Forest-Natura 15.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam.Dlatego mogłeś to napisać już w drugim poście autorowi wątku ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ja napisałem w trzecim , kurde za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 15.11.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ja napisałem w trzecim , kurde za późno... Eniu powiedz Piotrowi, że ładnie sobie wyszedł w kole na tej fotce. Dziś dostałem owo pismo i nawet częściowo poczytałem sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 16.11.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jak zwykle Piotr z Romotopem w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.11.2011 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Co Ty Mistrzu Przecież byłem przekonany, że Piotr studnie będzie robił i przymierza sie do kręgów. Aby potem w razie potrzeby mógł spokojnie wejść do studni celem ewentualnego jej wyczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.11.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Witam. To ten model "Romowtopa", w którym nie chce się rozpalić dopóki drzwiczek się nie otworzy ... Ups ... gdzieś mi się "dablju" zaplątało ... Pozdrawiam. Edytowane 16 Listopada 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 16.11.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No i co z tym kominkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam. Od szóstej strony dopiero ... w tym dziale tak jest ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.11.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wy to takie tetryki.................topik założony przez bohunia....a rzeczywiście pierdzielicie nie na temat.BRANŻA !!!! temat to: : Jak powstaje kominek - ciepły szamotowy ......pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.11.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) To że nie lubisz tej firmy wiedzą już wszyscy na tym forum . To że nie znasz tych palenisk bo ich nie stosujesz to można się domyślać . Jeśli chcesz zobaczysz jak "to" palenisko pracuje zabudowane w HYPOKAUSTUM zapraszam do nas w odwiedzimy ...... Zamontowałem w ciągu 5 lat ponad 100 sztuk tego modelu KV025L nigdy nie słyszałem aby się w nich słabo rozpalało .. [moderowano] Edytowane 18 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Proszę o szybkie wytłumaczenie zwrotu pracuje zabudowane w HYPOKAUSTUM O Wielki ja to chętnie bym zobaczył takie cacko u kogoś pod podłogą o samej podłodze nie śmiem wspominać.:( Pamiętaj ,że pyta laik bez zbędnej filozofii. Edytowane 17 Listopada 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.11.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam.No to się zacznie ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 17.11.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam serdecznie Według naszych doswiadczeń oraz opinii naszych klientów we wkładach Romotop pali się prawidłowo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 17.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam serdecznie Według naszych doswiadczeń oraz opinii naszych klientów we wkładach Romotop pali się prawidłowo. Pozdrawiam. A co to znaczy, że pali się prawidłowo? Co jest wykładnikiem prawidłowego palenia? Czysta szyba, wysoka sprawność czy może łatwość eksploatacji? Umówmy się, Romotop produkuje poprawne jakościowo i estetycznie wkłady, ale bez przesady nie jest to producent, który czymkolwiek powalałby na kolana, no może prócz osób które powalać musi, ponieważ żyją tylko i wyłącznie z sprzedaży wkładów tego jednego producenta. Romotop ani nie jest super tani, ani idealny. Każdy z nas ma swoje kominkowe podium wkładów i dobrze, ale chyba przejawem narcyzmu jest umieszczanie na wszystkich jego stopniach jednego producenta i twierdzenie, że jedynym właściwym wyborem paleniska jest właśnie Romek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 17.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Tak się składa, iż moja firma posiada w ofercie kilkadziesiąt marek wkładów kominkowych. Uważamy wkłady Romotop za dość przyzwoite, choć dostrzegamy marki z lepszą relacją jakości do ceny. Natomiast twierdzenie, iż Romotop jest fatalny jest na pewno nie sprawiedliwe. Prawidłowe fukcjonowanie oznacza, iż użytkownik może bezpiecznie palić w kominku, sterować intensywnością palenia, uzyskiwać moc zgodnie ze specyfikacją producenta. Na pewno nie ma problemów z rozpalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 17.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Absolutnie nie twierdzę, że jest fatalny. Dobrze to określiłeś, jest przyzwoity, ni mniej ni więcej. Ostatnio wyrobiłem sobie dobre zdanie o modelu 6.6.2. TV z płaszczem wodnym z pionowo ułożonymi płomieniówkami. Ale powtarzam, nie może być tak, że Romotop jest lekiem na całe zło:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.11.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Poniżej zamieszczam fotki z jednych z ostatnich realizacji kominków (obudowy) szamotowe. Sa to obudowy proste, wykonanie ich to 1-3 dni. Oczywiście jeżeli materiały są wcześniej przygotowane i budowa ich jest właściwie rozplanowana.Obudowy wykończone delikatnym tynkiem strukturalnym. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez joliska zdjęcia z logo firmy -usunięto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 20.11.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam.Bohusz w pierwszym poście tego tematu pokazałeś zdjecia pewnego kominka i mam co do niego pytanie:A mianowicie jak dobrze widze wkład stoi na nóżkach czy on jest jeszcze jakoś inaczej przymocowany żeby był stabilny?Czy pod wkładem też jest płyta szamotowa? W jaki sposó jes ona przymocowana? jest tam jakiś dodatkowy stelaż?Za odpowiedz z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.11.2011 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Zdjęcie przedstawia kominek prawie wiszący i tutaj jest trochę innaczej postawiony- stojak metalowy robiony pod niego- płyta betonowa z odpowiednimi dziurami zapewniajacymi cyrkulacje powietrza w obudowie. Bo jak widać na zdjeciach obudowa nie ma kratek dolnych. Płyta specjalnie odlana.Płyta ta jest mocowana do ściany na przeciwwagę. Na tej płycie stoi cała obudowa tak jak widać na fotkach wykonana z płyt szamotowych odlanych również pod ten kominek. Czyli u klienta było tylko sklejanie elementów, nic nie trzeba było docinać. Kominek następnie zaciągnięty siatką, potem wykończony na gładko gładzią do kominków ciepłych, nagrzewających się.O kamieniach nie wspominam bo to tylko szczegół kosmetyczny, nic nie majacy wspólnego z działaniem i celem budowy tego kominka. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez joliska zdjęcia z logo firmy -usunięto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts