FREDY 24.01.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 ATLAS + - polecam. Nie polecam natomiast Optiroca . Mam na zewnątrz płytki klinkierowe przyklejone tymi dwoma klejami. W dwóch miejscach tam gdzi był optiroc płytki się odspoiły od muru. Atlas + trzyama bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 24.01.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 U mnie, tam gdzie trzeba było zastosować elastyczny, używany był ATLAS +. Tam gdzie wystarczał zwykły - to zwykły ATLAS. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 24.01.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 PCI Nanolight na wszystkie podłoża i do wszystkich okładzin superwydajny i superelastyczny - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 19.02.2005 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 A ile kleju potrzeba na m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 19.02.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 A ile kleju potrzeba na m2? 1 mm grubości kleju to 1,7 kg suchej masy 2x 1,7 3x 1,7 4x1,7 itd odnosząc sie do kleju na ogrzewanie podłogowe polecam http://www.ardex.pl/kleje-pl/ardurit_x7gplus.php oraz inne produkty tej marki zadzwonić do regionalnego przedstawiciela ktory wskaze miejsce zakupu pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 20.02.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 PCI-Nanolight - złoty medal na ostatniej Budmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joszko 22.02.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Tylko kleje firmy MAPEI słyszałem wiele pozytywnych opini i sam do domu też takie kupiłem. Facet, który układał mi płytki kręcił na początku nosem, że sobie klej znalazłem, ale jak zaczął robotę to zmienił zdanie. Z miesiąc temu byłem u znajomych, którzy mieli remont łazienki. Fachowiec od płytek ten sam i nawet klej kazał sobie kupić taki jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 03.05.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Własnie na podłogówkę polecają mi Kerakoll H40 Flex lub Mapei elastyczny .Ceny podobne: 48 i 45 zł/worek 25 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkoni 03.05.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Jeżeli nie masz dużego doświadczenia w kładzeniu płytek, to polecamkleje firmy Kreisel.Masz wystaczająco dużo czasu na ułożenie płytek, nie ssuwają się,klej bardzo ułatwia pracę początkującym w tym fachu ...Mam już porównanie z innymi markami (np.: Ceresit badziewie, czy Atlas ...).Radzę nie oszczędzać na kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 04.05.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Własnie na podłogówkę polecają mi Kerakoll H40 Flex lub Mapei elastyczny (odpowiednik Adesilex P9). Ceny podobne: 48 i 45 zł/worek 25 kg Czy ktoś z was zna te produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 04.05.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 PCI Nanolight to rewelacyjny produkt, zresztą jak wszystkie z PCI. Tam nie ma fuchy ani "wynalazków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Atlas Plus, czy Kreisel?- który lepszy na ogrzewanie podłogowe? Muszę kupić dzisiaj po południu! I nie wiem, który wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 24.05.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 U nas kafelkarz będzie kładł na Kerakollu - tam gdzie podłogówka będzie H 40 Flex, w pozostałych pomieszczeniach zwykły. Też nam radzono, ze lepszy niż Atlas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.05.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 OK, ale ja pytam o wybór pomiędzy Atlasem a Kreiselem bo mam je pod ręką, za innymi nie mam czasu jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.05.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Chyba kupię ATLASa, bo mi się podobają reklamy. Trzeba się trochę do tych reklam dorzucić! Tak sam jak wybrałem HAMMEREITa, bo szkoda mi było tego motocyklisty (easy rider), co mu motocykl zardzewiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 24.05.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Wszystkie płytki w domu klejone były EURO-MIX em było to 6 lat temu wszystko trzyma się dobrze, płytkarz był zadowolony, mówił że dobrze robi mu się tymi wyrobami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 24.05.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 A używał ktoś Bolix E do płytek tam gdzie podłogówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.05.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 A my mamy płytki w holu, na podłogówce, klejone "Schonoxem".Jak narazie wszystko sie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytec 24.05.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Chyba kupię ATLASa, bo mi się podobają reklamy. Trzeba się trochę do tych reklam dorzucić! Tak sam jak wybrałem HAMMEREITa, bo szkoda mi było tego motocyklisty (easy rider), co mu motocykl zardzewiał... Też niedawno miałem ten sam problem. Płytkarz polecał Kreisela za 33 zł ( Super Multi czy jakoś tak) na ogrzewanie podłogowe, tak samo mówili w hurtowni że pasuje, ale jak przeczytałem co piszą na worku to stwierdziłem że jest odwrotnie niż wszyscy zapewniają. Było napisane że stosować na podłogówkę po dodaniu specjanego plastyfikatora. Kreisel ma też klej specjalnie przygotowany do podłogówki, ale cena jest identyczna z Atlas +, więc bez namysłu kupiłem Atlasa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.05.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Już kupiłem...CERESIT firmy Henkel. Cenowo to mercedes (no, może BMW... ) Na ściany CM-11, na podłogę CM-17. Zobaczymy jak w praktyce... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts