Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franki wykańczają się samodzielnie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

J Mąż mój wychodzi z założenia, że wszystko robią ludzie więc i

on potrafi.

Oj, żeby się nie przejechał na tym założeniu:)

Ale tak i tak fajnie że mężowi się chce. Trzymam kciuki, żeby mu potem (w sensie - po zakończeniu budowy) nie przeszło, jak trzeba będzie wymienić żarówkę:)

niemożliwe żeby tak całkiem nie było tej glazury: niech popytają w innych castoramach - może któraś ma i może przywieźć; jeśli nie, to towary w tych marketach często się powtarzają (np: w praktikerze kupiłam kinkiet, który MagdaZZZ wypatrzyła Leroyu); w ostateczności pozostają sklepy internetowe.

Bardzo podoba mi się ułożenie terakoty w kuchni - lubię ten sposób wykończenia, bo sprawia że wnętrze jest takie dopracowane.

a na zwiększenie ilości komentarzy pomaga wklejanie dużych zdjęć:) (nie przez "zarządzaj załącznikami" tylko zwyczajnie wklej link w tekście wiadomości - niedawno to sama przerabiałam:))

Zegar jest OK :) Mi się bardzo podoba. Swego czasu bardzo żałowałam, że nie mam na niego miejsca w obecnym mieszkaniu.

Co do pstryczków.

Mamy Govenę, tylko taką z klawiszami. Oszalałam na ich punkcie. Nie było wyjścia, musiałam je mieć. Wizualnie wyglądają super, ale...

Po roku z klawiszy starła się wierzchnia warstwa :bash: Nie wszędzie, ale w tych najczęściej używanych pomieszczeniach. Wygląda to paskudnie: szczotkowana stal dookoła i na środku taki pomarańczowo-miedziany klawisz. I wcale nie kosztowały tak mało. Może te z dźwigniami są lepsze?

I są niestety problemy z montażem. Albo nam się felerna partia trafiła. W sypialni i w pokoju syna średnio raz na tygodnie ramka odpada z zaczepów.

Jeszcze jedno, one nie nadają się do montażu w ramkach. Jeśli masz kilka włączników obok siebie, to rozstaw puszek musi być większy. Ale to pewnie wiesz.

Gniazdka mają taki brzydki plastik. Nie, żebym miała coś przeciwko plastikowi, ale w połączeniu ze stalą, wygląda to średnio. Moim zdaniem oczywiście :)

Podsumowując mój długi wywód: czuję się rozczarowana tymi pstryczkami :bash:

A panele? Też będę miała :) Quick Step mi się bardzo podoba, ale trochę za drogo wychodzi :( Będzie Egger wiąz biały z czterostronną v-fugą.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

I ja witam :)

Mam duży sentyment do podłóg w karo - są popularne w poniemieckiej architekturze dolnośląskiej. Ja planuje taką w dolnej łazience (jak ją zmienimy na docelową) i miło mi czytać, że da się to zrobić samemu - byłam pewna, że to bardzo skomplikowana sprawa.

Zegar mi się podoba, pasuje do podłogi i do ciemnych okien. Będę zaglądać i podglądać :)

i tak sobie myślę jakby wyglądała w łazience 2*1,7m....

pozdrawiam

Ja mam taką maleńką łazienkę na dole i kombinuję, że im mniejsza łazienka, tym drobniejsze karo. Pytanie gdzie znaleźć takie płytki w dobrej cenie w dodatku. W domu, o którym wspominałam są w dolnym korytarzu, w kuchni i łazience takie drobniutkie kwadraciki - 4, maksymalnie 5 cm - efekt mnie urzeka....

A co do świąt-barszczyk tez się kisi(pierwszy raz), pychotka, bo już tygodniowy:)

Zakiszę jeszcze jutro kolejny słoik:)

Uszka-ambitne-grzybki juz namoczyłam i jutro spróbuję zrobić.

Zaczęłam z młodym na roraty chodzić, ale po pierwszym dniu stwierdził, że nudno w tym kościele, że same duże dzieci.A on ma dopiero 4lata... nie chce go zniechęcić, ani tez zrobić z niego zbyt nadgorliwego..trudna kwestia wiary..

ksiądz nie zachęca do chodzenia-nawet na kolędę są apisy-bo on nie będzie chodził od drzwi do drzwi, jak go nie chcą..

dla mnie to nie jest chrześcijaństwo, tylko chory katolicyzm z wymysłami..

Ale zeszłam z tematu.

Pod taki piekarnik-może jakaś szafeczka samoróbka?

Pozdrawiam

Taras na piętrze będzie z połówki tej czerwonej cegły, z której jest zbudowany dom. Nie chcieliśmy tego murowac na zimę, żeby śnieg nie miał siedliska. Taras na pięterku nie jest jeszcze wyizolowany. poproszę o kontakt na maila: [email protected].