WALUSIE 02.02.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 No gratuluje postępów, na pocieszenie powiem że masz stolarz wymierzać schody był we wrześniu i w listopadzie miały być gotowe a do dnia dzisiejszego nie ma nic zrobione. Ale nadal czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 04.02.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 U nas podobnie. Wszystko było załatwiane tak żeby pod koniec grudnia schody były... no niestety. Zobaczymy jak tym razem będzie. Ma czas do 10 lutego A tu jeszcze zdjęcia kominka, który wczoraj został chwalebnie uruchomiony Obudowy jeszcze brak, ale ważne, że działa. No a w tle... tak jak pisałam, nie ma na co patrzeć bo tylko bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALUSIE 12.02.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witajcie, po kilku miesiącach oczekiwania mamy wreszcie schody, co prawda jeszcze bez poręczy (mają być w tym tyg). Napiszcie co o nich sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIIWII 12.02.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 WALUSIE schody są świetne! też chcieliśmy takie przestronne schody... ale u nas pod schodami jest wejscie do piwnicy, tak wiec trzeba było to jakoś zasłonić, więc zdecydowaliśmy się na murowane schodki. Wasze schodki naprawdę się prezentują super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALUSIE 17.02.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 W piątek panowie stolarze ukończyli nasze schody. Troszke się za nimi naczekaliśmy ale musze przyznać, że są dokladnie takie jak sobie wymarzyłem. W ramach rekompensaty za spóźnienie zrobią mi jeszcze belke na kominek i furtkę na górze (żeby przyszły mały potomek nie spadł). Teraz możemy sie wziąć za malowanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 18.02.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Schody super Wprawdzie nie moja kolorystyka (kwestia gustu), ale wzór, układ super. Nasze zapewne będą podobne jeśli chodzi o konstrukcję bo kolor wybraliśmy biały i złoty dąb. U nas mąż zabrał się za zabudowę kominka Oto pierwsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIIWII 19.02.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Witam WALUSIE schody są superanckie:) Zanka kominek już prawie obudowany super... my jesteśmy daleko za wami ale pomalutku idziemy do przodu:) dach ocieplony, okna , drzwi wstawione, a Hydraulik ma przyjść jutro i zacząć działać z centralnym, póżniej elektryk ...itd... a tym czasem pare fotek naszej REZYDENCJI:) na tarasie i oknie narożnym dojdą jeszcze rolety zewnętrzne, niezdążyliśmy wstawić bo jak widać zastała nas zima:) Edytowane 19 Lutego 2013 przez KIIWII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 27.02.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Super się prezentuje Wasza Iza My dalej czekamy na schody i parapety... a gdyby nie poślizg stolarza moglibyśmy już malować... ech A poniżej efekty zabudowy kominka przez mojego zdolnego męża Edytowane 27 Lutego 2013 przez zankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozakl 06.03.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Walusie schody są bomba. Ile Was kosztowały jeśli można wiedzieć? Czy macie już jakiś projekt kuchni? Mamy podobny układ jak Zankaaa tzn mały pokój zamieniliśmy na kuchnię i nie bardzo wiemy jak ją rozplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALUSIE 06.03.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Schody kosztowały 6000zł z buku z dębu były by minimum 2000zł droższe, belka na kominek i furtka gratis (za niewielkie 3 miesieczne spóźnienie) Projektu kuchni jeszcze nie mamy ale chętnie zobacze wasze. A na jaki kolor malujecie salon albo klatke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 07.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Nam w końcu stolarz przywiózł parapety, ale chodów jeszcze brak... mają być w tym tygodniu albo za tydzień, ale ja i tak już mu nie wierzę ;/Salon, kuchnia, jadalnia będzie w kolorach brąz/beż, łazienka/ kotłownia będzie w kolorze złamana biel, a wiatrołap szary. W następnym tygodniu planujemy malowanie więc mam nadzieję, że szybko będzie można pochwalić się efektami, potem złożymy kuchnię i meble w pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 24.03.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 W końcu doczekaliśmy się schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALUSIE 25.03.2013 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Schody fajne, tylko dlaczego wystają tyle do przodu na korytarz, zmniejszyliscie otwór w stropie? My narazie myślimy nad kolorystyką a panowie z energetyki w sobote założyli nam skrzynke od prądu przed domem, także jest nadzieja,że niedługo będziemy mieć prąd. A z jakiego drewna macie schody i ile kosztowały jeśli można wiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 26.03.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Schody kosztowały 11 tys. z parapetami, są całe dębowe. A wysunięte są dlatego, że podniesiony jest strop o 30 cm, a sufit obniżony. To dlatego, że między stropem a sufitem są rury do wentylacji mechanicznej. Usunęliśmy pokój na dole, cała przestrzeń jest otwarta, dlatego miejsca jest dość, pomimo wysunięcia o jeden stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIIWII 06.04.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 wow! dawno tu nie zaglądałam... a tu takie zmiany... Schody super, predzej pisałas że kolor schodów biały i złoty dąb... i powiem szczerze że nie mogłam sobie tego wyobrazić... ale jest naprawde OK:) kominek cały obudowany, postepy widać a u nas jakby wszystko stało w miejcu, niby Hydraulika, Co, Elektryka są już zrobione ..... może jak już bedziemy mieli tynki to coś sie zmieni:) a to już za miesiąc:) wprowadzka wam sie troche opoznia.... my planyjemy się wprowadzić w grudniu, ale czy nam się uda????? najgorzej będzie z energetyką:/ bo w naszych stronach zbytnio się nie śpieszą z robotą .... :/ POZDRAWIAM czekam na więcej fotek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 07.04.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja już nic nie piszę odnośnie planowanego terminu przeprowadzki bo to ciągle ulega zmianie i termin przesuwa się już właściwie od listopada, hehe, zawsze coś się opóźni. Kolorem schodów jestem zachwycona, nie chciałam modnego wenge bo wydaja mi się takie hmm... bez wyrazu, nudne i ciężkie. Ale to tylko moje prywatne zdanie i gust. Najważniejsze, że prace trwają, aktualnie "robi się" łazienka u góry Do końca kwietnia będzie gotowa. A mąż dalej walczy z wykończeniówką na dole - gładź, szlif, gładź, szlif i tak w kółko P.S Kotłownio-pralnia-łazienka pomalowana Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez zankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita64 07.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Moi mili mam pytanie a zarazem zagwozdkę w swoich domach robiliście podciągi wtapiane w strop czy oddzielnie wylewane a na nich dopiero kładliście strop ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALUSIE 08.04.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam, u nas podciągi były wylewane razem ze stropem, gdyż gdyby byłby wylewany wczesniej musiałby być o wiele większy (niżej opuszczony) a tak był tylko 8,5cm niżej od stropu. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 10.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Łazienka "się robi". I tak szczerze... to średnio mi się podoba. Płytki zamówiliśmy w sierpniu, dziś kupiłabym zupełnie inne, mam zupełnie inną wizję łazienki jak te 8 miesięcy temu, no ale już po fakcie - poczekam na efekt końcowy, może jeszcze się przekonam. Póki co parę fotek, trochę mało czytelne, ale coś tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 14.04.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Podciągi równe z sufitem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts