Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od Czauczesku do Kadafiego...

eniu

Recommended Posts

Czauczesku, Miloszewicz, Husajn, Bin Laden, Kadafi....

Sprawiedliwość górą , czy przypadek ? Co o tym sądzicie ?

Swoją drogą ładne pamiątkowe zdjęcia mają niektórzy...

http://konflikty.wp.pl/gid,13709180,kat,126314,title,Muammar-Kadafi-zlapany,galeria.html

Edytowane przez eniu

Gość Pepeg z Gumy

Po obejrzeniu ostatnich chwil dyktatora, można powiedzieć tylko jedno :każda sprawiedliwość ludowa ma twarz mięsożernego bydlęcia, pozbawionego wszelkich hamulców.

Nie lepsi są ci, którzy również na polskich forach okazują swoją nieopisaną radość, nie z powodu schwytania drania ale z faktu wyrażonej na nim formy gniewu.

Zawsze w takich momentach przypomina mi się "Krótki film o zabijaniu" Kieślowskiego.

Pewnie jest tak, że gdybyśmy mieli szansę zobaczyć cierpienie innych zafundowane przez dyktatora, jego rodzinę i popleczników, to inaczej by się na takie filmiki patrzyło. Niemniej jednak widok zakrwawionego strzępa człowieka w rozwcieczonym tłumie budzi coś na kształt litości pomieszanej z niesmakiem. Gdyby siły Kadafiego zdobyły przewagę, jatka byłaby gorsza. Dlatego i nieswojo mi patrzeć na te okropne filmiki i jakoś w pewnym sensie ten tłum rozumiem. Hmmm, takich sytuacji chyba sie nie da jednoznacznie ocenić. :(

Zastanawiam się kto następny . Chavez pewnie się wymknie i może

nie taki upierdliwy . Jemen na celowniku ?

Może demokracja jednak nie taka zła skoro potrafi czasem w słusznej

sprawie zadziałać ? Wiem , wiem , pertodolary i tym podobne ..., ale

na miejscu dyktatorów , szybko wprowadzałbym reformy . I to nie tylko

pozorowane...