respi 30.11.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam.Śledzę Twój wątek z zaciekawieniem.Jestem ciekaw jakim klejem obrabiałeś te płyty varmsena przy zatapianiu siatki? Czy to był ten cersit o którym wcześniej pisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 30.11.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Zastosowałem zwykły klej do siatki, taki jak do styro na elewacji. Jak na razie nic nie pęka... ;o) Witam. Śledzę Twój wątek z zaciekawieniem.Jestem ciekaw jakim klejem obrabiałeś te płyty varmsena przy zatapianiu siatki? Czy to był ten cersit o którym wcześniej pisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 30.11.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Bardzo dobry temat, oby więcej takich - gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Zastosowałem zwykły klej do siatki, taki jak do styro na elewacji. Jak na razie nic nie pęka... ;o) Jak zamieszkasz , nie zapomnij wkleić ładnych fotek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 04.12.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Spoko, jak na razie przygotowania do wielkiej przeprowadzki.... kominek na drugim planie, a wymaga jeszcze trochę pracy. Jak skończę, to się pochwalę ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 24.02.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) no i skończone - kominek narożny DIY ;o) Edytowane 24 Lutego 2012 przez jwbrzezinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 24.02.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie będę ukrywał, że wnękę na drewno skopiowałem u się. Mam tam 5-6 dniowy zapasik i przy ciepłej ściance znakomicie się dosusza. Jeszcze jedna sprawa - brak ognia na zdjęciu! Wzrok przyciągają nazbyt kontrastowe"kratki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 24.02.2012 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ognia nie ma bo ciepło już się jakoś zrobiło ;o) Kratki fakt, na zdjęciu wyszły bardzo kontrastowo. Generalnie kolorystyka może jeszcze ulec zmianie, rozpatrujemy zmianę czarnego na brąz i zmianę tej mniejszej (wyższej) części kominka, bo jakoś nie pasuje... PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Zrób zebrę na całym kominku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 24.02.2012 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Eniu, a może trochę jaśniej z tą "zebrą".... może jakaś fotka poglądowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
respi 12.04.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam.Fajnie wyszło,mój ma pewne podobieństwa,ale góra jest zabudowana na równo,nie ma uskoku jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 12.04.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 A jakie wrazenia z eksploatacji samego wkladu ? Ja mam w planie kupic wersje z plaszczem wodnym, ciekaw jestem opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 12.04.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Wkład...no cóż, ciężko mi ocenić bo to mój pierwszy kominek ( w życiu ;o)). Gdybym kupował kolejny to pomyślałbym o wersji z szybą podnoszoną do góry, chociaż nie do końca wiem jak się ją tam myje, a myć trzeba od czasu do czasu. W tej wersji, przy otwieraniu drzwiczek zawsze sypie się trochę popiołu - niby niewiele, ale upierdliwe to to jest. Poza tym, to jak na moje potrzeby sprawdza się znakomicie - grzeje i widoczek na ogień ładny ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 12.04.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 jwbrzezinski podaj wymiaryWiem ze wklad jest szeroko na jakies 70cm a jaka jest odleglosc od sciany przy oknie do wkladu oraz cala szerokosc kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Strzelam ! 150 X 80 w podstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 13.04.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Wkład...no cóż, ciężko mi ocenić bo to mój pierwszy kominek ( w życiu ;o)). Gdybym kupował kolejny to pomyślałbym o wersji z szybą podnoszoną do góry, chociaż nie do końca wiem jak się ją tam myje, a myć trzeba od czasu do czasu. W tej wersji, przy otwieraniu drzwiczek zawsze sypie się trochę popiołu - niby niewiele, ale upierdliwe to to jest. Poza tym, to jak na moje potrzeby sprawdza się znakomicie - grzeje i widoczek na ogień ładny ;o) Aż strach pomyśleć jakby każdy z potencjalnych klientów sam robiłby sobie kominek Gratuluję Panu zaparcia, ambicji, co dało w konsekwencji tak fajny efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 13.04.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Leniin, podstawa ma 152x83 - Eniu, gratuluję dobrego oka!!!! ;o), Górna część ma 81x66 licząc od składziku drewna. Od ściany do wkładu jest 75 cm.Daniel, dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam weekendowo wszystkich, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 09.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ten model kominka to DJ, czyli ma 2 szyby zestawiane. W zwiazku z tym, pomiedzy szybami jest mala szczelina. To teraz mam pytanie - czy z tej szczeliny nie uchodza jakies zapachy oraz czy sie nie brudzi i jak z czyszczeniem. Ten narozny kant jest najbardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 09.05.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 narożniczek nie rzuca się w oczy, tzn. nie brudzi się, nie wydostaje się tamtędy dymek itd. Przed zakupem oglądałem oba modele i z mojego punktu widzenia wielkiej różnicy wizualnej nie ma, za to w cenie jest ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 09.05.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 narożniczek nie rzuca się w oczy, tzn. nie brudzi się, nie wydostaje się tamtędy dymek itd. Przed zakupem oglądałem oba modele i z mojego punktu widzenia wielkiej różnicy wizualnej nie ma, za to w cenie jest ;o) No to przyklepane, wkład zamowiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts