tatamarek 29.10.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Od pewnego czasu trapi mnie pewna zagwozdka.Powietrze w stanie bezruchu posiada współczynnik przewodności cieplnej 0,023W/mK.Wełna mineralna ma współczynnik od 0,34 do 0,050W/mK.To po jaką chol...ę dawać wełnę, skoro wystarczy izolacja powietrzna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatamarek 30.10.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Więc jak działa pustka powietrzna w ścianach dwuwarstwowych?A może nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 30.12.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam,mam właśnie takie dwuwarstwowe ściany ze szczelina około 4cm .W tym roku ,przyszłym " chcę ocieplić ściany a jeszcze szukam informacji na temat wsypywania pod ciśnieniem styropianu granulek właśnie w taka szczelinę. Nie wiem jak nazywa się taka metoda ocieplenia ,i czy jest to opłacalne.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.12.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Więc jak działa pustka powietrzna w ścianach dwuwarstwowych? A może nie działa? Nie działa. Po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 30.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Niedawno własnie robiłem remont w kuchni to z takiej szczeliny wiało mi zimne powietrze , jakim cudem dmuchało jak jest szczelina zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.12.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 masz kilka miejsc w których mogą być nieszczelności: niezamkniete ściany szczytowe, ramy okienne, parapety, ścianki kolankowe pod murłatą etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.12.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 mam właśnie takie dwuwarstwowe ściany ze szczelina około 4cm . A połzyłbyś sobie 4 cm styropianu w celach ocieplenia? To jednak bardzo symboliczna grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 30.12.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ludzie ocieplaja 5cm i chwalą , ale mi głównie chodzi o koszt gdybym wsypał w szczelinę styro luzem. Na zewnątrz i tak przyklęję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.12.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Wtedy ścianę osłonową (zewnetrzną) zamkniesz w takiej kanapce styropianowej. Nieco ryzykowne. Ze względy na wykraplanie się pary wodnej i brak mozliwości jej odprowadzenia. lepiej byłoby tam wcisnąć coś o mniejszym oporze dyfuzyjnym np granulat wełny. Lub odpuścić i tylko podoszczelniać te miejsca o których pisałem a ocieplenie zrobic na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 30.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 OK rozumiem troche już czytałem o zamknietej wilgoci.A czy wiesz może jak nazywa się taka metoda ocieplenia , szukałem w necie ale nie znalzłem nie znam właściwej nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 30.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 A co się stanie z granulatem wełny ? Może jednak izolacja na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helsta 08.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 muszę powiedzieć że miałam takie ocieplenie ,niby z powietrzem między cegłami i nie zdało to egzaminu , musiałam ocieplić dom na zewnątrz budynku i wtedydopiero było ciepło w domu i były oszczędności na gazie .Ale musiałam dać w oknach wywietrzniki z włosiem końskim żeby przy oknach nie zbierała się wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts