Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

preev

Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz

Recommended Posts

Mała prostokątna wanna to koszmar, takiego bobsleja mają teściowie i jest wogóle nie wykorzystywany, plują sobie teraz, że wogóle taką wannę montowali. Pamiętam też, ze były takie w akademikach i pamiętam jak ludzie na nie psioczyli.

Zostaje wanna narożna - moja mama ma 0,9*1,4 - bardzo duża w środku, lub prysznic.

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wanna odługości 1 metra to pomyłka. Mieliśmy taką w starym mieszkaniu i szybko sie jej pozbyliśmy. KUpiliśmy ją juz mieszkaniem. Po pierwszej kąpieli (a jestem niewielkich rozmiarów) miałam dosyć. Woda podczas brania prysznica - na siedząco - wylewa się na podłogę. Usiąść też się nie da żeby było wygodnie. Na 100 proc lepszy brodzik. Nie pakuj sie w taka małą wanienkę.

Dzięki za spostrzeżenia. Muszę wziąć pod rozwagę wannę z parawanem lub wannę narożną, o których istnieniu zapomnialam a w pobliskim sklepie nie bylo takiej ekspozycji.

U nas rozwiązanie typu sam brodzik (bez wanny) lub plytki brodzik nie stanowią problemu.

Nie lubimy moczyć się w wannie a poza tym, jak zaznaczylam na początku, ze względu na szambo jest to nie wskazane. A jeśli chodzi o dzieci, nasze lubią i jedno i drugie więc w przypadku tej lazienki nie biorę ich pod uwagę.

Zalezy kto bedzie wykorzystywal ta lazienke do mycia. Osobiscie tez uwazam, ze lepszy prysznic niz mala wanna- choc nienawidze kabin prysznicowa- u siebie mam murowana z brodzikiem z plytek.

Ale w drugiej lazience na poddaszu (bardzo nisko!) musialam cos wybrac. A ze lazienka planowana jest dla dzieci glownie i czasem dla gosci - wybralam wanne 150 x 70 - tylko taka sie zmiescila, bo malucha latwiej jednak chyba w wannie wykapac. A w najwyzszym miescu jest ta wanna "ogrodzona" scianka w luksferow. Jak bedzie chlapac zawsze mozna dac jeszcze parawan, czy zaslonke. Ja cale zycie mialam dosc mala wanne w blokowej lazience i nie zamianilabym jej na brodzik.

• 2 weeks później...

i wanna i prysznic ;)

mieszkalam kiedys przez pol roku w apartamencie z samym prysznicem i bulo naprawde niewygodnie. jesli musialabym wybierac miedzy prysznicem i wanna to na pewno wybralabym wanne. jezeli koniecznie chcesz miec sam prysznic (naprawde nie polecam) to zafunduj sobie do niego chociaz bidet ;)

będę miała i wannę i prysznic :D ale jeśli miałabym wybierać to:

prysznic lub wanna przystosowana do korzystania z natrysku

bo wanna służy mi do odpoczynku i zanim do niej wejdę zawsze się myję pod prysznicem, nie podoba mi sie pomysł szorowania pięt w wannie i leżenia w tej wodzie i jeszcze mycia włosów itd. itd.