Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powiedzcie mi proszę, skąd tak ogromne różnice w cenie parapetów drewnianych?

Zaczęłam szukać tańszej opcji, po tym, jak wg oferty łączonej: okna i parapety z drewna, z jednej firmy, za same parapety wychodzi 3.500 zł (2500 zł za materiał, 1000 zł za montaż).

No i porównanie 1 sztuki, ten sam wymiar:

cena od dostawcy okien = 227,00 zł cena netto (nie mam sprecyzowanego gatunku drewna)

cena w sklepie internetowym Woodtechnic, taki sam wymiar = 66,40 zł cena brutto (parapet bezsęczny sosnowy)

Podsumowanie kosztu parapetów:

2.500 zł - od dostawcy okien

650 zł - kupując samodzielnie

Różnica na materiale wynosi 1850 zł.....

Parapety musielibyśmy sami pomalować, ale to tylko 1-2 puszki farby i trochę czasu.

Zakładam, że przy dużym zamówieniu na okna + usłudze montażu okien każda firma nie będzie robiła łaski i zamontuje za opłatą (w/w 1.000 zł) parapety kupione przez klienta, tak? Chyba nie podniosą kwoty za montaż?

Ale z czego wynikają tak kosmiczne różnice w cenie produktu???

Woodtechnic to pierwsza z brzegu firma, na którą trafiłam - czemu wypadają tak tanio? Bo sosna?

Nawet na all parapety są o wiele droższe....

Czy to dobry producent?

Edytowane przez Anjazzielonego
https://forum.murator.pl/topic/161968-parapety-woodtechnic-a-od-dostawcy-okien/

sosna to najtańsze drzewo! moze firma ma drogiego dostawce parapetów drewnianych może jakieś drzewo egzotyczne ci policzyli.musisz to wszystko porównać.

a jak bedzie taka róznica na tym samym to zapytaj ile by chcieli za zamontowanie parapetów które ty kupisz sama

https://forum.murator.pl/topic/161968-parapety-woodtechnic-a-od-dostawcy-okien/#findComment-4927808