sterowiec40 04.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 bohusz dlaczego te materiały akumulacyjne mają zewnętrzny kształt zaokrąglony? A to mój "impet" ale przez małe "i" Czym obłożyć tę rurę? Mogą być cegły? A może zrobić płaszcz zewnętrzny i w środek zasypać masą akumulacyjną lub zalać betonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 05.02.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 WitamMateriały akumulacyjne mają kształt okrągły gdyż sa wykorzystywane w różnych celach, w niektórych jednakowa grubość ścianek jest ważna. Według mnie możesz luźno obłożyć cegłami, lub zasypać, jednak zalanie betonem jest niewłaściwym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.02.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 bohusz dlaczego te materiały akumulacyjne mają zewnętrzny kształt zaokrąglony? A to mój "impet" ale przez małe "i" [ATTACH=CONFIG]99211[/ATTACH] Czym obłożyć tę rurę? Mogą być cegły? A może zrobić płaszcz zewnętrzny i w środek zasypać masą akumulacyjną lub zalać betonem? Takie rozwiązania to dość powszechna praktyka, coraz częściej stosowana przez niemieckich producentów, sprzedających swe wyroby w sposób zdecydowanie skromniejszy niż okrzyczane firmy (np Ortner). Widząc, że wszystko ceramiczne co ma kumulować pęka, bo musi pękać jak nie dylatujesz, opakowują materiał ceramiczny w płaszczyk wewnętrzny i zewnętrzny. Stal zapewnia bezpieczeństwo i szczelność, wówczas czy Ty coś wsypiesz , czy też wlejesz , jest bez znaczenia. Mam ciekawą dokumentację fotograficzną krążków po rocznej eksploatacji na niewielkim piecyku Olsberg. Robię dodatkowe 2- tygodniowe testy na innym opale i jak skończę zamieszczę zdjęcia w swoim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 05.02.2012 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Takie rozwiązania to dość powszechna praktyka, coraz częściej stosowana przez niemieckich producentów, sprzedających swe wyroby w sposób zdecydowanie skromniejszy niż okrzyczane firmy (np Ortner). Widząc, że wszystko ceramiczne co ma kumulować pęka, bo musi pękać jak nie dylatujesz, opakowują materiał ceramiczny w płaszczyk wewnętrzny i zewnętrzny. Stal zapewnia bezpieczeństwo i szczelność, wówczas czy Ty coś wsypiesz , czy też wlejesz , jest bez znaczenia. No tutaj akurat omawiamy [reklama]. Bo nawet nie wiedziałem,że Niemcy stosują również takie rozwiązania... Edytowane 18 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.02.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A to mój "impet" ale przez małe "i" [ATTACH=CONFIG]99211[/ATTACH] A z czego masz spawaną tą puszkę? Jaka stal i jaka gruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 06.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A z czego masz spawaną tą puszkę? Jaka stal i jaka gruba? Blacha jest grubości 2mm , czarna - jaki rodzaj stali nie wiem, dostałem ją od znajomego. Ta "puszka" oprócz spawów łączących, jest jeszcze wzmocniona kątownikami które tworzą ramę i mają za zadanie usztywnić"puszkę" Trociu a jak u Ciebie idzie budowa kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.02.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) WitamRealizacje z lutego 2012, kolejnego bardzo pracowitego miesiąca. Obudowy w całości wykonane z płyt i kształtek szamotowych wykonanych w naszej firmie pod konkretne realizacje. [reklama] Edytowane 18 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 19.02.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam Realizacje z lutego 2012, kolejnego bardzo pracowitego miesiąca. Obudowy w całości wykonane z płyt i kształtek szamotowych wykonanych w naszej firmie pod konkretne realizacje. Pierwszy kominek jest bardzo oryginalny, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 19.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Czy ktoś z Was wykorzystał w swoich realizacjach piaskowiec (elastyczny, ewelacyjny) jako zewnętrzną warstwę płyt szamotowych?Oglądając zdjęcia Bohusza miałem właśnie skojarzenie z takim elastycznym piaskowcem. Edytowane 19 Lutego 2012 przez Karlsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 19.02.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Fajnie że techniki budowania z ciepłych kształtek przyjmują się wśród klientów ..i wykonawców . Niestety nadal jest sporo wełny:sick: i gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 19.02.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Czy ktoś z Was wykorzystał w swoich realizacjach piaskowiec (elastyczny) jako zewnętrzną warstwę płyt szamotowych? Zapytaj Watrę .. Oni mają największe doświadczenie w tym piaskowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.02.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Producent - dystrybutor piaskowca elestycznego, atakuje mnie abym skorzystał najpierw z szkolenia, potem wykorzystywał ten materiał w realizacjach.Może by i warto to przemyśleć.Wymaga to jednak czasu, jakiś prób, itp.Aktualnie nie mamy na to czasu. Realizujemy zamówienia. Nasze własne projekty "racjonalizatorskie" muszą czekać. Edytowane 19 Lutego 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.02.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Fajnie że techniki budowania z ciepłych kształtek przyjmują się wśród klientów ..i wykonawców . Niestety nadal jest sporo wełny:sick: i gipsu. Jakoś nie zdaża mi się aby klient miał ochotę na wykonanie obudowy z wełny, gipsu i kartonu. Zresztą tu nie miejsce na rozmowę o obudowach tego typu, gdyż prawdopodobnie wywołało by tą kolejną niepotrzebną nieskończoną polemikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 19.02.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Producent - dystrybutor piaskowca elestycznego, atakuje mnie abym skorzystał najpierw z szkolenia, potem wykorzystywał ten materiał w realizacjach. Może by i warto to przemyśleć... Widziałem na żywo taki piaskowiec w formie filaru podświetlonego od środka taśmą smd, na zdjęciu widziałem łazienkę "od stóp do głów" wykończoną piaskowcem elastycznym. Zapewne do twoich realizacji, w mniejszym lub większym stopniu, ktoś później wykonuje dodatkowe oświetlenie, aby bardziej wyeksponować kominek. Taki koncept pomysł, aby to połączyć w wyżej wskazany sposób. Chyba, że ktoś już posiada taki kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.02.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Witam Realizacje z lutego 2012, kolejnego bardzo pracowitego miesiąca. Obudowy w całości wykonane z płyt i kształtek szamotowych wykonanych w naszej firmie pod konkretne realizacje. Bohusz, weź Ty chłopie z tych zarobionych pieniendzorów kup porządny aparat i daj go fizycznym z instrukcją obsługi bo raz, że takie zdjęcia jak te powyżej dyskwalifikują artystę, dwa to warto się reklamować na forum w porządny sposób. Trzy, to tytuł tego wątku brzmi -"Jak powstaje kominek - ciepły szamotowy", a nie co nam wyszło na końcu z takiej idei i to ostatnie zdjęcie nie ratuje sytuacji. Wiemy już wszyscy że masz firmę i kiedyś wykupisz reklamę : ) Edytowane 18 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.02.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Bohusz, weź Ty chłopie z tych zarobionych pieniendzorów kup porządny aparat i daj go fizycznym z instrukcją obsługi bo raz, że takie zdjęcia jak te powyżej dyskwalifikują artystę, dwa to warto się reklamować na forum w porządny sposób. Trzy, to tytuł tego wątku brzmi -"Jak powstaje kominek - ciepły szamotowy", a nie co nam wyszło na końcu z takiej idei i to ostatnie zdjęcie nie ratuje sytuacji. Wiemy już wszyscy że masz firmę i kiedyś wykupisz reklamę : ) No wiesz COMPI TO ŻE TY WIESZ, ŻE MAM FIRMĘ, NIE ZNACZY ŻE WSZYSCY WIEDZĄ. Napewno nigdy wszyscy się nie dowiedzą. To co ja mam robić z zarobionymi pieniądzami, proszę zostaw to w mojej gesti. Proszę o to bardzo i teraz delikatnie. To czy warto i jak reklamować się tutaj na forum, to już też moja sprawa, no i wybacz ale nie wtrącaj się. Proszę o to bardzo i teraz delikatnie. Zdjęcia takie a nie inne są tutaj zamieszczone z pełną świadomością o ich małej czytelności. Z oczywistych dla mnie względów. Tytuł tematu wiem jaki jest, bo go sam na swoje potrzeby założyłem. Postaram się tytuł zmienić, jak będę miał technicznie taką możliwość. Proszę Compi nie zaśmiecaj mi tematu swoimi wpisami. Edytowane 20 Lutego 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumunezz 20.02.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Proszę Compi nie zaśmiecaj mi tematu swoimi wpisami. To żeś mnie teraz Bohusz rozbawił... "nie zaśmiecaj" - dobre. pozdrawiam rumunezz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No wiesz COMPI TO ŻE TY WIESZ, ŻE MAM FIRMĘ, NIE ZNACZY ŻE WSZYSCY WIEDZĄ. Napewno nigdy wszyscy się nie dowiedzą. To co ja mam robić z zarobionymi pieniądzami, proszę zostaw to w mojej gesti. Proszę o to bardzo i teraz delikatnie. To czy warto i jak reklamować się tutaj na forum, to już też moja sprawa, no i wybacz ale nie wtrącaj się. Proszę o to bardzo i teraz delikatnie. Zdjęcia takie a nie inne są tutaj zamieszczone z pełną świadomością o ich małej czytelności. Z oczywistych dla mnie względów. Tytuł tematu wiem jaki jest, bo go sam na swoje potrzeby założyłem. Postaram się tytuł zmienić, jak będę miał technicznie taką możliwość. Proszę Compi nie zaśmiecaj mi tematu swoimi wpisami. Delikatnie to spytaj adminów czy zachowujesz się ok wobec nierzadko krytykowanej tutaj konkurencji. Zalatuje to wszystko hipokryzją z Twojej strony. Pomysł z założeniem samemu sobie reklamowego wątku jest znakomity. Dla Ciebie. A fotki staraj się wklejać takie, żeby oczy nie bolały. Przecież masz doświadczenie w projektowaniu stron to wiesz z czym to się je. I nie odbieraj każdego wpisu niezgodnego z jedyną słuszną linią idei narodu jako atak. Teraz już możesz się obrazić, haha. Żeby temat nie umarł do następnej reklamy wrzucę link do fińskiego kominka z kamienia, w którym trzeba hajcować kilka godzin, żeby nabrał temperatury Możesz napisać gdzie w tym modelu umarła idea ciepłej obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.02.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) No a co, z grubej rury...i na duże bramki... No ale, że to forum rozrywkowe, rośmieszanie jest wskazane. Pozdrawiam na wesoło PSNo widzę Compi teraz, że jako stały bywalec forum, momentalnie dodałeś wpis. Obrazić się ja mam? No wiesz COMPI, przeceniasz się.Zawsze tak Masz, czy czasami tylko? Edytowane 20 Lutego 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.02.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie pajacuj i nie śmieć. Ups, zapomniałem, że to Twój wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts