Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam atrakcyjną działkę budowlaną, dla klienta indywidualnego. Powoli zabieram się do jej sprzedania. Wiem, że chętnych (napalonych) będzie wielu. Zastanawiam się jak zorganizować kształtowanie się ceny sprzedając ziemię za jak najlepszą kwotę, a żeby przy tym nie dzwonić do każdego z chętnych po kilka razy informując o przebitkach pozostałych. Domyślam się, że taka zabawa może niektórych nawet zniechęcić do kupna. Nie zależy mi na szybkim sprzedaniu nieruchomości, bardziej interesuje mnie dotarcie do gremium potencjalnych kupców. Chciałbym jednak sprzedać działkę w przeciągu kilku miesięcy. Nie chcę korzystać z usług pośredników. Wpadł mi do głowy pomysł (być może oderwany od rzeczywistości) z zebraniem chętnych i przeprowadzeniem aukcji po jakimś czasie od wypuszczenia ogłoszenia. Na allegro prowizja jest spora, także raczej odpada. Czy przeprowadza się aukcje tradycyjne? Może jakieś inne pomysły?

Mam atrakcyjną działkę budowlaną, .. Wiem, że chętnych (napalonych) będzie wielu.

Nie podniecaj sie tak bo spotka Cię mocne zdziwienie. Wiem co mówię . Mam kilka bardzo atrakcyjnych działek w Warszawie z pełnym uzbrojeniem ale chętni są tylko na okazję a nie na ceny z ogłoszeń. Jeśli Ci nie zależy na czasie to daj zaporową cenę na wyróżnionych miejscach w najważniejszych portalach i obniżaj ją co miesiąc. Możesz o tym poinformować w ofercie. Taka aukcja holenderska

Zapomnij. Na całe szczęście to nie stricte Stary Wilanów tylko okolice wiec i cena nie jest w tysiącach za metr. Działeczka już ze 3 miechy wisi w ogłoszeniach. Kryzys Panie mamy . Banki nie chcą dawać kredytów a po Nowym Roku to już zupełna kaplica będzie jak wejdzie Rekomendacja SII. Trza czekać na lepsze czasy :) Ale jak to sie mówi ziemia jeść nie woła.

• 2 weeks później...
W ciągu 4 lat na pewno nie wejdzie. Platfusty porzuciły ten projekt i póki będą u żłoba to go nie przywrócą. Parę osób z Ministerstwa Finansów dobrze żyje z wynajmu mieszkań wiec nie będą sobie sami strzelać w kolano. Oficjalna wersja jest taka że nie może być katastru zanim nie będzie aktualnych danych do niego czyli ewidencji gruntów itp. Prace nad tym trwają i trwają i trwają...