pestka56 14.03.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Jak nie znajdziesz, To wstawię ten ogień w photoshopie. Chcialabym ten kominek wkleić do mojego wątku z inspiracjami kominkowymi Jeśli pozwolisz oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 14.03.2017 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 śmiało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.03.2017 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Dziękuję. To już jutro zrobię Bardzo ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 14.03.2017 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Dzięki ) Specjalnie dla Ciebie wygrzebałem z telefonu - jest ogień ;O) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2017 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Super. Teraz piszę z tableta, więc wstawię rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 15.03.2017 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Kominek prezentuje się świetnie. Jednak został wykonany nieprawidłowo. Proszę o wniesienie ewentualnej reklamacji u wykonawcy, Edytowane 15 Marca 2017 przez DUNTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.03.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Kominek prezentuje się świetnie. Jednak został wykonany nieprawidłowo. Jeżeli moje uwagi są słuszne, proszę o wniesienie reklamacji u wykonawcy,Są niesłuszne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 15.03.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Kominek prezentuje się świetnie. Jednak został wykonany nieprawidłowo. Jeżeli moje uwagi są słuszne, proszę o wniesienie reklamacji u wykonawcy, Reklamacja u wykonawcy... nie doczytałeś tego wątku chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2017 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Dunte, poczytaj i nie czepiaj się. Otwory - szczeliny wwiewne są ukryte bardzo sprytnie. Warto to rozwiązanie brać pod uwagę budując obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Jacku, wstawiłam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228692-Inspiracje-kominkowe/page32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 15.03.2017 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Kominek prezentuje się świetnie. Jednak został wykonany nieprawidłowo. Proszę o wniesienie ewentualnej reklamacji u wykonawcy, myślę, że wszystkie szczeliny są na miejscu, nawet lekko przewymiarowane.... proszę zerknąć na zdjęcia z budowy, wszystkie można zlokalizować pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 15.03.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Jeżeli wloty ukryte są pod kamieniem - okNiemniej jednak reszta, tak jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 15.03.2017 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Jeżeli wloty ukryte są pod kamieniem - ok Niemniej jednak reszta, tak jak pisałem. ok, znam gościa co budował, wiem gdzie mieszka, jak go spotkam przekaże uwagi ) póki co używam kominek już ładnych parę lat i śladów zabrudzenia brak, ani na obudowie, ani na suficie, jak również na luftach... szczelina między obudową i wkładem wygląda mniej więcej tak jak na zdjęciu - za mała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.03.2017 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Jeżeli wloty ukryte są pod kamieniem - ok Niemniej jednak reszta, tak jak pisałem. Błędem jest to że zrobił szczelinę i to jest powód brudzenia, bo tamtędy dostaje się dym do luftów? Dobrze zrozumiałem Twoje uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.03.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Z jakiego powodu dym wydostaje się z wnętrza wkładu do pomieszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 16.03.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Z jakiego powodu dym wydostaje się z wnętrza wkładu do pomieszczenia ? Też jestem ciekaw...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 17.03.2017 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Oj Panowie. Wiadomo że przy nieprawidłowym otwieraniu drzwiczek kominkowych jak też nieprawidłowym rozpalaniu część dymu może przedostawać się na zewnątrz a dalej szczeliną która jest najbliżej położona - do komory cieplnej, stamtąd na kratki oraz dgp. Niwelując maksymalnie tą szczelinę zapachy trafiają nie do środka a na zewnątrz obudowy a dalej do wentylacji. Przed zabrudzeniami chroni kamień bądź jakaś blenda. Edytowane 17 Marca 2017 przez DUNTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.03.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Oj Panowie. Wiadomo że przy nieprawidłowym otwieraniu drzwiczek kominkowych jak też nieprawidłowym rozpalaniu część dymu może przedostawać się na zewnątrz a dalej szczeliną która jest najbliżej położona - do komory cieplnej, stamtąd na kratki oraz dgp. Niwelując maksymalnie tą szczelinę zapachy trafiają nie do środka a na zewnątrz obudowy a dalej do wentylacji. Przed zabrudzeniami chroni kamień bądź jakaś blenda.Oj Dunte ...Niwelując maksymalnie popełnić można błąd w sztuce montażowej, która doprowadzi do uszkodzenia obudowy, lub delikatnego wkładu. Szczelina musi być! A przez minimalną dym zasuwa jeszcze szybciej...Nie tędy droga. Oczywiście widziałem mądrali pakujących tam sznur z włókna szklanego...Jeszcze większy błąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 17.03.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Dylatacja jest sprawą normalną. Ale nie szczeliny wielkości ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.03.2017 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Szerokość szczeliny jest bez znaczenia w dyskutowanym problemie dymu, który tą drogą dostaje się do obudowy. A z technicznego (konstrukcyjnego) punktu widzenia, tym bardziej. Można robić szczeliny nawet wielkości nogi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts