magdziorka24 21.10.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam, Mam takie pytanko czy ktoś buduje piwnice tak po staremu czyli z czerwonej cegły.Bo zastanawiamy sie jaki to bedzie koszt dam jest o wymiarach 10X11 i czy wyjdzie taniej bo słyszałam ze takiej nie trzeba tak izolować ja z bloczków betonowych.Proszę o opinie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 21.10.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Moim zdaniem to czy trzeba izolować czy nie zależy tylko od gruntu na jakim postawisz dom. Może cegła i mniej chłonie, ale przecież są jeszcze spoiny. W dzisiejszym budownictwie piwnicę się izoluje i przeciwwilgociowo i termicznie, i tak bym zalecał zrobić. A piwnica z czerwonej cegły - nieotynkowana od środka musi świetnie wyglądać jako piwniczka na wino:-)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.10.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 wyjdzie drożej niż odlana z betonu w szalunku czy murowana z bloczków betonowych i trzeba będzie otynkować tynkiem cementowym, a potem zaizolować, tak samo solidnie jak i z innych materiałów... jeżeli piwnica - to polecałbym wersję z betonu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 27.10.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A piwnica z czerwonej cegły - nieotynkowana od środka musi świetnie wyglądać jako piwniczka na wino:-) pzdr W Ameryce są modne takie piwniczki z cegły pełnej nie koniecznie na wino. Ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts