Ania Hexe 21.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH! postanowiłam również dołączyć się do Was! Działka kupiona już w kwietniu 2011, projekt Ambasador 2 z "Domowych Klimatów" wybrany, nawet PnB mamy już w garści i w sumie przez to dowiedziałam się, że potrzebuję jeszcze dziennik budowy - z ciekawości wklepałam do internetu co to takiego i tak tu trafiłam. 2 tygodnie czasu musimy czekać na uprawomocnienie decyzji, więc mamy czas do doboru ekipy, bo niestety ja Ania i mąż Wojtek nie mamy zielonego pojęcia w tej branży, mamy jeszcze córkę (10,5 lat) i synka (2,5-rocznego), ale zanim oni się w tej dziedzinie może kiedyś wyszkolą.... Jeśli jest ktoś, kto również buduje ten sam dom to PROSZĘ doradzajcie jak możecie, ale porady innych są również mile widziane Zdecydujemy się raczej na system gospodarczy chyba jest najkorzystniejszy??? Edytowane 23 Października 2011 przez Ania "Hexe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 23.10.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Żmudne rozmowy na temat kosztorysu.......całe szczęście fachowcy z rodziną chętnie doradzają i kontrolują wstępne rozmowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 23.10.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 gdyby ktoś w naszych okolicach (śląskie) chciał się pozbyć baraku, budy, szopy itp. z ukończonej już budowy to proszę o kontakt - my właśnie rozglądamy się za czym takim....jeśli temperatura przez następne 2 tygodnie nie spadnie mocno poniżej zera chcielibyśmy zrobić fundamenty....coś by się wreszcie zaczęło dziać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 25.10.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 słyszałam już różne opinie na temat robienia fundamentów teraz....wielu doradza, żeby poczekać, bo i tak nie dużo przyspieszymy???? sama nie wiem.....może jacyś doświadczeni posłużą dobrą radą??? co do naszego domku to oczywiście znaleźliśmy fajny projekt, ale nie do końca nam odpowiadał...nasz garaż wyjęliśmy z rogu domu i przenieśliśmy go na ścianę boczną zyskując tym garderobę łączącą garaż i dom. Garaż powiększyliśmy o kolejne pomieszczenia gospodarcze (ogrodnicze) + dodatkową małą łazienkę - będzie ona zaraz przy tarasie więc w okresie letnim bardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 25.10.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam sie Aniu, ale nie jestem pewna czy dobrze robie, ze tutaj.... masz osobny watek z komentarzami?jesli tak, usune swoj wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 26.10.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ja się też witam i j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 26.10.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 [Witam sie Aniu, ale nie jestem pewna czy dobrze robie, ze tutaj.... masz osobny watek z komentarzami?jesli tak, usune swoj wpis. ] [Ja się też witam i j.w. ] witam Was serdecznie, bardzo się cieszę, że wstąpiliście do mnie , wpisujcie się jak chcecie - zapraszam bardzo! jeszcze nie do końca opanowałam tą formę pisania dlatego nie mam komentarzy pod kreską, muszę się trochę intensywniej tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 26.10.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 co do tych naszych zmian to można je podglądnąć: http://forum.muratordom.pl/blog.php?159383-Ania-quot-Hexe-quot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 26.10.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Aniu, jesli chcesz miec pogaduchy tutaj, to ok. Ale jesli chcesz w tym watku miec tylko swoj dziennik a pogaduchy osobno, musisz wejsc w komentarze do dziennikow i tam zalozyc osobny watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 26.10.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 bardzo chętnie chciałabym założyć podpis z komentarzami i dziennikiem, ale nie mogłam znaleźć komentarze do dzienników, gdzie mam tego szukać??? jestem tu od tygodnia i raczkuję jak małe dzidzi:bash: jak możesz mi dać jeszcze jakiś typ - będę wdzięczna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 26.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Aniu, Forum >O Was> komentarze do dziennikow budowy> napisz nowy temathttp://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarzeTam tez znajdziesz m.in. moj watek. Zapraszam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 26.10.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 wielkie dzięki hazeleyes, bardzo dużo tych tematów, ale znalazłam, wpisałam się, ale wątek nie rozwinięty...już idę czytać Twoje zmagania z urządzaniem, bo to co widziałam podoba mi się...my również będziemy szli w tym kierunku (nowoczesny). Klarowne gładkie, ale wyszukane! tak lubię http://forum.muratordom.pl/showthread.php?189203-budujemy-AMBASADORA-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 27.10.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Tutaj masz link do tworzenia podpisów: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54466-Opis-jak-zrobi%C4%87-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 27.10.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 dzięki Kami już to studiowałam tylko nie mogę znaleźć w Profilu - Informacji Profilu, aby móc pootwierać odpowiednie okienka, próbowałam już sygnaturę, ale to nie to........albo mam dziwny profil albo coś jest nie tak....zamierzałam zwrócić się z tym do Administratora...ale dzisiaj wyjeżdżamy i chyba odłożę to na " po Wszystkich Świętych"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.10.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Aniu, odpisalam w komentarzach u Ciebie, zeby Ci nie zasmiecac dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 01.11.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 znowu były długie rozmowy na temat kiedy zacząć, jakiego fachowca wziąć, dużo poprawek co do kosztorysu...napotkaliśmy kilka wyłapanych pułapek przez innych fachowców....czyli zbędne koszty....dziękujemy fachowcom......... wszyscy radzą, aby zacząć jeszcze przed nadejściem zimy....musimy wybrać ziemię i możliwy węgiel i utwardzić nową powierzchnię, albo nawet pozostawić ją samą sobie do wiosny,a natura zrobi swoje...sama się ułoży...a gdyby sprzyjała pogoda to może fundamenty??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 01.11.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Aniu, musisz chyba napisac do admina o pomoc z ta sygnaturka-zebys miala tam odnosniki do swojego dziennika i komentarzy, bo forumowicze nie beda wiedzieli, gdzie komentowac...ja, tak jak pisalam nie pomoge-bo mam wklejony link do siebie...Macie,widze ciezki orzech do zgryzienia-a propos dzialki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 01.11.2011 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 wasze wpisy naprawdę mi nie przeszkadzają, zgłosiłam mój problemik i zobaczymy co się da z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Hexe 01.11.2011 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 http://forum.muratordom.pl/blog.php?159383-Ania-quot-Hexe-quot jak ktoś chce to może sobie pooglądać rzuty i szkice elewacji, bo mój osobisty Ambasador troszkę się różni od oryginału (wizualizacja str.1)...garaż wysunięty do przodu zabierał mi cenne miejsce z mojego ogrodu - dlatego przenieśliśmy go na boczną ścianę domu.. Mam pytanie:Czy ktoś z Was pożyczał szalunki??? podobno betoniarnie udostępniają metalowe szalunki do budowy fundamentów jeśli kupuje się u nich beton??? czy to prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekP. 27.02.2012 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Cześć Aniu, życzę powodzenia z budową - my jesteśmy na etapie ostatnich poprawek do dokumentacji, która w ciągu najbliższych dni będzie składana do pozwolenia na budowę. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w maju chcemy zacząć. Jako ciekawostkę powiem, że nasz architekt przeliczył kwestię stropów i wyszło mu, że przyjemniej, taniej i szybciej będzie wykonać stropy z belek Terrivy zamiast płyty żelbetowej i najprawdopodobniej tak właśnie zrobimy. Co do szalunków - nie słyszałem nigdy o czymś takim, jeśli już, to raczej do dużych budów, gdzie beton wozi się tygodniami. Niemniej jednak spróbować warto! Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts