decybel 26.10.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 mam stary prawie nieużywany piec C.O. nieistniejącej firmy Energo-Inwest (wyglada prawie jak nowy). Piec stoi około 15 lat w nieużytkowanym domu, teraz dom jest remontowany, rozbudowywany i w końcu będzie zamieszkany. Nie mogę znaleźć informacji dot. tych kotłów, mam tylko fakturę na której jest 'Kociol "Eko C-10"' Symbol SWW/KU: 0711-5, no i oczywiście sam piec w kotłowni (faktura z 96 roku ). Może ktoś się orientuje/pamięta jeszcze co oznaczały te symbole, jaka może być moc tego pieca ? ( z nazwy może się wydawać że ma 10kW - ale jakoś nie chce mi się wierzyć, wydaje mi się duży gabarytowo ale się nie znam ) W projekcie budowlanym instalacji sanitarnych wyliczone jest zapotrzebowanie na ciepło dla celów c.o. na 16,5 kW, a jako urządzenie grzewcze zaprojektowano kocioł o mocy nominalnej 18kW. Za jakiekolwiek informacje, porady będę wdzięczny Pozdrawiam db Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts