Niunia16 27.10.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 witam, jaki wychodzi wam calkowity koszta lacznie z oplatami stalymi za taryfe budowlana. Niedawno uruchomilam pompe i troche mnie przerazaja nabite KWh, a z mojej faktury (energa) nie moge nic wywnioskowac ile faktycznie wychodzi ten 1KWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 27.10.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Faktycznie, trocha ta faktura zagmatwana, wg moich wyliczen wychodzi 1,73/KWh , wydaje mi sie ze to duzo.Wogole nie rozumiem w jaki sposob naliczaja te oplaty stale, bo zuzycie wiadomo,ale ta cala reszta ...nie wiem.ponizej moja ostatnia faktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 27.10.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A co to za pompa?jak każda miała być super tania przy zakupie,to wiadomo,ale możesz coś więcej napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 27.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 http://www.energa.pl/obsluga_klienta_poradnik_pozycje_na_fakturze Polecam lekturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.10.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 witam, jaki wychodzi wam calkowity koszta lacznie z oplatami stalymi za taryfe budowlana. Niedawno uruchomilam pompe i troche mnie przerazaja nabite KWh, a z mojej faktury (energa) nie moge nic wywnioskowac ile faktycznie wychodzi ten 1KWh. Na to pytanie niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi . Za kilowat płacisz ( w taryfie budowlanej ) tyle samo co w zwykłej całodobowej ale opłaty stałe i przesylowe i inne pierdoły ( np za odczyt licznika ) są wyższe niż w docelowej ( po oddaniu domu do użytkowania ) . Dla przykładu za przesył i inne możesz zapłacić ( w zależności od przyznanego zapotrzebowania ) np 100 zł podczas gdy zużyjesz 1 Kwh za 38 groszy . W ten sposób licząc opłata za 1 kwh będzie 100,38 zł !!! . I to się nadaje do prasy................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 22.11.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja w C11 zużyłem 270kwh , do zapłacenia 256zł . 1kwh wychodzi około 1zł brutto. W zeszłym roku w grudniu i styczniu miałem zużycie około 1500kwh i do zapłaty 970zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts