Kasiek1983 14.05.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 margo203 - zależy ile dla kogo znaczy dużo... myślę że conajmniej 500tyś żeby wykończyć oszczędnie... chociaż wydaje mi się że będzie to raczej w granicy 600tyś... nas to przerasta, ale każdy inny dom tych gabarytów będzie kosztował tyle jak nie więcej... lepiej budować dłużej i wybudować dom swoich marzeń, zawsze można wykończyć górę w późniejszym terminie, chociaż nie jestem zwolennikiem takiej opcji, ale coś za coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ffen 15.05.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Kasiek - również miło było gościć. Jakbyście mieli jeszcze inne pytania w sprawie Tulipki to się polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 15.05.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Musieliśmy zmienić warunki zabudowy bo jednak Tulipia jest większa niż domek który wybraliśmy wstępnie i teraz czekamy bo osoba zatwierdzająca zmiany jest w szpitalu... natomiast na działce już się dzieje... niedługo stanie garaż (blaszak), będzie gdzie przechowywać materiał na budowę a tymczasowo nasze działkowe graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo203 22.05.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 margo203 - zależy ile dla kogo znaczy dużo... myślę że conajmniej 500tyś żeby wykończyć oszczędnie... chociaż wydaje mi się że będzie to raczej w granicy 600tyś... nas to przerasta, ale każdy inny dom tych gabarytów będzie kosztował tyle jak nie więcej... lepiej budować dłużej i wybudować dom swoich marzeń, zawsze można wykończyć górę w późniejszym terminie, chociaż nie jestem zwolennikiem takiej opcji, ale coś za coś... to rzeczywiście dużo więcej niż w kosztorycie wysłanym przez HB Studio A czy ktoś buduje Tulipię w kuj-pom? i byłby tak miły pochwalić się jak wygląda w całej okazałości? ale będę również wdzięczna za zdjęcie z budowy i urządzenia Tulipi na maile: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 24.05.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ale tutaj cisza!!! Jak tam Tulipki? Rosną w górę? U nas projekt już gotowy. Myślę że wszystkie zmiany uwzględniliśmy i będziemy zadowoleni. Chciałabym tu wstawić żebyście sami zobaczyli jakie zmiany wprowadziliśmy ale nie umiem wstawiać tu zdjęć Pozdrawiam forumowiczów i mam nadzieje że dołączy do nas więcej osób żeby móc wymieniać się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ffen 27.05.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Moja Tulipka dostaje już wewnętrzne okładziny (czytaj kafle) Z pracami zacząłem gonić, bo obecny dom sprzedałem i muszę do końca sierpnia się przenieść. Ciężko będzie ale jestem optymistą. Dziś też wyposażenie łazienek przywieźli. Mam super namiary na hurtownię takich sprzętów (wc/bidety/umywalki/zlewy/baterie/wanny). Tyle u mnie. Może któryś Forumowicz podrzuci instrukcję umieszczania zdjęć - i mi i Kaśkowi by się to przydało Pozdrowionka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 27.05.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 ffen - super że sprzedaliście dom! no i fajnie że już wyposażenie łazienek macie. jestem ciekawa jak postępy wyglądają! wysłałam Ci "ponownie" projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 27.05.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Udało się wgrać zdjęcia. A więc takie zmiany wprowadziliśmy. Wydaje się nam że jest idealny, ale Wasze opinie są cenne więc bardzo proszę napisać co o tym myślicie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linciano 29.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Z zewnątrz chyba bym nie rozpoznał w tym domku Tulipii . Ciekawy pomysł z tym narożnym przeszkleniem w salonie. Moja Tupipka będzie miała taras od północy i takie przeszklenie od strony zachodniej pewnie by się przydało. Fajnie przerobiona góra. Podoba mi się. Zastanowiłby się tylko nad jakimkolwiek połączeniem łazienki z pralnią, żeby "zrzuconych" z siebie ubrań przeznaczonych do prania, nie trzymać w łazience, bądź nie biegać z nimi do pralni. Na dole pod schodami, od strony kuchni jest wnęka na jakieś meble kuchenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 29.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 linciano - z łazenki do pralni będzie taka mała "wrzutnia" na brudne ubrania pod schodami będzie zabudowana lodówka, piekarnik i mikrofalówka plus jakieś jeszcze szafki jeśli wystarczy miejsca. Na jakim Ty jesteś etapie? Prawie nikt się nie udziela i tak się zastanawiam jak tam nasze Tulipki. U nas dopiero fundamenty będą stawiane we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 29.05.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jeśli ktoś jeszcze śledzi to forum, mam pytanie: wiecie coś na temat pompy ciepła? ktoś może ma w domu? warto w to wchodzić? nasza projektant bardzo nas namawia na taką formę ogrzewania, bo szanse na gaz ziemny mamy może 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linciano 30.05.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 linciano ... Na jakim Ty jesteś etapie? Prawie nikt się nie udziela i tak się zastanawiam jak tam nasze Tulipki. U nas dopiero fundamenty będą stawiane we wrześniu. Mam dopiero fundamenty, kupioną stal, pustaki, piach itp. Na dniach ruszę w górę, powoli bez pośpiechu. Plan na 2013 to SSO. Fotki z budowy są na moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 03.06.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Linciano - przeglądałam fotki, super że wszystko uwietczniacie na zdjęciach, miło się to będzie ogladało kiedyś jak skończycie budowe. Najbardziej podoba mi się giętarka do prętów , patrząc na same fundamenty to ciężko odnaleźć w nich Tulipię, ale z każdym pustakiem w górę będzie bardziej widoczna ffen - widzę że wir łązienkowy pochłonął Was w całości... zdaj relacje, czy już łązienki kończycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacyna 04.06.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam bardzo serdecznie. Długo zbierałam się do tego aby tu napisać. Faktycznie Tulipia jest udoskonaloną wersją Oliwki. Trzy lata temu wybraliśmy projekt Oliwka z myślą o jej wybudowaniu. Jednakże po przeczytaniu mnóstwa stron na forum postanowiliśmy nanieść niektóre z zaproponowanych zmian. I tak powstała wersja robocza Tulipii. Spotkaliśmy się z Panią Architekt ( Pani Katarzyna Z HB Studio) i zwróciliśmy się z prośbą o naniesienie naszych zmian. I tak powstał projekt. Tym bardziej jest mi niezmiernie miło,że oprócz nas jest jeszcze ktoś komu się podoba domek. Budowę rozpoczęliśmy 1,5 roku temu. Zamieszkaliśmy w naszym wymarzonym miejscu 24 grudnia 2012. Powiem tak, mieszka i żyje się cuuuudownie, znaleźliśmy nasze miejsce na ziemi. Wszystkim forumowiczom życzę duuużo cierpliwości i przede wszystkim słońca nad głową oraz samych pogodnych dni . Jak tylko opanuję wklejanie zdjęć postaram się kilka zamieścić na stronie. serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacyna 07.06.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacyna 07.06.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 a tak wyglądała Tulipia zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 09.06.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Pacyna - przepiękna jest Wasza Tulipia! możesz wkleić jakieś zdjęcia z wewnątrz domku??? Umieram z ciekawości jak wygląda już wykończona Tulipia.... i ciekawi mnie jak rozwiązaliście górę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linciano 10.06.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam Pacyna! Jeśli to nie problem, to może również nieśmiało poproszę o zdjęcia z budowy. Hmm Wasza Tulipka jest zajefajna !!! i pięknie położona. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacyna 13.06.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Witam serdecznie Kasiek1983 oraz Linciano. Z wielką przyjemnością zamieszczę zdjęcia tylko proszę o odrobinkę cierpliwości. Do 25 czerwca jestem poza domem i nie mam przy sobie innych zdjęć. Jak tylko wrócę do domu chętnie pokażę jak wygląda Tulipia z projektu . Muszę jednak zaznaczyć, że dom nie jest do końca urządzony, kartony gdzieniegdzie polegują jeszcze na ziemi a meble dopiero są skręcane ( jak nam czasu zbywa a to nie zdarza się często). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 20.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Pacyna - z niecierpliwością czekamy na zdjęcia realizacji! a pudłami się nie przejmuj!!! U mnie nadal ubrania zimowe w pudłach stoją to wyniesienia do piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts