Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak powstaje kominek - ciepły szamotowy

bohusz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 344
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poczytaj moje wcześniejsze posty według mnie tam wszystko jest opisane tak dokładnie jak chcę, aby było opisane.

AHA

Jeszcze chciałem zapytać Cię czy zajmujesz się zawodowo wykonawstwem kominków?

Bo ostatnio mam jakieś nasilenie zapytań od firm kominkowych. Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura.

To nie jest spisek, ani jakowyś układ, tylko normalna droga poznawania technik wykonawstwa.

Poczytaj moje wcześniejsze posty według mnie tam wszystko jest opisane tak dokładnie jak chcę, aby było opisane.

AHA

Jeszcze chciałem zapytać Cię czy zajmujesz się zawodowo wykonawstwem kominków?

Bo ostatnio mam jakieś nasilenie zapytań od firm kominkowych. Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura.

To nie jest spisek, ani jakowyś układ, tylko normalna droga poznawania technik wykonawstwa.

Wiesz co.....załóż oddzielny wątek (a to potrafisz) i odsyłaj ludzi by doskonalili się w/w temacie i jeszcze jak sam stwierdzasz:

Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura.

pozostaw to fachowcom.....nie podpieraj się nimi jak sam nie wiesz jak zglebić temat......boguś mimo wszystko szacun.........odpóść sobie takie dywagacje-uwagi.

p.s. chcę zmienić w domu kominek.Zmienię tego "smolucha":D na pewno.Chcę mieć ciepły kominek.........zrobię totalna rozpierduchę w domu ale proszę nie udzielaj rad za pośrednictwem tych co mają ogromna wiedzę w kominkach itp.

Edytowane przez niktspecjalny

Bo ostatnio mam jakieś nasilenie zapytań od firm kominkowych. Jednak tradycyjnie odsyłam ich na szkolenie do Wielkopolski do Kominki Piotr Batura

No Nikt, zapomniałem dodać niekoniecznie dla Twojej wiadomości, że ja takowych szkoleń nie prowadzę. Ani odpłatnych, ani darmowych.

Czyli ani, ani

Szkolenia takowe prowadzi kilka ośrodków szkoleniowych w Polsce, przykładowo Centralny Ośrodek Szkoleniowy Kominki Piotr Batura.

Edytowane przez bohusz

Boguś ty reklamujesz siebie czy Piotra bo pogubić się w tym idzie.Temat topiku to:::::::::::::::

Jak powstaje kominek - ciepły szamotowy
autor tyyyy.

Nie prowadzisz szkoleń itp......to po jasnego juhasa o tym piszesz.Zostaw to Szkoleniowcom .Jak będą chcieli to znajdą uczniów.:(:( ..bez szkolenia ludziska maja co do ciebie wąąąąątpliwości i pytania z innej beczki wychodzą na z deka nie jasne..:D:D:D

p.s.odp.po co założyłeś ten wątek????

Witam.

Turbulencjusz ... a jaka to dla Ciebie różnica ?

I jak chcesz poznać "fuszera" ? Chyba nie po takim samy materiale, jaki będzie używał "nie - fuszer".

Czy myślisz że większość z kilkudziesięciu już w tej chwili firm wykonujących kominki z materiałów ceramicznych, interesuje w ogóle czy i jak są zbrojone płyty, które kupują u 3-4 tych samych producentów lub importerów?

Dostają po prostu gotowy produkt do użycia z jakąś tam gwarancją producenta ... i tyle ...

Nie tutaj szukaj fachowości, wiedzy i kompetencji wykonawczych :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Nie zajmuję się wykonawstwem kominków.

Ani zawodowo, ani niezawodowo.

Ale chciałbym wiedzieć co i jak, chociażby po to, żeby bez pudła rozpoznać fuszera.

Pozdrowienia

Rozumiem, więc że kominek miałaby wykonać stosowna wynajęta firma. Nie rozumiem więc po co piszesz, że sam będziesz zakupywał stosowne do technologi wykonania materiały. Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej?

Tym bardziej, ze firmy mają stosowne rabaty (upusty) i klient nie kupi w takich cenach materiałów, tym bardziej że materiały do wykonawstwa (również wkład) to 8 % vat

Rozumiem, więc że kominek miałaby wykonać stosowna wynajęta firma. Nie rozumiem więc po co piszesz, że sam będziesz zakupywał stosowne do technologi wykonania materiały. Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej?

Tym bardziej, ze firmy mają stosowne rabaty (upusty) i klient nie kupi w takich cenach materiałów, tym bardziej że materiały do wykonawstwa (również wkład) to 8 % vat

Od kiedy i gdzie klient kupuje materiały do wykonawstwa firmie kominkowej?

Dobrze ,że to wytłuszczone zaznaczyłeś. Klient wszystko przyjmie.:D

Skoro ja nie muszę rozumieć, czy Twoja płyta jest zbrojona, czy nie, Ty tym bardziej nie musisz rozumieć, dlaczego (być może) będę sam kupował materiały, albo zechcę zwerywikować jakich materiałów użyje firma monterska (chociaż tego wiele łatwiej jest się domyśleć).

Nie dogadamy się.

Pozdrowienia

Skoro ja nie muszę rozumieć, czy Twoja płyta jest zbrojona, czy nie, Ty tym bardziej nie musisz rozumieć, dlaczego (być może) będę sam kupował materiały, albo zechcę zwerywikować jakich materiałów użyje firma monterska (chociaż tego wiele łatwiej jest się domyśleć).

Nie dogadamy się.

Pozdrowienia

Kolego odpuść sobie.......

Forest ja traktuje forum, jako kopanie wiedzy, jezeli ktos zaklada watek "Jak powstaje kominek-ciepły szamotowy"-to ja jako kompletny laik, oczekuje od autora watku, opisu prac krok po kroku, oraz zdjec z poszczegolnych etapow. Proponuje zapoznac sie z watkiem"Oceplam poddasze..." a wnim poradami, oraz opisami prac popartymi foto.

Pozdrawiam.