Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

Co za ulga :rolleyes: podejrzewam, że te pokrowce, których nie można prać niczym nie różnią się od tych starych, które można było prać, tylko ludzie masowo prali je w zbyt wysokiej temperaturze, a potem składali reklamacje, że się skurczyły, więc ikea zapobiegawczo napisała, żeby nie prać.

Bardzo możliwe, że jest tak jak piszesz pendraczku :yes: Ludzie pewnie prali na maxa a potem mieli poszewki na jaśka :D Przy odrobinie rozsądku pokrowce można prać w domku i nic się z nimi nie dzieje :)

Pysiaczku co robi plama od jakiegoś smaru samochodowego na Twojej pięknej kanapie ?;)

mugatko to sprawka męża oczywiście :p No nic - mam ten pokrowiec odwrócony tyłem, więc nic nie widać :D

A nie mówiłam :D.

I miałaś rację yokasiu :D

HejPysiu ! mam pytanko ,czy Ty swojego uszaka zamawiałaś w firmie P.Iwony? zadowolona jestes z niego? Jak on ma wykończone podłokietniki ? możesz strzelić fotkę ?

Odpowiem za pysiaczka- tak Beatko, uszak jest z firmy p. Iwony:yes:

Beatko, więc tak jak napisała Aga - fotel jest od Pani Iwony :yes:

Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona. Wykonany jest ładnie i estetycznie i ma świetny kształt. Jedyne ale mam do oparcia. O ile siedzenie jest mięciutkie i fajnie się pod pupą zapada to już oparcie takie miłe nie jest :no: Także nie wpadniesz w ten fotel jak w ektorpa :no: Jest twardsze, ale z drugiej strony może i wygodniejsze jeśli chodzi o siedzenie przy stole, no i jest wysokie, więc spokojnie głowę sobie oprzesz.

Tutaj parę fotek podłokietnika dla Ciebie :)

http://i.imgur.com/XjSfD.jpg

http://i.imgur.com/pDyzr.jpg

http://i.imgur.com/kzwTD.jpg

A stoliczek znajdzie się sam, zobaczysz:rolleyes:

Stoliczek znajdzie się jak nie będziecie szukać. Zobaczysz - wtedy co drugi będzie Wam odpowiadał. :D

Aga, nemi w takim razie powiedzmy, że już nie szukam stoliczka ok? :D Może wtedy sam się znajdzie :rolleyes:

;) :lol2: :lol:

XjSfD.jpg

kzwTD.jpg

pDyzr.jpg

Edytowane przez pysiaczek

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Aguś :hug:

Jakoś tak ostatnio mniej się udzielam bo jakoś faktycznie aż tak nieraz głupio coś napisać jak u innych ludzi taka tragedia się dzieje :(

Całe szczęście, że jest to forum i tylu pomocnych ludzi i kto może to pomoże. Grosik do grosika a zebrała się już spora sumka. Naprawdę jestem pod wrażeniem :yes:

Poszukiwania stolika chwilowo zarzucone, bo nie wiem co ile w takich sklepach są dostawy. Za jakieś 2tyg może spróbujemy znowu :) Póki co na bieżąco przeglądam allegro.

Masz rację, że udało się na tych fotkach chyba złapać rzeczywisty kolor fotela :yes:

Pysiaczku ,,,dziękuję Ci za fotki fotela...jest piękny i kolor tez bardzo ladny.Ja się cały czas zastanawiam ,czy do mojego gościnnego będzie pasował ,czy jednak kupić jakiś inny...wstrzymam się jeszcze z zakupem dopóki nie kupię ektorpa i zamówiony stoliczek dojedzie...Czy twoja kanapa się rozkłada_ i jeszcze jedno pytanie ,czy ektorpy są zapakowane w dużych paczkach ,czy w całości trzeba dowieźć?

Beatko wstrzymaj się z fotelem faktycznie i najpierw wstaw kanapę bo inaczej może okazać się ciasno :yes:

Ektorpy są w paczkach a nie w całości. Nie wiem jaki Cię interesuje czy 2os czy 3os?

3os jest w paczce: 87x40x200cm i waży 65kg + pokrowiec osobna mniejsza paczuszka

2os jest w paczce: taki sam rozmiarowo karton ale waga 56kg + pokrowiec osobna mniejsza paczuszka

Tylko to są wymiary kanap nierozkładanych bo ja takie mam. Ale do rozkładanych na pewno też znajdziesz wymiary na stronie Ikei :yes:

Eeee Venusku mówisz o tych fotkach z fotelem? Bo tak to przecież nic nie pokazywałam ostatnio a nawet na tych to niewiele widać :D

Anetko póki co stołu dla nas nigdzie nie ma. Będziemy szukać ale niestety już wiem, że łatwa sprawa to nie będzie, więc stołu nie będzie "na już" a szkoda :(

Miłego dnia dziewczynki :)

• 2 weeks później...

Hej dziewczynki :)

Nic specjalnego się u nas nie dzieje dlatego nie bardzo mam o czym pisać. Stołu jak nie było tak nie ma, a zaczyna nam to coraz bardziej doskwierać ;)

Codziennie przeszukuję Allegro i jest tam pełno ślicznych stołów ale to, ze u nas wejdzie max. fi80 strasznie nas ogranicza.

Powoli robię przedświąteczne porządki i przystrajam lekko mieszkanie. Póki co mogę Wam pokazać sypialnię, tym bardziej, że chyba jeszcze nie pokazywałam Wam jej po przemalowaniu na biało :)

Przypominam było tak:

2.jpg

A teraz jest tak:

Sypilania%25201.jpg

Sypialnia%25202.jpg

Sypialnia%25203.jpg

Sypialnia%25204.jpg

Sypialnia%25205.jpg

A tak mi przysypało wrzosy na balkonie :o

Balkon%25201.jpg

yokasiu odpisałam na maila wczoraj :yes: Nie wiem jak tam te Twoje wyglądają bo nie pokazujesz, ale jestem pewna, że wcale nie tak źle ;)

Anetko na tej ścianie z komodami mieliśmy pewne poprawki zrobione szarością - niestety z nowej puszki i kolor okazał się inny :o Denerwowało mnie to, więc w kwietniu przemalowaliśmy całość na biało :)

Poszukuję nieustannie białej kapy jeszcze do kompletu ;)

anagatku zasłony mam dwie w sypialni. Jedne to bawełniane Merete http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40120982/?query=merete#/90046843

Zdecydowanie ich nie polecam. Wyprasowanie ich to mordęga a i tak po kilku chwilach wyglądają jak psu z gardła ;) U nas widzą w rogach i staram się ich w ogóle nie ruszać, ale i tak z bliska wyglądają masakrycznie :D

Drugie to Anita http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70160250/#/50160251

Te są super :yes: Codziennie je suwam i naprawdę nie widać zagnieceń :) Są nieprzepuszczalne aczkolwiek jak latem mocno słońce rano świeciło to było dość jasno w pokoju ale przecież to białe zasłony, więc czego się spodziewać :)

Wcześniej sypialnię mieliśmy na szaro z grafitowymi zasłonami a w salonie były te białe Merete. Teraz w salonie mam grafitowe Anita + vivan jako firanki a sypialnia jest cała w bieli i tak mi się podoba zdecydowanie bardziej :yes: