tomlie 21.10.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam.W instalacji jest grzejnik stalowy płytowy dolnozasilany z wbudowaną wkładką zaworową termostatyczną w górnej części. Podłączenie do instalacji przez podwójny zawór odcinający na zasilaniu i powrocie. Czy jest możliwe takie podłączenie, żeby pozbyć się bocznej głowicy termostatycznej i zamiast niej zastosować głowicę zamontowaną przy zasilaniu (pod grzejnikiem) - widziałem takie rozwiązania w grzejnikach łazienkowych? Czy w takim wypadku należy wymontować zawór temostatyczny z grzejnika czy wystarczy wykręcenie głowicy? Jaki zawór zastosować przy zasilaniu i powrocie (odległość króćców 50mm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlie 25.10.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Naprawdę nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 25.10.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam! Jeżeli to klasyczne rozwiązanie, wystarczy zdjąć głowicę termostatyczną. Sam zawór będzie po prostu otwarty. Można go też wykręcić i zaślepić otwór korkiem. Dołem zamiast przyłącza zawory grzejnikowe (zawór). Nie wiem czy są takie termostatyczne. Pewnie tak.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Taka jest moja koncepcja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts