BeginEnd 29.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Tak na wstępie pragnę się przywitać... w więc cześć wszystkim Do sedna, stoję przed kupnem własnego M i mam poważny dylemat bo znaleźliśmy z moją kobietą mieszkanko które nam odpowiada (nie ukrywam że cena ma bardzo istotny wpływ), no może nie do końca... Chodzi mianowicie o wewnętrzną organizację w środku. Orientowałem się że ze zmianą usytuowania ścianek działowych, kontaktów itp nie ma większego problemu. Problem pojawia się w tym że to mieszkanie jest dość małe i każdy metr się liczy, a jakiś pan architekt usytuował sobie (może miał jakieś ku temu powody jak np przepisy p. pożarowe czy coś innego) drzwi wejściowe w miejscu takim że praktycznie kilka metrów kwadratowych jest bezużytecznych bo muszą robić za "dziedziniec" do całego mieszkania. Pomyślałem sobie, że gdyby drzwi wejściowe były o ok 1m przesunięte to w miejscu gdzie są obecnie dałoby się zrobić dość pokaźną garderobę. I teraz pytanie podstawowe: Jakie szanse mam (może za jakimiś opłatami) w wynegocjowaniu takiej zmiany w projekcie u dewelopera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Najłatwiej byłoby zapytać dewelopera. My niestety nie wiemy jak to wygląda - jedni są bardziej elastyczni, inni mniej. Natomiast wydaje mi się, że jeśli chodzi o zmianę umiejscowienia drzwi wejściowych to może być kłopot. A no i nie napisałeś na jakim etapie zaawansowania jest inwestycja - jeśli jest to dziura w ziemi to zwykle deweloper jest bardziej skłonny do zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeginEnd 30.10.2011 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Jasne że trzeba się spytać dewelopera Jak będziemy z nim rozmawiać na ten temat to się spytam, ale chcę tylko wiedzieć czy i ewentualnie jakie są szanse żeby wiedzieć jak bardzo mogę się naciskać/upierać się przy tym. Niestety dokładnie nie wiem na jakim to jest etapie, ale skoro oddanie jest planowane do końca czerwca 2012 to sporo już musi być zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Z deweloperami to czasem różnie bywa. U mnie na osiedlu ledwo z ziemi wyszli (dosłownie wystają pręty), a już oddanie mieszkań zaplanowane na XI 2012, więc może u Was też nie jest tak źle. Jak Ci powiedzą, że się nie da, to raczej upierać się nie ma sensu, bo co im powiesz - że jak nie zmienią miejsca montażu drzwi to nie kupisz mieszkania? No to oni Ci odpowiedzą, że jak Ty nie kupisz to kupi ktoś inny - niewielkie mieszkania sprzedają się zwykle najlepiej. My chcieliśmy zmienić miejsce odpływu od kibelka (przesunąć go o około 1 metr, ale po "linii łamanej") - powiedzieli, że się nie da i kropka, a jak chcemy coś zmieniać to tracimy rękojmię i robimy to na własną odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts