duduś 16.03.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Czy ktoś z was wykonywał ściankę do kabiny prysznicowej z luksferów - jak to się sprawuje ( po czasie) na co zwrócić uwagę, czy luksfery muszą być jakieś spec . -czy mogą być zwykłe takie np. z Castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 16.03.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 temat wałkowany (najbardziej we Wnętrzach), zajrzyj tam a wszytko powinno się wyjaśnićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Zrobione. Stoi trzy lata. Jedna krawędź pionowa przylega do ściany - druga i góra swobodna. Żadne tam super technologie (zbrojenia, spec stelaże i inne) - zwykłe luksfery na normalną zaprawę z małym dodatkiem kleju do płytek. Z zaprawą ostrożnie, żeby zostało miejsce na ew. fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.03.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Nie ma w tym specjalnej folozofii. Pamiętaj jednak, aby do klejenia nie używać zykłego kleju (cm11) tylko specjalnego wysokoelastycznego do materiałów nienasiąkliwych (CM 17 lub znacznie lepszy chociaż niekoniecznie droższy Kerakoll H40 Tenax ma tę przewagę,że możesz nim wykonać również spoiny. Typowy klej basenowy). Możesz wybrać na białym cemencie. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 dla mojej pierwszej ekipy to była jednak filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.03.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Wykonałem taką ściankę u siebie w mieszkaniu i zapewniam, że niepotrzeba go tego człowieka z ilorazem inteligencji amerykańskiego kosmonauty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 16.03.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 tak se myślę czy takiej ścianki też sobie nie zafundować drogo to takie cuś wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.03.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Magi Na cenę ścianki wpływa przede wszytskim: koszt pustaków szklanych (luksfer) od 19,99 do 100pln/szt. + klej ok. 65pln za 25 kg + zbrojenie fi 6 (powinno wystarczyć ok 2,5 pln/kg)Jednak cenę skalkulować jest trudno. Ogólnie można powiedzieć, że atrakcja spora, a wydatek niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 16.03.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Również mam pewne doświadczenie z luxferami. Wykonanie ścianki w formie parawanu na obudowie wanny z jednej strony przylegającego do ściany a drugi koniec wolny zajęło mi 1 dzień. Używałem specjalnego kleju do luxferów ( firma: Skała ) oraz specjalnych plastikowych krzyżyków, które sprawiają, że wychodzi równiutka fuga i stawia się to to bez problemów. Wykorzystałem pręty zbrojeniowe ze stali ocynkowanej, wkładane co 2 rzędy w poziomie i pionie. Wolny brzeg wykończyłem ceramiką. Po wyschnięciu całość zafugowałem tak jak resztę kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts