Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór pieca z podajnikiem

kaska74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

przepraszam ze nie zagladam tutaj zbyt czesto, poprostu tymczasowy nawal roznych spraw, ale czytam wszystko co piszecie, wiec chlopcy jaki macie na mysli kociolek???????? no niestety jestem uwiazana tym programem, ale pan ktory obsluguje ten program mowil ze sa do wyboru piece na rozny opal nie tylko eko

GALMET ma sterownik PERFEKT i procesor EXPERT to juz doczytalam, spala mieszanki ale czystego mialu niestety nie, co myślicie o GALMET KWP S, tylko co oznacza ten zapis

Nowy model z rusztem wodnym – DUO moc: 16, 22, 28 kW

Nowy model z możliwością montażu rusztu żeliwnego na dwóch poziomach – 2 moc: 16, 22, 28 kW czy to dla mnie istotne?

a wogóle czym sie rozni GM KWP M od S

Zastosowanym palnikiem

ten z literką M to obrotowy model Pancerpol typu duo/ppsm. Może spalac ekogroszek, jego miks z miałem oraz sam dobrej jakości miał węglowy

Ten z literką S to jakiś palnik skośny, nie znam go, kiedys coś podobnego widziałem na targach w Poznaniu, ale nie pamiętam producenta.

GALMET ma sterownik PERFEKT i procesor EXPERT to juz doczytalam,

Perfekt to prostszy sterownik...

Expert bardziej zaawansowany z wyświetlaczem graficznym, opcją dołączenia modułu sterującego zaworem mieszającym w powiązaniu z czujnikiem pogodowym

Jest system podpowiedzi, jak dane przez producenta sa dobrze wprowadzone, to jest względny spokój, ale jak sama będziesz musiała Experta rozpracować, to Ci współczuję, jak nie masz o sterownikach choćby bladego pojęcia....

odradzam wszelkie zabawy w ruszta wodne- wybierz raczej opcję z rusztem żeliwnym oraz palnik który poradzi sobie z mieszankami lub samym miałem tak jak pisze Jarecki79 niestety pozostaje Ci kłopot z trudnym sterownikiem. jeśli mam byc szczery to w Twojej sytuacji wwybrałbym ogniwo - pewnie chłopaki zaraz na mnie wsiądą ale z podanej listy nie widzę chyba nic lepszego i łatwego w obsłudze. Teoretycznie po prawidłowo wkonanym podłączeniu tego kotła oraz wszystkich czujników pozostaje Ci sypanie paliwa usuwanie popiołu i czyszczenie kotła. ingerencja użytkownika w sterownik ogranicza się do ustawienia temperatury CO oraz CWU i na tym się z grubsza kończy - nie boli Cię głowa że musisz coś zmieniać czy przestawiać. zapewne są lepsze kotły ale chyba nie na Twojej liście, CHYBA że tóryś z nich w opcji z dobrym sterownikiem(łatwym w obsłudze) ale moja wiedza tutaj się kończy niestety

• 4 weeks później...