Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakoś przez weekend nic mi się nie chciało :) Odpoczywam bo dawno już nie było na to czasu ;):)

Mam nadzieję, ze odpoczęłaś pysiaczku:rolleyes: Taki weekend leniucha każdemu jest potrzebny:wiggle:

My niestety imprezowaliśmy, więc sama rozumiesz, że z odpoczynku nici:lol2:

Miłego tygodnia:bye:

I pamiętajcie, żeby układać "od góry". :)

słuszna uwaga :) Teraz mam dylemat innej natury - u nas będzie cegiełka nie do sufitu tylko do wys ok 1,90 cm - tak jak rura od kozy wchodzi do komina. I nie jestem pewna, czy będzie to ok wyglądało :/

roboty dopiero w przyszły poniedziałek się zaczną - a miałam nadzieję już na teraz

pendraczku szkoda, że go jednak nie wyprałaś bo wiedziałybyśmy na czym stoimy :lol: A tak żadna się nie odważy chyba ;)

http://i1132.photobucket.com/albums/m575/maxmoo/Funny%20Pics/Greeting%20Cards/Welcome%20and%20Hello/qoinuw.gifAguś - piątek mamy :D

Jesssu , dzis jest PIATEK????????????????????

Kurde to dlaczego w ty, tygodniu nie było czwartku? Toć głowe bym dala ze wczoraj była sroda:bash::bash:

Jesssu , dzis jest PIATEK????????????????????

Kurde to dlaczego w ty, tygodniu nie było czwartku? Toć głowe bym dala ze wczoraj była sroda:bash::bash:

Wszystko było. Środa to nawet 2 razy. A dziś to już trwa z 50 godzin...

Znaczy u mnie bo tak mi się nudzi. :D

Pendraczku beżowe takie jak Ikea sprzedawała kilka lat temu można prać. Zerknij na metkę w środku. Ale się kurczą trochę, więc później ciężko strasznie je założyć.

dobrze, że na forum wróciłam ...i do Ciebie Pysiaczku zajrzałam :))bo własnie temat sofy , mojego szarego ektropa jest jak najbardziej aktualny !!

No a, że dziecko moje już na słoiczkach to powiem, że kilka brzydkich plam po mrchewce i wogóle ....no cóż małe pranie by się przydało napewno . Mąż mi cały czas suszy głowę o to, żebyśmy zdjeli te pokrycie ektropa i wyprali ... hmmm...a ja na to że, wypierzemy dopiero wtedy, jak kupimy imne pokrycie . NO a że ceny pokrowców lekko odstraszają, to chyba będe jeszcze trochę trzymać swoje 4 litery na tym poplamionym ektropie !! :)

Dziewczyny i jaką mega przygodę miał mój biedny ektrop w trakcie mistrzostw Europy ...fiu , fiu .... Mąż oczywiście zakupił sobie cały zestaw kredek do malowania barw biało-czerwonych na twarzy a że duzzzzzo dzieci było wtedy u nas to mój ektrop brzybrał kolory szaro - biało - czerwone !!!!!! Byłam mega załamana ale jakoś się doczyściło.

Pysiaczku pozdrawiam i idę szperać dalej po twoim wątku !;)

moje drogie - to w takim razie jaka jest ALTERNATYWA na Ektorpy? Jak by nie patrzeć rozkładana 2 na którą zdecydowaliśmy się kosztuje ok 2,5 tys, wiec darmo nie jest... Zdanie na temat jakości ikeowych mebli mam wyrobione już jakis czas temu ( nie powala niestety ) ale tez i alternatywy za podobna cenę żadnej właściwie... u naszych rodzimych ( miejscowych) poroducentów same koszmarki dostępne - w dziwnych kształtach, o deseniach nie wspomnę... Zdejmowany pokrowiec dla mnie stanowił największy plus na rzecz Ektorpów - a tu z wypowiedzi wychodzi, że minus raczej?

Matko, jak czytam o tych pokrowcach na ektropy, mi was szkoda :hug:

to w ogóle jakieś nieporozumienie,żeby robić zdejmowany pokrowiec, którego nie można wyprać w pralce, pogięło ich na maxa? :o a w kazdym katalogu napisane, ze to wielka zaleta ektropa, bo pokrowce zdejmowane do prania.

Dla tego my po przejściach z tkaniną, potem ekoskórą na wypoczynku, kupiliśmy skórzany i chociaż mało ładny to mega praktyczny.

ja niestety nie przekonam się ani do skóry ani do ekoskory. nie lubię u juz. Pozostaje mi wiec tkanina obiciowa, ktora każda brudzi się chyba jednakowo. I takie moje spostrzeżenie - na sofach o kształcie ektorpowym rozłożony na siedzeniu pled ( który uprać łatwiej ) zupełnie mnie nie razi - za to kocyk na nowoczesnej skórzanej sofie... nieeee....

a z dzieciakami i brudzeniem - chyba zalezy od zasad w domu i od tego, jakie są dzieciaki. Moje często dość jedzą w dużym pokoju ( choc nie posiłki główne ) więc wypadki się zdarzają ;) A białe pokrycie - to chyba sie nadaje TYLKO na zdjęcie ;)

Kamilciu, dla mnie alternatywą jest sofa , którą wybrałam. Płaciłam 2200 w tkaninie o jakiś tam podwyższonych parametrach zarówno wytrzymałościowych jak i łatwość czyszczenia- ma teflon- płyny nie wsiąkają - zostają kropelki..

Ektorp u mnie odpadał z 2 powodów..

1-Sposób jego rozkładania nie wchodził w grę- bo za wąski mam salon a w nogach miałabym kozę - piec wolnostojący.

2-Rozłożona, jest dla mnie niewygodna do spania.

Jeśli nie potrzebowałabym sofy rozkładanej u tego samego pana bym wzięła takową- podobno super hiper.. Wygląda na baaardzo wygodną.

Nasza nie jest rozkładana i pokrowce można prać ale są białe :D.

I jeszcze jedno: narzuty/koce i inne tylko na ozdobę. Pokrowiec i sofa "oddychają" a wszelkie dodatkowe barchany na to nie pozwalają. Wiem, bo sprawdziłam ;).

Moim zdaniem ta szara jest jak najbardziej optymalna, wczoraj dotykałam i różni się trochę od tego białego materiału ale moim skromnym zdaniem nie na tyle żeby nie wyprać w swojej pralce. Temperatura 30 albo mniej, niskie obroty i nic nie powinno się stać :no:. Jak byście spróbowały z jedną poduszką na oparcie to nawet gdyby się minimalnie zbiegła nie zauważyłybyście różnicy. Prawda jest taka, że jak piorę ten biały to też potem siłą upycham poduszki :) i tak na nowo przy każdym praniu.

No, buźka!

Yokasto - ja miałam biały pokrowiec na podnóżek i niestety kurczył się z każdym kolejnym praniem - prałam w temp 40 st a oni chyba nawet do 60 pozwalają. Oczywiście w tej temp plamy złażą średnio kulawo, to jedna sprawa, ale on po każdym praniu robił się coraz węższy i niestety ale po kilku nie dało rady założyć go - ta spodnia warstwa sie zwyczajnie podarła... dodatkowo w dwóch śrubach od nóżek góry wyrobiły się gwinty i nie da się w ogóle tych nóżek przykręcić...

pysiaczku przepraszam za zaśmiecanie wątku, już kończę ten temat :*