turbulencjusz 14.11.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Tzn. zbroisz je czymś w czasie odlewania, a podczas wykonywania zabudowy zaciągasz siatką, tak? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 14.11.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Poczytaj moje wcześniejsze posty według mnie tam wszystko jest opisane tak dokładnie jak chcę, aby było opisane. AHAJeszcze chciałem zapytać Cię czy zajmujesz się zawodowo wykonawstwem kominków? Bo ostatnio mam jakieś nasilenie zapytań od firm kominkowych. Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura. To nie jest spisek, ani jakowyś układ, tylko normalna droga poznawania technik wykonawstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Poczytaj moje wcześniejsze posty według mnie tam wszystko jest opisane tak dokładnie jak chcę, aby było opisane. AHA Jeszcze chciałem zapytać Cię czy zajmujesz się zawodowo wykonawstwem kominków? Bo ostatnio mam jakieś nasilenie zapytań od firm kominkowych. Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura. To nie jest spisek, ani jakowyś układ, tylko normalna droga poznawania technik wykonawstwa. Wiesz co.....załóż oddzielny wątek (a to potrafisz) i odsyłaj ludzi by doskonalili się w/w temacie i jeszcze jak sam stwierdzasz:Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura. pozostaw to fachowcom.....nie podpieraj się nimi jak sam nie wiesz jak zglebić temat......boguś mimo wszystko szacun.........odpóść sobie takie dywagacje-uwagi. p.s. chcę zmienić w domu kominek.Zmienię tego "smolucha":D na pewno.Chcę mieć ciepły kominek.........zrobię totalna rozpierduchę w domu ale proszę nie udzielaj rad za pośrednictwem tych co mają ogromna wiedzę w kominkach itp. Edytowane 15 Listopada 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 15.11.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Bo ostatnio mam jakieś nasilenie zapytań od firm kominkowych. Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura No Nikt, zapomniałem dodać niekoniecznie dla Twojej wiadomości, że ja takowych szkoleń nie prowadzę. Ani odpłatnych, ani darmowych. Czyli ani, ani Szkolenia takowe prowadzi kilka ośrodków szkoleniowych w Polsce, przykładowo Centralny Ośrodek Szkoleniowy Kominki Piotr Batura. Edytowane 15 Listopada 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbulencjusz 15.11.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie zajmuję się wykonawstwem kominków.Ani zawodowo, ani niezawodowo.Ale chciałbym wiedzieć co i jak, chociażby po to, żeby bez pudła rozpoznać fuszera. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbulencjusz 15.11.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 .. i swoją drogą dalej nie jestem pewien, czy gdybym kupował u Ciebie płyty, czy kupowałbym zbrojone (a jeśli tak, to czym), czy niezbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Boguś ty reklamujesz siebie czy Piotra bo pogubić się w tym idzie.Temat topiku to:::::::::::::::Jak powstaje kominek - ciepły szamotowy autor tyyyy. Nie prowadzisz szkoleń itp......to po jasnego juhasa o tym piszesz.Zostaw to Szkoleniowcom .Jak będą chcieli to znajdą uczniów.:( ..bez szkolenia ludziska maja co do ciebie wąąąąątpliwości i pytania z innej beczki wychodzą na z deka nie jasne..:D:D p.s.odp.po co założyłeś ten wątek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Turbulencjusz ... a jaka to dla Ciebie różnica ? I jak chcesz poznać "fuszera" ? Chyba nie po takim samy materiale, jaki będzie używał "nie - fuszer". Czy myślisz że większość z kilkudziesięciu już w tej chwili firm wykonujących kominki z materiałów ceramicznych, interesuje w ogóle czy i jak są zbrojone płyty, które kupują u 3-4 tych samych producentów lub importerów? Dostają po prostu gotowy produkt do użycia z jakąś tam gwarancją producenta ... i tyle ... Nie tutaj szukaj fachowości, wiedzy i kompetencji wykonawczych Pozdrawiam. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 15.11.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie zajmuję się wykonawstwem kominków. Ani zawodowo, ani niezawodowo. Ale chciałbym wiedzieć co i jak, chociażby po to, żeby bez pudła rozpoznać fuszera. Pozdrowienia Rozumiem, więc że kominek miałaby wykonać stosowna wynajęta firma. Nie rozumiem więc po co piszesz, że sam będziesz zakupywał stosowne do technologi wykonania materiały. Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej? Tym bardziej, ze firmy mają stosowne rabaty (upusty) i klient nie kupi w takich cenach materiałów, tym bardziej że materiały do wykonawstwa (również wkład) to 8 % vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Rozumiem, więc że kominek miałaby wykonać stosowna wynajęta firma. Nie rozumiem więc po co piszesz, że sam będziesz zakupywał stosowne do technologi wykonania materiały. Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej? Tym bardziej, ze firmy mają stosowne rabaty (upusty) i klient nie kupi w takich cenach materiałów, tym bardziej że materiały do wykonawstwa (również wkład) to 8 % vat Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej? Tym bardziej, ze firmy mają stosowne rabaty (upusty) i klient nie kupi w takich cenach materiałów, tym bardziej że materiały do wykonawstwa (również wkład) to 8 % vat Dobrze ,że to wytłuszczone zaznaczyłeś. Klient wszystko przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbulencjusz 15.11.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Rozumiem, więc że kominek miałaby wykonać stosowna wynajęta firma. Nie rozumiem więc po co piszesz, że sam będziesz zakupywał stosowne do technologi wykonania materiały. Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej? Tym bardziej, ze firmy mają stosowne rabaty (upusty) i klient nie kupi w takich cenach materiałów, tym bardziej że materiały do wykonawstwa (również wkład) to 8 % vat Skoro ja nie muszę rozumieć, czy Twoja płyta jest zbrojona, czy nie, Ty tym bardziej nie musisz rozumieć, dlaczego (być może) będę sam kupował materiały, albo zechcę zwerywikować jakich materiałów użyje firma monterska (chociaż tego wiele łatwiej jest się domyśleć). Nie dogadamy się. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbulencjusz 15.11.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie tutaj szukaj fachowości, wiedzy i kompetencji wykonawczych Pozdrawiam. Ok. Nie szukam. A czy tego, że ktoś napisze tym jaki ma kominek, z czego i jak zrobiony i czy ma z nim kłopoty, czy nie - mogę się tutaj spodziewać? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Skoro ja nie muszę rozumieć, czy Twoja płyta jest zbrojona, czy nie, Ty tym bardziej nie musisz rozumieć, dlaczego (być może) będę sam kupował materiały, albo zechcę zwerywikować jakich materiałów użyje firma monterska (chociaż tego wiele łatwiej jest się domyśleć). Nie dogadamy się. Pozdrowienia Kolego odpuść sobie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ok. Nie szukam. A czy tego, że ktoś napisze tym jaki ma kominek, z czego i jak zrobiony i czy ma z nim kłopoty, czy nie - mogę się tutaj spodziewać? Pozdrowienia Powtarzam ci .... odpuść sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.11.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam. Cichaj Ty z żołędziem ... No z płytami od Bohusza kłopotów się nie ma (taka mała reklama z racji jego wątku). Referencje wystawiam ... ... podobnie jak wszystkim innym producentom z jakimi miałem do czynienia ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Forest ......to ty to powiedziałeś i trzeba to uszanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 15.11.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 "Jak powstaje kominek-ciepły szamotowy"-hm, cztery strony i zadnych konkretow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam.Jak zmienisz ustawienia w swoim koncie będziesz miał tylko dwie ...Napisz założycielowi wątku czego się spodziewałeś.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 "Jak powstaje kominek-ciepły szamotowy"-hm, cztery strony i zadnych konkretow. Mówiłem ,że to do "ogłoszeń drobnych" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 15.11.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Forest ja traktuje forum, jako kopanie wiedzy, jezeli ktos zaklada watek "Jak powstaje kominek-ciepły szamotowy"-to ja jako kompletny laik, oczekuje od autora watku, opisu prac krok po kroku, oraz zdjec z poszczegolnych etapow. Proponuje zapoznac sie z watkiem"Oceplam poddasze..." a wnim poradami, oraz opisami prac popartymi foto.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts