Balzak311 28.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nie dawno stałem sie posiadaczem kotła Defro Eko Duo Uni 19kw z palnikiem rynnowym, dziś owy kociołek został zainstalowany w mojej kotłowni i po całym dniu palenia pojawiły sie w nim schody, mianowicie mam problem z ustawieniami tego kotła wydaje mi sie ze za duzo spieków spada do popielnika kombinowałem z tymi czasami podawania przerwy oraz nadmuchu ale chyba bez skutecznie może jest jakiś użytkownikiem w/w kociołka i podpowie jak to sensownie optymalizować, aby jako tako to chodziło. Drugi schodek a zarazem zagadka jest taka ze pozostało mi po budowie sporo drewna opałowego i chciałbym go przepuścić przez komin tylko nie bardzo wiem jak uruchomić ten ruszt awaryjny, i moje pytanie brzmi czy jesli kociołek przełączę w stan czuwania to mogę palić na ruszcie awaryjnym?? i czy wtedy będą pracować pompki podłączone do kotła. I jeszcze jedno pytanie jak fachowo wygasić taki kociołek. Bede wdzięczny za udzielenie odp. b w tej tematyce jestem trochę zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts