Kasiek1983 02.07.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Ale cisza!!! Co się dzieje z Tulipkami? Nasz projekt będzie gotowy prawdopodobnie w piątek teraz tylko czekać na pozwolenie i lecimy z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ffen 04.07.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 To powodzenia i wytrwałości!!!! Ja właśnie staram się ogarnąć kontrolę nad trzema (w porywach czterema) ekipami naraz.Jakoś idzie.....damy radę!!! Pozdro!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 23.07.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 ffen - sierpień się zbliża dużymi krokami... a jak u Was idzie??? pewnie zabiegani ale zapewne Wasza Tulipia pięknieje z dnia na dzień... czekamy na fotki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 07.09.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Oj... widzę że forum całkowicie wymarło szkoda... my już pozwolenie mamy ale czekamy aż wykonawca znajdzie dla nas czas... trochę chyba to potrwa ale byle by w tym roku zrobić fundament bo na wiosnę chcemy atakować pełną parą jeśli ktoś tu jeszcze zagląda to pozdrawiam serdecznie i czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ffen 09.09.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Kasiek - już mieszkamy!!!! Przenieśliśmy się 28 sierpnia. Całość OPERACJI udało się zmieścić w nieco ponad rok. Dokładnie rok i jeden miesiąć Łopaty były wbite 29 lipca 2012. Trochę jeszcze w środku brakuje (drzwi wewnętrzne) ale mieszkać spokojnie można. A kominek - marzenie!!!! Trochę przepalę i w całej chałupie ciepło.(jednej nocy było +3 st C) Warto było porządnie ocieplenie wykonać. Pozdrawiam pozostałych Tulipowiczów. Już niebudujący a mieszkający Tulipowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 10.09.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 ffen - fantastycznie!!! gratuluję!!! a teraz bądź tak miły i wyślij fotki CAŁEGO domku!!! z każdym pomieszczeniem z osobna! najbardziej interesuje nie kuchnia!!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TyjesteśBasia 11.09.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam. Nasza tulipka się buduje. Na razie mamy ściany parteru, w tym tygodniu będzie przygotowane szalowanie stropu. Pogoda się niestety popsuła, więc roboty mogą się opóźnić. Nasi murarze niestety popełniają błędy, więc jest trochę nerwowo. W złym miejscu zakotwiczyli schody w chudziaku, na przykład. Teraz trzeba wiercić dziury w chudziaku i jakoś umocować te pręty na właściwym miejscu. Boję się, że któregoś dnia schody się nam obsuną, że to nie wytrzyma. Jedną ścianę musieli nam rozbierać, bo w złym miejscu umieścili otwór na drzwi. Schody w tym projekcie są niezbyt wygodne. Czy zmienialiście je jakoś? Trzeba zmniejszyć wysokość i zwiększyć szerokość stopni. Czy ktoś z Was dokładał stopień, na przykład na spoczniku? pozdrawiam. Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 11.09.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Basiu - wprawdzie jeszcze nie budujemy, ale schody musieliśmy obniżyć, jeden schodek według projektu ma bodajże 19cm.... to bardzo dużo.... dodaliśmy jeden (lub dwa) schodki na półpiętrze i automatycznie schody są niższe i powinny być ok. Tak nam projektantka doradziła. A jakie będą w realu to się okaże. Myślę że powinien się wypowiedzieć na ten temat FFEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TyjesteśBasia 12.09.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Kasiu, a macie jakiś szkic tych poprawionych schodów? Nasz kierbud też tak sugerował, że na spoczniku trzeba dodać stopień. Boję się, że coś w wymiarach nam nie wyjdzie. Bardzo dużo ludzi burzy schody i robi je od nowa. 19 cm wysokości to max dopuszczalna wysokość schodów w budynkach jednorodzinnych. A wiadomo murarzom różnie może wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 13.09.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Basiu - przepraszam, nasza projektant tego nie zauważyła i w projekcie mamy te 19cm schody.... to nasz wykonawca powiedział że trzeba to zmienić ale w projekcie już nie będziemy zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronislaw 15.09.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Witam!!Słabo poruszam się po internecie, ale chyba się doszkolę ze względu na budowę domu. Właśnie robimy więźbę dachową i pojawiły się wątpliwości czy wykonawca robi to dobrze. Czy mógłby ktoś z obecnych w temacie Tulipii podesłać zdjęcia z realizacji więźby. Chiałbym wizualnie porównać czy robi to dobrze. Z góry dziękuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tulipia_polanka 06.10.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Witam wszystkich,od dłuższego czasu śledzę ten wątek i może najwyższy czas dołączyć. Czy ktoś z Was podpiwniczył dom? I czy ktoś może buduje tulipię w okolicach bielska, oświęcimia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TyjesteśBasia 13.10.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Cześć. Byłam ostatnio na budowie. Schody mamy 27 cm na 17,4, plus podniesiona o wysokość stopnia połowa spocznika. My zachowaliśmy wykusz, tak jak w projekcie. Niestety balkon to totalna porażka. Tam nawet krzesła nie da się swobodnie postawić. Drzwi się otwierają, ale nie ma gdzie wyjść. teraz myślę jak to poprawić, by balkon pełnił jakąś funkcję, nie tylko ozdobną. Szkoda, że wcześniej nie zwróciłam uwagi na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ffen 28.10.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Cześć Basiu, ja dlatego właśnie wykusz "wyprostowałem" to znaczy zrobiłem ścianki wykuszu pod kątem 90 stopni. Balkon na górze wyszedł LUKSUS (!!!). Spory, śmieję się, że moje córy będą miały gdzie na papieroska wychodzić (oby nie . Jedyne co do tej pory zauważyłem, że bym inaczej zrobił to sposób ocieplenia dachu. Dałem 30 cm wełny, jest naprawdę ciepło (zimno latem), ale weluksy wyglądają we wnękach jak okienka strzelnicze . Teraz pewnie dałbym 10 cm ale z innego materiału niż wełna, np płyta PIR, czy inny wynalazek. Powodzonka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 28.10.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Witajcie. Jutro zalewamy fundamenty najwyższy czas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts