Anjazzielonego 21.10.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Powiedzcie mi proszę, skąd tak ogromne różnice w cenie parapetów drewnianych?Zaczęłam szukać tańszej opcji, po tym, jak wg oferty łączonej: okna i parapety z drewna, z jednej firmy, za same parapety wychodzi 3.500 zł (2500 zł za materiał, 1000 zł za montaż). No i porównanie 1 sztuki, ten sam wymiar:cena od dostawcy okien = 227,00 zł cena netto (nie mam sprecyzowanego gatunku drewna)cena w sklepie internetowym Woodtechnic, taki sam wymiar = 66,40 zł cena brutto (parapet bezsęczny sosnowy) Podsumowanie kosztu parapetów:2.500 zł - od dostawcy okien 650 zł - kupując samodzielnie Różnica na materiale wynosi 1850 zł.....Parapety musielibyśmy sami pomalować, ale to tylko 1-2 puszki farby i trochę czasu. Zakładam, że przy dużym zamówieniu na okna + usłudze montażu okien każda firma nie będzie robiła łaski i zamontuje za opłatą (w/w 1.000 zł) parapety kupione przez klienta, tak? Chyba nie podniosą kwoty za montaż? Ale z czego wynikają tak kosmiczne różnice w cenie produktu??? Woodtechnic to pierwsza z brzegu firma, na którą trafiłam - czemu wypadają tak tanio? Bo sosna?Nawet na all parapety są o wiele droższe....Czy to dobry producent? Edytowane 21 Października 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 sosna to najtańsze drzewo! moze firma ma drogiego dostawce parapetów drewnianych może jakieś drzewo egzotyczne ci policzyli.musisz to wszystko porównać.a jak bedzie taka róznica na tym samym to zapytaj ile by chcieli za zamontowanie parapetów które ty kupisz sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts