Neo23 16.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam,Chciałem zapytać jak rozwiązaliście kwestię wejścia na strych (jeżeli takowy macie). Firma Fakro ma w swojej ofercie schody strychowe -segmentowe. Czy może ktos z was ma/miał z nimi jakieś doświadczenia. Ewentualnie znacie inne firmy mające takie schody w swojej ofercie?http://sklep.fakro.com.pl/pl/?f=schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.03.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Krotki artykul jest na ten temat w kwietniowym "Ladnym domu" Wlasnie sobie o tym przy kawci czytam MIZYK 350 PLN, OMAN 300PLN, PAHER 560 PLN, RINTAL 750 PLN (metal), i inne. Popatrzcie sa chody na strych lamane, wysuwane i nozycowe. Kto by o tym pomyslal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 16.03.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ja mam takie schody z Fakro na strych. Całkiem dobrze się rozkłada i składa i wchodzi. Wcześniej używałem drabiny i teraz jest bez porównania lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Robert 5 16.03.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Czy te schody są jakoś ocieplone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.03.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ja też mam te schody; na strych i w garażu. Są one wykończone styropianem, ale są też inne opcje tych schodów tak samo jak i są rózne wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 16.03.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Schody strychowe trzeba koniecznie kupić z ocieploną klapą (n.p. Paher), bo może się okazać, że nie będzie miejsca na późniejsze ocieplenie. Od strony strychu trzeba też dobudować barierke (n.p. z łat drewnianych 5x5cm).Czym różnią się schody od drabiny : z drabiny schodzimy tyłem, ze schodów przodem.Z moich schodów strychowych kominiarz schodził przodem, a ja i większość robotników - tyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 dziękuję za wypowiedzi, Aleksadnryta musze w takm razie przejrzec ten numer.Co do schodów Fakro Robert 5 to klapa ma 36 mm i jest ponoc termoizolacyjna , wolna przestrzeń w środku jest wypełniona stryropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 16.03.2004 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 to powyżej to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 14.04.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 oman termo = cena odpowiednia + ocieplenie. I wszystko na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 14.04.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Witam. Mamy Oman,, metalowe, czterosegmentowe, ocieplone. Są w porządku. Nie mam żadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 11.05.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 A gdzie je można dostać i jakie ceny płaciliście. Z góry dziekuje za info Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 11.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Schody Fakro maja ocieploną płytę czyś tam termoizolacyjnym. Wiem, że Velux tez takie produkuje ale są drogie. Ja sam wybrałem fakro wersję wypasioną z poręczami i dostałem przyzwoita ceną 406-418 zł minus rabat (srednio 10-15% ale brałem też dwa wyłazy i dwa okna dachowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts