malciak 22.10.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam, mieszkam w bloku i posiadam 2 kaloryfery żeliwne- w pokoju i łazience. Kaloryfery są zapowietrzone grzeją tylko pierwsze żeberka. Nigdy nie odpowietrzałem kaloryferów i nie wiem jak to zrobić. Kaloryfer w pokoju:http://tinypic.pl/i/00130/lv7kf213tkh3_t.jpg Kaloryfer w łazience:http://tinypic.pl/i/00130/l08az66702ny_t.jpg Dziękuje z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 22.10.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 WitamJezeli nie masz z tylu grzejnika zamontowanego odpowietrznika to na zasilania za glowica zaworu masz taka srube....musisz ja popuscic aby wyszlo powietrze. Calkiem nie odkrecaj czasami trzeba szarpnac za rure lub grzejnik aby powietrze wyszlo z grzejnika gdyz moze byc tak zastane ze samo odkrecenie sruby nic nie da Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 22.10.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 ....ale jak widze masz odpowietrznik srubokretem musisz popuscic srobke az powietrze wyjdzie i zacznie woda leciec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malciak 23.10.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Odkręciłem kilka razy śrubokrętem odpowietrznik tak jak Pan mówił, ale bez efektów. Słychać tylko jakby woda kapała w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 24.10.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 jeżeli to blok wezwij hydraulika który pracuje dla spółdzielni wspólnoty czy innej instytucji zarządzającej, w takiej instalacji są spore ciśnienia a jak widać masz tam odpowietrznik automatyczny on powinien wypuścić powietrze sam, więc jest coś poważniejszego lub za niskie ciśnienie w instalacji to trzeba dopuścić w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts