:

Pysiaczku zaznaczyłam Ci na zdjęciu co należy zrobić :)

http://images41.fotosik.pl/1526/f2a0cdf2fc4070e6.jpg

Na tym zdjęciu widać wyraźnie pęd prowadzący, właśnie ten wierzchołek musisz uszczyknąć ,najlepiej paznokciami :yes: