agawi74 04.04.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Oj pysiaczku, wybrzydzacie z tymi imionami:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.04.2013 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Pewnie tak Ale wiesz Aguś - to na całe życie A i tak później przyjdzie dziecię i powie, że ma beznadziejne imię Chyba zawsze jest taki czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 05.04.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Oba imiona były na naszej liście Teraz zostało już tylko jedno plus jedno inne. Ale dalej ciężko podjąć ostateczną decyzję A jakie są propozycje?? Coś przegapiłam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.04.2013 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Nie Próbujemy to rozegrać we dwójkę z mężem a jak się zdecydujemy to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.04.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Pysiu, wiem, ze to wybór na całe życie.Rodzice się starają, a i tak rzadko które dziecko jest później zadowolone ze swojego imienia:lol2: Trzymam kciuki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 08.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja lubię imiona, którymi można się przedstawiać bez zdrabniania / skracania / przerabiania, np. Kaja. Ciekawa jestem co z mężem wymyślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 08.04.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Pysiaczku hah co za niusy!! gratulacje! heheh nie czesto tu zagladam skoro zostały ci dwa miesice a ja nic nie wiem!) moj synek jest z 3.06;-) czerwiec fajny czas! Pozdrowionka! ide czytac dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 08.04.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja lubię imiona, którymi można się przedstawiać bez zdrabniania / skracania / przerabiania, np. Kaja. Ciekawa jestem co z mężem wymyślicie Do mojego zespołu w firmie niedawno dołączyła Ksenia. Cały czas mi się wydaje, że to jest zdrobnienie. Pysia zdradź nam coś. Please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 08.04.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 haha.. myślę że Pysiaczek się starała uniknąć tej dyskusji:D:D Ale co tam..dodam od siebie..Ja jestem i zawsze byłam SUPER zadowolona ze swojego imienia:) Nie lubię wymyślnych imion typu Kaja i Ksenia (te drugie to mi się w ogóle źle kojarzyz ksenofobią). U mnie miała być Zofia, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie... Buziaki. P.S. mój Ignac skończył roczek, w sob było PARTY.. mąż stwierdził, że dzięki bogu taka impreza jest tylko raz w roku. Czekolada nadal jest wklepana w zakamarki kanapy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 09.04.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 anagat dla ciebie wymyślne Kaja i Ksenia, a dla Innych Ignacy... (nic imieniu nie ujmując, bo mi bardzo się podoba) ile ludzi tyle pomysłów miłego dnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.04.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Z imionami zawsze trudno ja tam swoje imię uwielbiam mimo że nie jest dość popularne w Polsce ale wszyscy co mnie poznają mówią że idealnie do mnie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.04.2013 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ano właśnie jak tu słusznie zostało zauważone staram się unikać tej dyskusji Bo to, że skupiamy się obecnie na dwóch imionach to już i tak sukces i nie mogę sobie pozwolić na jakieś nowe typy bo czas ucieka Także na pewno dam znać jak się ostatecznie zdecydujemy A teraz mogę dodać tylko tyle, że czujemy się dobrze i mamy na liczniku 58 days to go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 09.04.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dominika,moze pocieszy cie fakt,ze w ire prawie zadna Irlandka nie ma imienia wybranego w dniu porodu. Po pierwsze nie znaja plci, po drugie musza najpierw dziecko zobaczyc. 58dni juz z gorki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.04.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dominika,moze pocieszy cie fakt,ze w ire prawie zadna Irlandka nie ma imienia wybranego w dniu porodu. Po pierwsze nie znaja plci, po drugie musza najpierw dziecko zobaczyc. 58dni juz z gorki:) Chwila chwila czemu nie znają płci????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.04.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 W dużej liczbie krajów nie podaje się płci dziecka ze względu na przeprowadzane aborcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 12.04.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 W Ire aborcja jest nielegalna. Nie chca,bo wola niespodzianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.04.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czyli coraz bliżej rozpakowanie, a myślałam dziś o Tobie pysiaczku bo właśnie wyszywam metryczkę dla dzidziusia brata a Ty i bratowa macie termin na ten sam dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.04.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 nie wiem, co aborcja ma wspólnego z chcianą ciążą, ale mniejsza z tym, co kraj to obyczaj Ja swoje imię uwielbiam, mało popularne i nie trzeba zdrabniać, zauważyłam że chłopcom ostatnio często dają na imię Franiu - bo tak ładnie brzmi gdy jest zdrobniale, ale nie pomyślą, że potem będą na niego wołać w szkole, pracy - Franek, a to już brzmi okropnie staroświecko wg mnie. Czasami niektórzy naprawdę potrafią krzywdę dziecku zrobić dając albo zbyt popularne imię, albo zbyt wymyślne, albo staroświeckie. Zgadzam sie, że zdecydowanie najlepsze są imiona, których nie trzeba zdrabniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.04.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 A ja właśnie szukam takich imion żeby dało się zdrobnić dla dzieciaczka małego. Może to błąd? No nie wiem Anagatku rozumiem, że jak mama woli niespodziankę to jej nie mówią kto u niej w brzuszku mieszka Ale jeśli chciałaby wiedzieć to też nie powiedzą? Diana ale tą metryczkę to chyba mimo wszystko bez konkretnej daty jeszcze wyszywasz nie? Bo nigdy nie wiadomo czy się Malec będzie chciał tak w termin wstrzelić Pokażesz później jak Ci wyszło? My wczoraj byliśmy na usg także wszystko jest ok, Mała główką w dół a waży jakieś 1760g. Drobna ale w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.04.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 vesila chodzi o problem tzw aborcji selektywnej, czyli usuwaniu płodu ze względu na jego płeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts