renata2005tychy 25.10.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam. Składałam w urzędzie wniosek o pozwolenie na wycięcie siedmiu tuj z ogrodu. Dziś przyszła zgoda na wycięcie. Jednak warunkiem jest posadzenie co najmniej siedmiu gatunków szlachetnych w wieku powyżej 7 lat. Proszę podpowiedzieć o jakie gatunki chodzi mam nadzieję że nie o dęby i buki. Pozdrawiam Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.10.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Nawet dęby i buki mogłyby być - w wąskiej, kolumnowej odmianie 'Fastigiata' na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 26.10.2011 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam;) Dzięki za odpowiedź. Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do urzędu o jakie drzewka chodzi bo trochę mnie te szlachetne gatunki przeraziły;) Pani wytłumaczyła ,że szlachetne to te które pochodzą ze szkółek , nie mogą być posadzone samosiejki wyrwane z lasu ,czy łąki. No i gatunki się liczą wszystkie , nawet owocówki. Nie powiem że mi nie ulżyło;) Co do wieku to siedmiolatki dlatego, że drzewka są chronione od dziesiątego roku i dla nich pewne że nie będę sobie ich wycinać kiedy mi się zachce. Trochę się rozpisałam , ale może ktoś też będzie szukał szlachetnych gatunków drzew Pozdrawiam. Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts