Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słabe ciśnienie ciepłej wody

sunfruit

Recommended Posts

Witam Mam problem z ciepłą wodą w domu leci ona z kranów bardzo słabo , a natomiast zimna leci bardzo dobrze . Przeczyściłem wszystkie zawory krany itp ale to nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać to aby ciepła woda leciała tak jak zimna . Proszę o Pomoc

Bylo by latwiej gdybys napisal troche szczegolow:

- skad ta ciepla woda - z sieci czy ogrzewana na miejscu u Ciebie. Jak ogrzewana to jak, zbiornik jakis czy przeplywowo, itp, itd.

Stalo sie to nagle czy stopniowa cisnienie malalo, jesli tak to ile czasu to trwalo - miesiac, rok czy 10lat. Jak stara instalacja. Im wiecej szczegolow podasz ,tym wieksza szansa ze ktos wpadnie na to co jest zle.

marcin

Tak już podaję

Wodę mam ze studni ogrzewaną piecem centralnym. Woda ciepła gromadzi się w bojlerze. Instalacje mam jakieś 3 lata na początku leciała tak średnio a od jakiegoś miesiąca przestała wogule lecieć dopiero dziś trochę leci tak mało. Ale woda w kaloryferach jest ciepła , więc nie wiem co nie tak kaloryfery mam na 2 piętrze i woda ciepła jest tam a na 1 nie chce lecieć z kranów Na strychu mam zbiornik jakiś ale to chyba od kaloryferów.

Tak już podaję

Wodę mam ze studni ogrzewaną piecem centralnym. Woda ciepła gromadzi się w bojlerze. Instalacje mam jakieś 3 lata na początku leciała tak średnio a od jakiegoś miesiąca przestała wogule lecieć dopiero dziś trochę leci tak mało. Ale woda w kaloryferach jest ciepła , więc nie wiem co nie tak kaloryfery mam na 2 piętrze i woda ciepła jest tam a na 1 nie chce lecieć z kranów Na strychu mam zbiornik jakiś ale to chyba od kaloryferów.

to w końcu jak? nie masz tej wody wcale, czy leci nie podgrzana ?

jakoś ciężko ciebie zrozumieć;)

WRÓŻBA Z FUSÓW

kamień zabudował rurki może zbiornik zawór kolanko itd

jak jest podłączona pompa nie wiemy więc wróżba zawisnął zwrotny lub zwiększył się opór na instalacji ciepłej wody a może jakiś zawór jest przydławiony ITD

jak nie potrafisz zobrazować stanu rzeczy to niema możliwości Ci pomóc musisz wezwać hydraulika na miejsce

• 3 years później...

Witam

Mam problem z ciepłą wodą . A mianowicie. Nie dawno wyremontowałem łazienkę (remont Kapitalny) dziś założyłem nowe baterie (Ferro Veneto) i sprawa wygląda następująco.

W baterii wannowej gdy puszcze ciepłą wode na pół gwizdka, to woda leci cieplutka. Gdy odkręcę na full, to woda leci letnia.

W baterii umywalkowej wody ciepłej brak (nawet piec nie chce zaskoczyć, chodź ciśnienie wody jest ok), na starej baterii wszystko było ok.

Piec jest gazowy i podłączony piętro niżej

• 1 year później...

witam, ktoś już o tym tu wspominał, Mam podobny problem, piec co weglowy w piwnicy + bojler na ciepłą wodę instalacja ma ok 9 lat , mieszkanie na 1 piętrze od jakiegoś czasu ze wszystkich kranów w mieszkaniu z ciepłą wodą , woda ciepła słabo leci - od 2 ch lat zaczeła lecieć ze słabszym ciśnieniem a teraz wręcz ledwie leci , nalanie do wanny trwało by chyba 2 h ,

jak napisałem piec jest w piwnicy obok jest bojler na ciepłą wodę jaki zasila ten pec węglowy , w mieszkaniu grzejniki grzeją ok, jedynie zrobił się problem z ciśnieniem ciepłej wody , jaki może być tego powód , bojler i inne podłończenia do domu są wykonane ze stalowych rur , czy zakamieniał bojler po 9 - 10 latach ? i jest do wymiany czy mogły się gdzieś rury przytkać, / z kranów z zimną wodą wszędzie jest mocne ciśnienie wody , problem jest jedynie z ciśnieniem ciepłej wody , proszę o mądre rady co może być przyczyną tej sytuacji i jak temu zaradzić

Edytowane przez paczka662

• 7 months później...
Z dnia na dzień, bez żadnych remontów, korzystając z kranu na co dzień normalnie, z jednego z kranów przestała lecieć ciepła woda. Tj, gdy na kilka godzin zostawi się kran w spokoju i odkręci później, to przez pół minuty lekki strumień ciepłej wody leci, a potem przestaje zupełnie. W innych kranach w mieszkaniu cioepła woda leci normalnie. Mieszkanie w bloku z centralnym. Co może być tego przyczyną? Bardziej prawdopodobne żewymiana batterii wystarczy, czy lepiej wezwać hydraulika gdyby przypadkiem to były rury?