Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas podobnie. Wszystko było załatwiane tak żeby pod koniec grudnia schody były... no niestety. Zobaczymy jak tym razem będzie. Ma czas do 10 lutego :) A tu jeszcze zdjęcia kominka, który wczoraj został chwalebnie uruchomiony :) Obudowy jeszcze brak, ale ważne, że działa. No a w tle... tak jak pisałam, nie ma na co patrzeć bo tylko bałagan :D

20130203_121543.jpg

W piątek panowie stolarze ukończyli nasze schody. Troszke się za nimi naczekaliśmy ale musze przyznać, że są dokladnie takie jak sobie wymarzyłem. W ramach rekompensaty za spóźnienie zrobią mi jeszcze belke na kominek i furtkę na górze (żeby przyszły mały potomek nie spadł). Teraz możemy sie wziąć za malowanie. pozdrawiam

Zdjęcie0407.jpg

Zdjęcie0409.jpg

Zdjęcie0410.jpg

Zdjęcie0412.jpg

Witam :) WALUSIE schody są superanckie:) Zanka kominek już prawie obudowany super... my jesteśmy daleko za wami ale pomalutku idziemy do przodu:) dach ocieplony, okna , drzwi wstawione, a Hydraulik ma przyjść jutro i zacząć działać z centralnym, póżniej elektryk ...itd... :)

a tym czasem pare fotek naszej REZYDENCJI:)

DSC_0205.jpgDSC_0209.jpgDSC_0218.jpg

na tarasie i oknie narożnym dojdą jeszcze rolety zewnętrzne, niezdążyliśmy wstawić bo jak widać zastała nas zima:)

Edytowane przez KIIWII

Walusie schody są bomba. Ile Was kosztowały jeśli można wiedzieć? Czy macie już jakiś projekt kuchni? Mamy podobny układ jak Zankaaa tzn mały pokój zamieniliśmy na kuchnię i nie bardzo wiemy jak ją rozplanować.:D

Nam w końcu stolarz przywiózł parapety, ale chodów jeszcze brak... mają być w tym tygodniu albo za tydzień, ale ja i tak już mu nie wierzę ;/

Salon, kuchnia, jadalnia będzie w kolorach brąz/beż, łazienka/ kotłownia będzie w kolorze złamana biel, a wiatrołap szary. W następnym tygodniu planujemy malowanie więc mam nadzieję, że szybko będzie można pochwalić się efektami, potem złożymy kuchnię i meble w pralni.

• 3 weeks później...
Schody fajne, tylko dlaczego wystają tyle do przodu na korytarz, zmniejszyliscie otwór w stropie? My narazie myślimy nad kolorystyką a panowie z energetyki w sobote założyli nam skrzynke od prądu przed domem, także jest nadzieja,że niedługo będziemy mieć prąd. A z jakiego drewna macie schody i ile kosztowały jeśli można wiedzieć. Pozdrawiam

Schody kosztowały 11 tys. z parapetami, są całe dębowe. A wysunięte są dlatego, że podniesiony jest strop o 30 cm, a sufit obniżony. To dlatego, że między stropem a sufitem są rury do wentylacji mechanicznej. Usunęliśmy pokój na dole, cała przestrzeń jest otwarta, dlatego miejsca jest dość, pomimo wysunięcia o jeden stopień.

• 2 weeks później...

wow! dawno tu nie zaglądałam... a tu takie zmiany... :) Schody super, predzej pisałas że kolor schodów biały i złoty dąb... i powiem szczerze że nie mogłam sobie tego wyobrazić... ale jest naprawde OK:) kominek cały obudowany, postepy widać:) a u nas jakby wszystko stało w miejcu, niby Hydraulika, Co, Elektryka są już zrobione ..... może jak już bedziemy mieli tynki to coś sie zmieni:) a to już za miesiąc:)

wprowadzka wam sie troche opoznia.... my planyjemy się wprowadzić w grudniu, ale czy nam się uda????? najgorzej będzie z energetyką:/ bo w naszych stronach zbytnio się nie śpieszą z robotą .... :/

POZDRAWIAM czekam na więcej fotek:)

Ja już nic nie piszę odnośnie planowanego terminu przeprowadzki bo to ciągle ulega zmianie i termin przesuwa się już właściwie od listopada, hehe, zawsze coś się opóźni. Kolorem schodów jestem zachwycona, nie chciałam modnego wenge bo wydaja mi się takie hmm... bez wyrazu, nudne i ciężkie. Ale to tylko moje prywatne zdanie i gust. Najważniejsze, że prace trwają, aktualnie "robi się" łazienka u góry :wiggle: Do końca kwietnia będzie gotowa. A mąż dalej walczy z wykończeniówką na dole - gładź, szlif, gładź, szlif i tak w kółko :bash:

P.S Kotłownio-pralnia-łazienka pomalowana :D

Edytowane przez zankaaa

Łazienka "się robi". I tak szczerze... to średnio mi się podoba. Płytki zamówiliśmy w sierpniu, dziś kupiłabym zupełnie inne, mam zupełnie inną wizję łazienki jak te 8 miesięcy temu, no ale już po fakcie - poczekam na efekt końcowy, może jeszcze się przekonam. Póki co parę fotek, trochę mało czytelne, ale coś tam widać.

20130410_165518.jpg20130410_165529.jpg20130410_165535.jpg20130410_165545.jpg