kubekbe 30.10.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Mam atrakcyjną działkę budowlaną, dla klienta indywidualnego. Powoli zabieram się do jej sprzedania. Wiem, że chętnych (napalonych) będzie wielu. Zastanawiam się jak zorganizować kształtowanie się ceny sprzedając ziemię za jak najlepszą kwotę, a żeby przy tym nie dzwonić do każdego z chętnych po kilka razy informując o przebitkach pozostałych. Domyślam się, że taka zabawa może niektórych nawet zniechęcić do kupna. Nie zależy mi na szybkim sprzedaniu nieruchomości, bardziej interesuje mnie dotarcie do gremium potencjalnych kupców. Chciałbym jednak sprzedać działkę w przeciągu kilku miesięcy. Nie chcę korzystać z usług pośredników. Wpadł mi do głowy pomysł (być może oderwany od rzeczywistości) z zebraniem chętnych i przeprowadzeniem aukcji po jakimś czasie od wypuszczenia ogłoszenia. Na allegro prowizja jest spora, także raczej odpada. Czy przeprowadza się aukcje tradycyjne? Może jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Atrakcyjna działka to działka tania przede wszystkim, takie czasy. Jeśli widzisz kolejkę do swojej działki, to daj wysoką cenę, już nie będziesz musiał się martwić, że jest taka atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 08.11.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Mam atrakcyjną działkę budowlaną, .. Wiem, że chętnych (napalonych) będzie wielu. Nie podniecaj sie tak bo spotka Cię mocne zdziwienie. Wiem co mówię . Mam kilka bardzo atrakcyjnych działek w Warszawie z pełnym uzbrojeniem ale chętni są tylko na okazję a nie na ceny z ogłoszeń. Jeśli Ci nie zależy na czasie to daj zaporową cenę na wyróżnionych miejscach w najważniejszych portalach i obniżaj ją co miesiąc. Możesz o tym poinformować w ofercie. Taka aukcja holenderska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 13.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 A gdzie masz te atrakcyjne dzialki, zbigor, bo wlasnie szukam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 13.11.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Wilanów, ale jak chcesz wiecej info albo linka do oferty to daj znać na pw żeby nie robić bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Wystaw na licytację działeczkę. A jak w Wilanowie to potem kupisz pół Florydy bo pewnie będą zabijać się o nią ( chociaż już powoli Wilanów staje się passe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 13.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Zapomnij. Na całe szczęście to nie stricte Stary Wilanów tylko okolice wiec i cena nie jest w tysiącach za metr. Działeczka już ze 3 miechy wisi w ogłoszeniach. Kryzys Panie mamy . Banki nie chcą dawać kredytów a po Nowym Roku to już zupełna kaplica będzie jak wejdzie Rekomendacja SII. Trza czekać na lepsze czasy Ale jak to sie mówi ziemia jeść nie woła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław_ 24.11.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tak jeść nie woła a jak wprowadzą podatek katastralny to lepiej tę ziemię wyżywić niż płaci ten podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 24.11.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 W ciągu 4 lat na pewno nie wejdzie. Platfusty porzuciły ten projekt i póki będą u żłoba to go nie przywrócą. Parę osób z Ministerstwa Finansów dobrze żyje z wynajmu mieszkań wiec nie będą sobie sami strzelać w kolano. Oficjalna wersja jest taka że nie może być katastru zanim nie będzie aktualnych danych do niego czyli ewidencji gruntów itp. Prace nad tym trwają i trwają i trwają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts