krzysztoferek 22.10.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!! Chciałbym zwrócić się do Was z gorącą prośbą o pomoc. Posiadam garaż, który chciałbym ocieplić od strony dachu. Na zdjęciach, które zrobiłem można zauważyć, że brakuje warstwy folii( pomiędzy łatami a blachodachówką. Wynika to z tego, że nie dostatecznie przypilnowałem majstra, ktróy to wykonywał ( mądry Polak po szkodzie:) Z racji, że spędzam w garażu co raz więcej czasu i powoli zbliża się zima muszę dodać jakąś podbitkę wartswy izolacyjnej aby ciepło nie uciekało przez dach. Teraz jak myślicie ? Zamierzam pierw podbić folię tyle, że doradzano mi że musi ona byc podbita w jakiejś odległości od balchodachóki ponieważ muszę uwzględnić skraplanie wody? Dziwne dla mnie to brzmi ale nie jestem ekspertem od tych spraw. Dach ma już z 5 lat więc wszystkie te belki i łaty na pewno są suche. Nie bardzo bym chciał dobudowywać strop bo zależy mi na tej wysokości. Praktycznie nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Ale myslałem sobie ,że pierw folia potem wata izolacyjna i znowu folia żółta? Czy dobrze myślę? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i w razie pytań jeszcze dodatkowych na pewno odpowiem. pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts