Mrqwa84 30.10.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam!!! Chcę dobudować nowy komin do ogrzewania CO ponieważ jak na razie pale w starych piecach kaflowych i chciałbym z małej piwniczki 5 na 5m2 zrobić kotłownię i nowy komin chciałbym dobudować do zewnętrznej ściany dodam jeszcze że do opalenia mam ok 60m2 2 pokoje kuchnia łazienka i korytarz z góry dziękuje za jakąkolwiek informacje co do tego tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Witam i gdzie jest problem;) My stawialiśmy nowy komin obok starego, fakt nie na zewnątrz tylko w środku, ale to bez różnicy. Musisz mieć komin z ociepleniem i wentylacją , dobrze zakotwiony do ściany , z porządnym fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur.k 06.11.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ja dostawiłem nowy komin do zewnętrznej ściany domu. Komin z allegro + jeden kanał wentylacyjny, ocieplany. Fundament 1,5m/1,5m/1,5m, powrzucane w beton druty zbrojeniowe. Komin kotwiony do ściany na opaski z bednarki co 2 metry. Wysokość komina to 9,75m. Następnie przy ocieplaniu komin obłożono jeszcze 3 cm styropianem posadzkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts