mjakob 03.11.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Problem w tym, że twoi goście takiego klucza nie mają, więc musisz czekać aż dojdą do furtki. Zgadza się. Na pewno jeszcze kilka sytuacji się znajdzie, ale akurat ja zwykle odprowadzam gości do furtki Od razu uprzedzam kontre - nawet zimą Edytowane 3 Listopada 2011 przez mjakob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 03.11.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Zgadza się. Na pewno jeszcze kilka sytuacji się znajdzie, ale akurat ja zwykle odprowadzam gości do furtki Od razu uprzedzam kontre - nawet zimą I pewnie w ulewny deszcz też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 03.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 I pewnie w ulewny deszcz też. Wygrałeś W ulewny deszcz uchylę im bramę wjazdową (zdalnie!). Dobra. Pamięć jest fajna, ale spokojnie można sobie bez niej dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 03.11.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Wygrałeś Dobra. Pamięć jest fajna, ale spokojnie można sobie bez niej dać radę. Jest to bajer kosztujący kilkanaście złoty, o ile pierwszy raz montujemy rygiel.. Dodatkowo są rygle z blokadą umożliwiające stałe otwarcie furtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trochezielony 14.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja tez mam pytanie. Pisze je wprawdzie w okienku "Odpowiedz", wiec moze troche dziwnie, ale niech tam...Szukam takiego elektrozaczepu, ktory zdalnie otworzy furtke pilotem, ale jednoczesnie uchyli ja na 2-3 cm. Inaczej mowiac, pewnie jakis elektromagnes wchodzi w gre (o jednakowych biegunach, zeby sie "odpychaly").Furtka juz istnieje i juz ma elektrozamek na pilota, ale on tylko zwalnia rygiel i trzeba furtke popchnac, zeby otworzyc.Czyli trzeba pilnowac, az konkretna osoba do tej furtki podejdzie...A mnie potrzebny otwieracz na pilota, ktory zrobi wszystko, co trzeba teraz, a ta osoba podjedzie do furtki za 5 minut - i nie musze czatowac w oknie.Wie ktos z Was o czyms takim, czego szukam? P.S. Wymiana calego elektrozamka na nowy ("samo-otwierajacy") nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.04.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Pomyśl o elektrozaczepie z "pamięcią" J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.04.2013 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tu albo chodzi o patent na lekki uchył furtki i pewnie jakąś pionową listwę ze sprężyną, lub faktycznie pamięć rygla, ale z 5-minutową to się nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 15.04.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Co prawda specyficzne warunki, "mikropodwórko" w zasięgu 10 kroków, ale wejście działa tak: wejście główne - wspólne dla wielu rodzin, z bramofonem, furtką i bramą. Potem furtka prywatna, potem drzwi do domu. Przy furtce przycisk dzwonkowy, który normalnie jest dzwonkiem, a po zwolnieniu bramofonu (albo kliknięciu w pstryczek-elektryczek po wewnętrznej stronie drzwi) na jakieś 3 minuty zamienia się w zwalniacz elektrozaczepu. Zalety: wchodzę przez furtkę główną z kodu, furtkę prywatną otwieram jednym przyciskiem. Podobnie wtajemniczeni goście.Wady: Goście niewtajemniczeni dzwonią od bramy, potem muszę poczekać przy drzwiach, aby otworzyć im prywatną furtkę. Nie mam sygnału, że już przy niej stoją. Można to wyeliminować dodając czytelny komunikat o zwolnieniu furtki, ale tego tego świadomie nie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 24.07.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Witam, Posiadam wideodomofon Orno jest połączony z elektrozaczepem przy furtce. Czy można połączyć elektrozaczep z przełącznikiem zamontowanym od wewnątrz ogrodzenia który to będzie otwierał furtkę?.Jeśli tak jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.07.2014 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Elektrozaczep musi być za pomocą dodatkowego przycisku dołączany do zasilania, może to być to samo zasilanie, z którego jest zasilany domofon, może być osobny zasilacz. Dodatkowo od strony wideodomofonu warto byłoby dołożyć diodę dla zabezpieczenia jego elektroniki przed zasilaniem podanym "z drugiej strony". Do zrobienia pod warunkiem choć podstawowej orientacji w instalacjach elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 30.07.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź, dioda jasne ale prąd - czy nie można jedynie zrobić "zwarcia" na przewodach elektrozaczepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.07.2014 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 A co ci da zwarcie? elektrozaczep to elektromagnes, żeby otworzył furtkę musisz na niego podać napięcie. Normalnie robi to domofon, naciśnięcie przycisku otwierania furtki powoduje puszczenie zasilania na elektromagnes. Robiąc swój, dodatkowy przycisk musisz zrobić to samo. Albo podłączyć (przez przycisk) zasilanie z osobnego zasilacza, albo zrobić owszem "zwarcie", ale do linii zasilającej domofon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 22.10.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Podnosząc zapomniany temat. Posiadam w swojej furtce elektro zaczep starego typu, tzw typu R1. Chciałbym go jednak wymienić na taki z pamięcią. Niby proste ale zależy mi na tym w w żaden sposób nie ingerować w konstrukcję w którą obecnie jest zamontowany. Czy możecie mi polecić jakiś elektro zaczep z pamięcią który będzie pasował w miejsce staruszka typu R1???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts