Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrodzenie z siatki le?nej

Gość

Recommended Posts

• 1 year później...

Również planuję wykonać ogrodzenie z siatki leśnej.

Planuję docelowo mieć żywopłot na całej długości działki. W tej chwili brak jekiegokolwiek ogrodzenia więc posadzenie żywopłotu raczej nie wchodzi w grę. Nie wiem, czy dobrze myślę, ale planuję zrobić ogrodzenie z siatki leśnej i zaraz przy nim żywopłot tak, aby żywopłot wrósł w siatkę.

Czy ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem i czy to zda egzamin? Jak już żywopłot będzie odpowiedniej wielkości słupki zostaną wyjęte (bądź zostaną) a siatka będzie wciąż pełniła swoją rolę podtrzymywana przez żywopłot.

Czy to dobry pomysł?

• 1 month później...
Chcę zbudować ogrodzenie z siatki leśnej. Długość trochę ponad 300 m. Jako słupków chciałbym użyć żywych pali wierzbowych. Widziałem już taki płot - pale wypuszczają korzenie i gałązki. Gałązki można corocznie wycinać (np. na opał), oczywiście w miarę wzrostu i pogrubiania się pnia sama siatka ulega z czasem pewnej "deformacji", ale to kwestia lat. Mam tylko jeden problem, skąd wziąć takie pale, średnicy 10-20 cm i długości ok. 220 cm (okolice Wrocławia, Jelcza Laskowic).

• 3 years później...
  • 2 years później...
Najpierw napisz co chcesz trzymać w tym ogrodzeniu bo siatka leśna służy do odgradzania zwierząt, dla ludzi nie będzie przeszkodą jest bardzo delikatna i łatwo ją zniszczyć, a poprzez duże oczka łatwo nad nią przejść. Kolega zastanawiał się nad ogrodzeniem fermy królików ale ostatecznie zrezygnował historię opisał tutaj http://jestemsloikiem.pl/2016/10/08/siatka-lesna-i-wybieg-dla-krolikow/ za to mój ojciec ogrodził ją owce i kury (oczywiście osobno) dla tych zwierzą się nadaje ponieważ są one płochliwe i nie wykazują chęci walki z siatką. ;)