sni6 29.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 No i mamy obsuwę czasową ( dzięki ci "glazurniku" który nas zwodziłeś miesiąc- kij ci w nery)...Nadeszły niskie temperatury a w nocy przymrozki a płytki na tarasie nie położone...I tutaj pytanie. Czy ktoś miał styczność z chemią typu kleje i folia w płynie które można kłaść w temperaturze około 5 stopni gdy nocy może złapać przymrozek?? Nie chciał bym żeby mi płytki oblazły po roku . Do położenia ma taras 25 m2 i niewielkie schody 5 stopni.Nasz aktualny glazurnik mówi że położyć to nie problem tylko NA CO położyć- bo on w tych temperaturach nie ma doświadczenia...Ktoś pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramko 31.10.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Płytki jak nie odpadną po roku to napewno odpadną po 5 latach na niezadszonym tarasie. W naszym klimacie to wyrzucanie pieniędzy w błoto i nabijanie kieszeni producentom kleji, płytek i cudownych fug które niby są elestyczne i nie przepuszczają wody. Lepiej i napewno trwalej to dobra izloacja, żwir a na to kostka betonowa lub jakiś kamień a fugi zasypne co najwyżej piaskiem. Każdy glazurnik chętnie płytki położy ale gwarancji na 5 lat nie da żaden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 02.11.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Wystarczy udać się do do sklepu i nabyć drogą kupna klej przeznaczony do niskich temperatur.Sprzedawca z pewnością podpowie czy potrzebny bedzie dodatkowo jakiś uszlachetniacz.Mrozów jeszcze dużych nie ma więc w sumie to już ostatni gwizdek na płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 04.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Zwykłe plastyfikatory do betonu (czerwone torebki - na to mówimy) są do minus 2. Ale można też kupić specjalne dodatki do zapraw. Na kanistrach pisze do minus 10. One mają przeróżne nazwy. Dlatego trzeba odwiedzić kilka hurtowni budowlanych a na pewno w któreś będzie jeden z tych właściwych uszlachetniaczy. Często też mają bardzo pokrętne opisy na etykietach. Kupuję tylko te, które mówią jednoznacznie o swoim przeznaczeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynianka 25.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ja zrezygnowałam z położenia płytek na tarasie w tym roku ze względu na dużą jego powierzchnie ale schody przed domem wlasnie mi skończyli, robili przerwy jak były przymrozki i przykrywali je na noc, na szczęscie pogoda sprzyja,a czas pokaże czy decyzja była słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts