Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Konflikty z wykonawcami

leaat

Recommended Posts

...nie znalazlam nigdzie takiego wątku (jezeli jest, prosze wybaczyc i przedsiewziac odpowiednie kroki adminie;))

Napiszcie prosze, czy macie doswiadczenie w w/w temacie.

Konkretnie chodzi mi o to, czy komus z budowy (jakkolwiek to brzmi) UCIEKŁ fachowiec niedokonczywszy swojej pracy.

Podzielcie sie-jakie znalezliscie rozwiazanie

Wlasnie mnie to spotkalo:( nie wiem za bardzo co dalej robic. Stoimi z robotą. Facet kladl gladzie gipsowe, mąż codziennie sprawdzal z lampą i zadal poprawek. Poprawiali, poprawiali...az w koncu ulotnili sie po angielsku...mamy niedokonczone gladzie, za chwile maja wchodzic kolejne prace (terminy nas gonią), z dnia na dzien znalezc fachowca do poprawek graniczy z cudem:( tamten uniosl sie honorem, nie odbiera tel i zapewne juz jest na innej budowie. Niewiem, straszyc go, prosic czy co...:confused:)

męża pogonić, niech zrobi i sprawdzi żarówką:)

Tak na serio, to nagminne, przynajmniej na tym forum posty tego rodzaju.

Jaka miałaś umowę, to możesz walczyć, jak nie miałaś to też możesz, ale wygrana mało prawdopodobna. A, jeszcze mogą upomnieć się o zapłacenie tego, co zrobione.. Niby umowę (nawet ustną) zerwali, ale umowa umową a sprawiedliwość po naszej stronie ;)

Szukaj innych i zabierz mężowi żarówki.