Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

preev

Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co wolisz na co dzień prysznic, czy wannę ?

Prościej kierować się jest chyba swoimi nawykami niż potrzebami innych.

Ja kocham kabinę i wanna nie jest mi do szczęścia potrzebna.

Gdy są małe dzieci- jest zapewne inaczej. :wink:

mnie jest w sumie obojetne ale może są jakieś ukryte przesłanki dla którejś opcji ?? :-? :D

Z wanny można prawie zawsze "zrobić" kabinę (szklany parawan), a odwrotnie, niestety, nie. Wanna przydaje się podczas prania ręcznego (niewiele, ale jednak) i płukania tegoż. Zdarza się, że chcę umyć włosy tuż przed wyjściem, już po prysznicu (modelowanie;) - nad wanną jest wygodniej się pochylić. Przez sześć lat miałam tylko kabinę i z radością powitałam wannę (choć wylegiwanie się w pianie nie dla mnie:).

ciągnąc wątek o wannie

szklany parawan przy wannie - niestety, przy narożnych -dość kłopotliwe i kosztowne rozwiązanie. I czy ładne ?! :"Bunkruje "jednak zwłaszcza małą łazienkę.

A tak wogóle, to obarczyłabym tą ukochaną naszą wannę stanem higieny narodowej.

- Trzeba by się okąpać w sobotę ( w domyśle :raz na tydzień)- słyszałam całkiem niedawno taką deklarację. No tak, potem dopiero pokojarzyłam to ze stanem zapachowym w naszych Pekaesach.

Do licha z tą wanną, nigdzie w świecie nie widziałam takiej ilości wanien !!

Jakkolwiek służyć ma higienie, mnie kojarzy się na opak.

Na szczęście coś w tej kwestii drgnęło.

A ręczną przepierkę też uważam za przeżytek przy "ręcznych"programach w automatach.

Ja starałam się pogodzić różne upodobania rodziny. Wstawilismy wannę narożną w "załamanie łazienki. Dzieci nurkują w wannie, ja mogę brać prysznic :D Trochę wody zawsze się przy tym wychlapie ale i tak mniej jak po bitwie morskiej syna. :wink:

http://foto.onet.pl/upload/11/1/_299250_n.jpg

Ja uwielbiam wannę,kąpiel minimum 45 min.Żona -prysznic.Ale jak czytać ,popijając piwko pod prysznicem?

widziałem takie fajne ławeczki prysznicowe

gazetę można zafoliować

a piwo można pić przez trwale połączoną z naczyniem słomkę (tylko radzę wtedy nie czytać na głos :lol: )

Stoję przed dylematem: czy przesuwać ścianę żeby mi weszła kabina z wanną (kosztem większych mebli łazienkowych) czy np. wstawić samą wannę lub kabinę i zaszaleć z meblami łazienkowymi :)

Proszę o argumenty :D

Też wyburzałam ściankę, by zmieściła się i wanna i kabina.

Polecam.