marekcmarecki 27.10.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Wczoraj gdzieś na onecie filmik obejrzałem i jakoś się dziwnie poczułem. Na tyle dziwnie, że dzisiaj wracałem w ciagu dnia w myślach do tego filmu. Film ściągnąłem jeszcze wczoraj, a dzisiaj pokazałem znajomym. Długo nie mogli uwierzyć że to nie fotomontaż. W Chinach podobno zawrzało z tego powodu. Przynajmniej dzisiaj w polskojęzycznym internecie tak napisali. Szczególnie wrażliwy jakoś nie jestem ale... sam nie wiem, może dlatego że sam mam dwie córeczki. http://www.google.com/search?q=dziewczynka+przejechana&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADFA_plPL430 http://www.google.com/search?q=dziewczynka+przejechana+you+tube&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADFA_plPL430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 28.10.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Straszne. Aż się wierzyć nie chce, że ludzie mogą być tak znieczuleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 28.10.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 niepotrzebnie siadłem do kompa i to obejrzałem , cholera śniadania mi się odechciało i nie wiem czy i obiad wejdzie ,szlag by tych ludzi trafił ,sam mam dwuletniego chłopca , kur.......a slów brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.10.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Kilka tygodni temu to oglądałem. Gadałem z kolegą, który przez pewien czas przebywał w Chinach i mówił, że taka znieczulica to u nich norma. Tam nikt, nikomu nie pomaga! Jak pomożesz, to najczęściej ta osoba za chwilę wyciągnie do ciebie rękę po parę groszy. Porąbany kraj, porąbani ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 28.10.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 zaluje, ze to obejrzalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.10.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 zaluje, ze to obejrzalam... Jak zasłonisz oczy, problem nie zniknie. No tak, ale przecież to jest tak daleko, co to nas obchodzi... Aluzja bynajmniej nie do ciebie leaat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 28.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 oni tak na poważnie podchodzą do życia??? miliard w środę ,miliard w sobotę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.10.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ja p.............. co za s......syny, jak tam można gnoje jedne. Biedne dziecko. Ciekawe gdzie w tym czasie byli rodzice tego dziecka. Po co to oglądałem!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 28.10.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 matka byla w tym czasie w pralni...dziecko sie wymknelo. Wszystko trwalo 7min:( Ludzie w Chinach nie reagują na krzywde drugiej osoby, poniewaz nagminne jest, ze osoby otrzymujace pomoc podają potem i ch do sądu! macie pojecie? podobno facet potknal sie gdzies tam i nikt nie reagowal, dopiero gdy zawolal "potknalem sie sam, nie bede nikogo pozywal do sadu" otrzymal pomoc... co kraj to obyczaj, chcialoby sie powiedziec...ale ku**** nie pomoc dziecku???????????????????????????????????? dziewczynka zmarla, po kilku dniach w spiaczce, obrazenia byly zbyt liczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.10.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Rodzice? Tam wiele dzieci nawet nazwisk nie ma! Tam za trzecie dziecko można trafić za kratki, a dziecko gdzieś przepada w nigdy nie wyjaśnionych okolicznościach!!! My nie mamy kompletnie pojęcia co tam się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 28.10.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 szkoda dzieciaka szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 28.10.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Rodzice? Tam wiele dzieci nawet nazwisk nie ma! Tam za trzecie dziecko można trafić za kratki, a dziecko gdzieś przepada w nigdy nie wyjaśnionych okolicznościach!!! My nie mamy kompletnie pojęcia co tam się dzieje... ale mamy wyobraźnie...NIESTETY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.10.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Boze!Straszne.Jeszcze ja taka poturbowana wytermosili. Jak mala miala przezyc?Mamusia tez podniosla ja za jedna raczke.Matko kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 31.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Nie dałam rady tego obejrzec do konca i zaluje ze wogole zaczelam to ogladac. Rozplakałam sie, az mi gardło scisneło. Sama mam dziecko i nie wyobrazam sobie. Co za bydlakiJak tak mozna, Boze ze Ty to widzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.10.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Widziałam ten film na jakimś ekonomicznym blogu, gdzie cała sytuacja była opisana własnie z perspektywy gospodarki i ekonomii Chin, co oczywiście nie umniejsza dramatu dziecka, ale jasno określa miejsce emocji i uczuć Chińczyków.Dla nas Europejczyków pewne zachowania są nie do przyjęcia, nigdy nie będą akceptowane baaa nie będą tolerowane, natomiast Chińczycy nie widzą nic złego w zabójstwie dziecka (głównie płci żeńskiej) - taka chora kulturaI nie chcę zostawić wątpliwości, jestem oburzona i wstrząśnięta tym filmem i absolutnie nie akceptuję takich zachowań i nie próbuję usprawiedliwiać tych barbarzyńców (zarówno kierowcy jak i przechodniów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 31.10.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Malka, wiesz ja to obejrzałam w poludnie i do tej pory nie moge przestac o niej myslec Wiem, kultura i takie tam, ale do cholery jasnej czy oni nie mają uczuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 MSU, maja uczucia, tak przypuszczam, ale jeśli od urodzenia mają wpajane pewne "wartości" to im ślepo wierzą, dla nas wiele rzeczy jest niepojętych i nigdy ich nie zaakceptujemy i nie ogarniemy ale wiem, ze winniśmy się im sprzeciwiać.Ja pamiętam jak pierwszy raz obejrzałam film o klitoridektomii (wiem bez porównania z w/w barbarzyństwem), nie mogłam zamknąć oczu by nie widzieć cierpienia tych dziewczynek. Coś co dla mnie jest zbrodnią na ciele (często zdarzają się zgony) i psychice , dla kultur afrykańskich jest normą, kilka tysięcy kobiet dziennie [sic!] poddawanych jest temu rytuałowi.Tak więc w Chinach dziewczynka, dziecko jest traktowane przedmiotowo, w Afryce kobieta jako obiekt seksualnego zaspakajania mężczyzn bez przyjemności własnej.Jestem wdzięczna opatrzności, że urodziłam się w Europie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.11.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja czytałam artykuł na ten temat....szczęściem i tak jest to że ten pierwszy kierowca nie cofnął i drugi raz jej nie przejechał powoływali się na innego kierowcę, który miał podobny wypadek - on samochód cofnął i małego chłopca rozjechał dosłownie na wiecie co.Jak tłumaczył ten czyn????? woli zapłcić rodzinie odszkodowanie za śmierć, niż narażać się na opłacanie wysokich kosztów leczenia i rehabilitacji....bo te w Chinach są astronomiczne długo jeszcze nie mogłam ochłonąć po tym artykule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 17.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Masakra naprawdę , wydawało mi się że nie jestem z tych super wrażliwych ale na coś takiego nie byłam przygotowana. Ta mała naprawdę była widoczna nie wbiegła w ostatniej chwili pod koła, nie rozumiem i nie będę chyba wstanie zrozumieć jak można było przejechać po dziecku, my się cykamy jak nam pies pod koła wbiegnie i człowiek odruchowo ucieka w bok...a on nic.. oby całe zło które ten człowiek uczynił wróciło do niego .. a wierze że tak jest że to co czynimy wraca do nas .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 18.11.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 jakby Europejczycy bardziej się interesowali tematyką obyczajowości azjatyckiej to by byli w mega szoku... to jest inny świat... tam ludzie rodzą się, żyją i umierają na ulicy i takie scenki wydarzają się tam co dzień, niestety.... dla nich to normalka...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts