sleszek 30.10.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Mam problem z utrzymaniem temperatury w piecu Gaśnie w momencie podawania następnej porcji eko groszku [25MJ gran 5-25mm] sterownik ST-80 dodatkowo zamontowany ST-430 ustawienia to: czas podawania -18s czas przerwy podaw 65s wentylator 5 grosze srednio suchy PROSZĘ O POMOC BO MARZNĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.10.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 napisz cos więcej o swojej instalacji- jaki dom powierzchnia odbiór ciepła ilość osób korzystających z CWU, co siędzieje z opałem w trakcie pracy kotła- czy spala się dokładnie czy może niedopala i jest zbyt szybko wypychany z palnika???? I jeśli znajdziesz czas to przeczytaj mój wątek (w stopce) mam kocioł tego samego producenta a do niedawna korzystałem również z takiego jak ty sterownika ST80- ja sobie poczytam więcej o ST430 i będziemy coś radzić w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Tak jak pisze timon.Pierwsze co się narzuca z tego co piszesz to za duży czas podawania w stosunku do przerwy między podawaniem. Za dużo węgla podajesz i nie nadąża się spalać, skutkuje to tym że żar zostaje wypchnięty na wierzch i kocioł gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts