Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

preev

Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie do użytkowników, a raczej użytkowniczek łazienek tylko z kabiną. Może tak będę miała na początku zanim wykończę drugą lazienkę.

Jak na przyklad wypłukać włosy w kabinie, gdy się farbuje w domu? Albo choćby odżywkę.

Ja to robię obecnie schylając się nad wanną.

A w kabinie to się obleję cała i solarium niepotrzebne!!! :wink: :roll:

Teraz mam przy umywalce dość niską baterię i nie mogę tam głową wymanewrować (nawet próbowałam przed chwilą - za nic głowy pod baterię nie wcisnę!). Zastanawiam się jaka wysokość baterii jest niezbędna i czy może być wtedy sztorcowa, czy musi być ścienna (która mniej mi się podoba). Zlewozmywak jakoś nie bardzo - nawet nie mówię o higienie, chociaż to też ma znaczenie, ale to, że raczej łazienka jest do mycia ciała, a zlew i kuchnia do garów i produktów żywnosciowych. Nie chcę w domu przeze mnie budowanym rozwiązań wymuszonych (typu polewania kubkiem nad miską).

na dole nic, na górze w jednej wanna w drugiej kabina.

Dobrze jednak mieć możliwość umycia się na dole, na wypadek niskiego ciśnienia wody, np. awaria lub nie daj Boże sytuacja stała za dużo przyłączonych odbiorców za małe przekroje czy moc ujęcia pompowni wody.

O dzięki - muszę to przemyśleć ... słuszna uwaga.. a mnie się marzyła łązienka dla gości :(

• 2 months później...