figer 22.10.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) Witam,Do mojej dzialki jest wytyczona droga, ktorej jestem wspolwlascicielem w 1/4 czesci. Chcialbym czesc tej drogi utwardzic wysypujac na nia tluczen ceglany.Czy musze pytac wspolwascicieli albo kogokolwiek innego o zgode, skoro dzialka jest drogą i chcialbym aby pelnila taka funkcje? Edytowane 23 Października 2011 przez figer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.10.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 jak kupisz samochód do spółki z sąsiadem i będziesz chciał go przemalować, to zapytasz sąsiada o zgodę czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figer 26.10.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 A jak mi powiedza, ze sie nie zgadzaja, to mam jezdzic cale zycie po glinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.10.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nie syp tłucznia ceglanego tylko betonowy, bo zrobisz syf i wtedy sąsiedzi się mogą pogniewać. A poza tym jak się robi coś za darmo to zwykle sąsiedzi biją brawo, dają grabę i mówią, że jesteś super sąsiad:) Ale uprzedzić trzeba.Musisz też na sam początek wykorytować na odpowiednią głębokość, bo inaczej przy późniejszych działaniach wywieziesz na śmietnik to, co teraz wysypałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 28.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 blechert: to ja może jeszcze postrasze chłopaka - w tym roku miałem klienta - robili wspólnie drogę, w rachubę wchodziło 6 czy 8 "płatnikow". Do tego że drogę trzeba zrobić, wiedzieli od 3 lat, niektóre niższe osobówki "się wieszały", ale dopiero w tym roku się dogadali.A zgodę sąsiada trzeba mieć, bo skargi do wszystkich świętych mogą wszystko zablokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figer 29.10.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Dzieki za odpowiedzi. Najgorsze, ze z jednym z sasiadow nie ma kontaktu.Bede korytkowal i dam pod spod geowloknine.Mowicie - tluczen betonowy - sprawdze cene. Jak wydole - bedzie betonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts