nemi 07.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 I pamiętajcie, żeby układać "od góry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.10.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Jakoś przez weekend nic mi się nie chciało Odpoczywam bo dawno już nie było na to czasu Mam nadzieję, ze odpoczęłaś pysiaczku Taki weekend leniucha każdemu jest potrzebny:wiggle: My niestety imprezowaliśmy, więc sama rozumiesz, że z odpoczynku nici:lol2: Miłego tygodnia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.10.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 I pamiętajcie, żeby układać "od góry". słuszna uwaga Teraz mam dylemat innej natury - u nas będzie cegiełka nie do sufitu tylko do wys ok 1,90 cm - tak jak rura od kozy wchodzi do komina. I nie jestem pewna, czy będzie to ok wyglądało :/ roboty dopiero w przyszły poniedziałek się zaczną - a miałam nadzieję już na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 11.10.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dzięki za komentarze na temat nieprania ektorpa, bo ja już swoje beżowe pokrycie prawie do pralki włożyłam i teraz mam dylemat, bo do głowy mi nie przyszło, że nie można go prać, nawet przy praniu nie może się człowiek odstresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.10.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 nawet przy praniu nie może się człowiek odstresować. :rotfl:współczuję Hello pysiaczkuhttp://www.sherv.net/cm/emoticons/hello/waving-hat-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.10.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 pendraczku szkoda, że go jednak nie wyprałaś bo wiedziałybyśmy na czym stoimy A tak żadna się nie odważy chyba http://i1132.photobucket.com/albums/m575/maxmoo/Funny%20Pics/Greeting%20Cards/Welcome%20and%20Hello/qoinuw.gifAguś - piątek mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 12.10.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Mam nadzieję, ze odpoczęłaś pysiaczku Taki weekend leniucha każdemu jest potrzebny:wiggle: My niestety imprezowaliśmy, więc sama rozumiesz, że z odpoczynku nici:lol2: Miłego tygodnia:bye: Oj jak mi Ciebie żal.. bidnas:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 12.10.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 pendraczku szkoda, że go jednak nie wyprałaś bo wiedziałybyśmy na czym stoimy A tak żadna się nie odważy chyba http://i1132.photobucket.com/albums/m575/maxmoo/Funny%20Pics/Greeting%20Cards/Welcome%20and%20Hello/qoinuw.gifAguś - piątek mamy Jesssu , dzis jest PIATEK???????????????????? Kurde to dlaczego w ty, tygodniu nie było czwartku? Toć głowe bym dala ze wczoraj była sroda:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 12.10.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Jesssu , dzis jest PIATEK???????????????????? Kurde to dlaczego w ty, tygodniu nie było czwartku? Toć głowe bym dala ze wczoraj była sroda:bash: Wszystko było. Środa to nawet 2 razy. A dziś to już trwa z 50 godzin... Znaczy u mnie bo tak mi się nudzi. Pendraczku beżowe takie jak Ikea sprzedawała kilka lat temu można prać. Zerknij na metkę w środku. Ale się kurczą trochę, więc później ciężko strasznie je założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 12.10.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 dobrze, że na forum wróciłam ...i do Ciebie Pysiaczku zajrzałam )bo własnie temat sofy , mojego szarego ektropa jest jak najbardziej aktualny !! No a, że dziecko moje już na słoiczkach to powiem, że kilka brzydkich plam po mrchewce i wogóle ....no cóż małe pranie by się przydało napewno . Mąż mi cały czas suszy głowę o to, żebyśmy zdjeli te pokrycie ektropa i wyprali ... hmmm...a ja na to że, wypierzemy dopiero wtedy, jak kupimy imne pokrycie . NO a że ceny pokrowców lekko odstraszają, to chyba będe jeszcze trochę trzymać swoje 4 litery na tym poplamionym ektropie !! Dziewczyny i jaką mega przygodę miał mój biedny ektrop w trakcie mistrzostw Europy ...fiu , fiu .... Mąż oczywiście zakupił sobie cały zestaw kredek do malowania barw biało-czerwonych na twarzy a że duzzzzzo dzieci było wtedy u nas to mój ektrop brzybrał kolory szaro - biało - czerwone !!!!!! Byłam mega załamana ale jakoś się doczyściło. Pysiaczku pozdrawiam i idę szperać dalej po twoim wątku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.10.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 moje drogie - to w takim razie jaka jest ALTERNATYWA na Ektorpy? Jak by nie patrzeć rozkładana 2 na którą zdecydowaliśmy się kosztuje ok 2,5 tys, wiec darmo nie jest... Zdanie na temat jakości ikeowych mebli mam wyrobione już jakis czas temu ( nie powala niestety ) ale tez i alternatywy za podobna cenę żadnej właściwie... u naszych rodzimych ( miejscowych) poroducentów same koszmarki dostępne - w dziwnych kształtach, o deseniach nie wspomnę... Zdejmowany pokrowiec dla mnie stanowił największy plus na rzecz Ektorpów - a tu z wypowiedzi wychodzi, że minus raczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.10.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Matko, jak czytam o tych pokrowcach na ektropy, mi was szkoda to w ogóle jakieś nieporozumienie,żeby robić zdejmowany pokrowiec, którego nie można wyprać w pralce, pogięło ich na maxa? a w kazdym katalogu napisane, ze to wielka zaleta ektropa, bo pokrowce zdejmowane do prania. Dla tego my po przejściach z tkaniną, potem ekoskórą na wypoczynku, kupiliśmy skórzany i chociaż mało ładny to mega praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.10.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Moim zdaniem bawełniana tkanina obiciowa to PORAŻKA przy dzieciach. Może dla singli, lub starszego państwa takie pokrowce się sprawdzają, ale dla rodzin z dziećmi zdecydowanie NIE! ładnie wyglądają tylko w katalogu i kilka dni po praniu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.10.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 ja niestety nie przekonam się ani do skóry ani do ekoskory. nie lubię u juz. Pozostaje mi wiec tkanina obiciowa, ktora każda brudzi się chyba jednakowo. I takie moje spostrzeżenie - na sofach o kształcie ektorpowym rozłożony na siedzeniu pled ( który uprać łatwiej ) zupełnie mnie nie razi - za to kocyk na nowoczesnej skórzanej sofie... nieeee.... a z dzieciakami i brudzeniem - chyba zalezy od zasad w domu i od tego, jakie są dzieciaki. Moje często dość jedzą w dużym pokoju ( choc nie posiłki główne ) więc wypadki się zdarzają A białe pokrycie - to chyba sie nadaje TYLKO na zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 12.10.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Kamilciu, dla mnie alternatywą jest sofa , którą wybrałam. Płaciłam 2200 w tkaninie o jakiś tam podwyższonych parametrach zarówno wytrzymałościowych jak i łatwość czyszczenia- ma teflon- płyny nie wsiąkają - zostają kropelki.. Ektorp u mnie odpadał z 2 powodów.. 1-Sposób jego rozkładania nie wchodził w grę- bo za wąski mam salon a w nogach miałabym kozę - piec wolnostojący. 2-Rozłożona, jest dla mnie niewygodna do spania. Jeśli nie potrzebowałabym sofy rozkładanej u tego samego pana bym wzięła takową- podobno super hiper.. Wygląda na baaardzo wygodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.10.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 ja potrzebuję rozkładaną, ale do spania okazyjnego, więc nie musi być super wygodna niemniej opcja rozkładania być musi. A producent tej Twojej z jakiego miasta? ja nie umiem kupować tak dużych mebli tylko internetowo - zobaczyć musze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 12.10.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 To zapraszam do siebie:) Przymierzysz się.. Nawet folię zdejmę na chwilę Wykonana jest naprawdę bardzo starannie.. Pan jest chyba z zach- pom. Transport ichni- nie kurier- 200 na Śląsk. Wpisz sobie- sofa orlando na Alledrogo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.10.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Nasza nie jest rozkładana i pokrowce można prać ale są białe . I jeszcze jedno: narzuty/koce i inne tylko na ozdobę. Pokrowiec i sofa "oddychają" a wszelkie dodatkowe barchany na to nie pozwalają. Wiem, bo sprawdziłam . Moim zdaniem ta szara jest jak najbardziej optymalna, wczoraj dotykałam i różni się trochę od tego białego materiału ale moim skromnym zdaniem nie na tyle żeby nie wyprać w swojej pralce. Temperatura 30 albo mniej, niskie obroty i nic nie powinno się stać . Jak byście spróbowały z jedną poduszką na oparcie to nawet gdyby się minimalnie zbiegła nie zauważyłybyście różnicy. Prawda jest taka, że jak piorę ten biały to też potem siłą upycham poduszki i tak na nowo przy każdym praniu. No, buźka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.10.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Yokasto - ja miałam biały pokrowiec na podnóżek i niestety kurczył się z każdym kolejnym praniem - prałam w temp 40 st a oni chyba nawet do 60 pozwalają. Oczywiście w tej temp plamy złażą średnio kulawo, to jedna sprawa, ale on po każdym praniu robił się coraz węższy i niestety ale po kilku nie dało rady założyć go - ta spodnia warstwa sie zwyczajnie podarła... dodatkowo w dwóch śrubach od nóżek góry wyrobiły się gwinty i nie da się w ogóle tych nóżek przykręcić... pysiaczku przepraszam za zaśmiecanie wątku, już kończę ten temat :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.10.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Kamilciu, swój prałam jakieś 6-7 razy i nie mam tego problemu nawet długość jest bez zmian. Tylko naturalne ściągnięcie materiału zachodzi ale potem w trakcie użytkowania z powrotem się "rozbija" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts