MazDoroty712 31.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Jakieś 10 lat temu nabyłem wkład z płaszczem wodnym. Sprawa zamontowania go w poprzednim domu upadla i wkład sobie leżał jeść nie wołając... W tej chwili kończy się budowanie nowej chatki i chciałbym wykorzystać ten wkład, nie podłączając go jednak do instalacji c.o. Powstaje pytanie - czy mogę wykorzystać ten wkład czy muszę jednak go zamienić na wkład zwykły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 31.10.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Dowcipas, czy wziąłeś wolne od myślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazDoroty712 31.10.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Ani jedno ani drugie, po prostu pytam bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 31.10.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Jedyny problem to nieosłonięte blachy w obrębie paleniska.Normalnie chłodzi je woda , więc osłoń je płytkami szamotowymi.Wystarczy je poustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 31.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Eniu, po zaślepieniu płaszcza uwięzione powietrze z wkładu zrobi termos. Przeca obudowa ma grzać!Nie lepiej to wymienić na adekwatne urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.11.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Eniu, po zaślepieniu płaszcza uwięzione powietrze z wkładu zrobi termos. Przeca obudowa ma grzać! Nie lepiej to wymienić na adekwatne urządzenie? Nie wpadłem na to ,że ktoś go może zaślepić!!! Słuszna uwaga. Pewnie ,ze lepiej wymienić, ale może chodzi o kasę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 01.11.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Jedyny problem to nieosłonięte blachy w obrębie paleniska. Normalnie chłodzi je woda , więc osłoń je płytkami szamotowymi. Wystarczy je poustawiać. Ale żarty sobie z ludzi robicie .. Mam nadzieję że nikt z czytających forum nie bierze tej porady "enia" na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.11.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ale żarty sobie z ludzi robicie .. Mam nadzieję że nikt z czytających forum nie bierze tej porady "enia" na poważnie Przytłaczająca ilość Twoich "poważnych" porad na forum , szczególnie wszystkich w tym utwierdza . No koleś , pokaz mistrzostwo i wytłumacz zainteresowanemu forumowiczowi , czym grozi palenie we wkładzie, który go przestał interesować jako wodny. Tylko przyłóż się do odpowiedzi, a nie jakieś tam tradycyjne bzdety ... Może i ja się czegoś w końcu od Ciebie nauczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Szlifierka kątowa w ruch... drugi płaszcz, na złom.. może bedzie na soczek z czarnej porzeczki. Podobno zdrowe są.Szamoty jak nie ma, to do paleniska zakupić. Gdzie kupić?Wyszukiwarka google, hasło "płyty szamotowe" Następne pytanie proszę Edytowane 1 Listopada 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam.Mężu Doroty - znajdź kogoś, kto ci będzie w stanie przy okazji wykonania kominka, zasypać przestrzeń "na wodę" zwykłym szamotem mielonym ...Będziesz miał "maszynkę do grzania" ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.11.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Eee taaamm , znowu zmowa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.11.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam. Mężu Doroty - znajdź kogoś, kto ci będzie w stanie przy okazji wykonania kominka, zasypać przestrzeń "na wodę" zwykłym szamotem mielonym ... Będziesz miał "maszynkę do grzania" ... Pozdrawiam. Forest tym wpisem ustanawiasz MISTRZOSTWO ŚWIATA !! Nawet "eniu" nie jest w stanie przebić takich patentów .. Znów twoja wiedza;) jest górą wysoko ponad wszystkimi... jak to zwykle z fajerwerkami bywa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.11.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Jedyny problem to nieosłonięte blachy w obrębie paleniska. Normalnie chłodzi je woda , więc osłoń je płytkami szamotowymi. Wystarczy je poustawiać. Pierwsza"porada" .. bardzo ciekawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.11.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Nie wpadłem na to ,że ktoś go może zaślepić!!! Słuszna uwaga. Pewnie ,ze lepiej wymienić, ale może chodzi o kasę ? Druga porada .... temat się rozwija ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.11.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Przytłaczająca ilość Twoich "poważnych" porad na forum , szczególnie wszystkich w tym utwierdza . No koleś , pokaz mistrzostwo i wytłumacz zainteresowanemu forumowiczowi , czym grozi palenie we wkładzie, który go przestał interesować jako wodny. Tylko przyłóż się do odpowiedzi, a nie jakieś tam tradycyjne bzdety ... Może i ja się czegoś w końcu od Ciebie nauczę... Trzecia porada ... tu proponuje zwrócić uwagę na słowo BZDETY..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.11.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Cztery wpisy - napracowałeś się by nic nie powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.11.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam.Mistrzu - no daj tu choćby jeden sensowny przykład czegokolwiek, co może być niewłaściwego w mojej akurat radzie ...- palenisko jest ? Jest.- ma dziesięć lat - czy coś mu się stanie? Nie - podejrzewam jest to jakiś tani "łup" bez żadnych wymyślnych rzeczy, ot dwuścienne pudło do zalania wodą.- posiadacz chce go świadomie pozbawić wody i tak go użytkować ? Tak.No to jakie widzisz przeciwwskazania?Stanie się coś złego?Coś się rozleci czy zepsuje?Zrobi komuś krzywdę?Powiedz że chłopie wreszcie cokolwiek mądrego, radę jakąś daj, ze dwa mądre słowa z których ktokolwiek coś skorzysta ... bo już Forumowiczom się "ulewa" od linków do Twojej strony i reklamowania "jedynej słusznej" technologii kominkowej ... o przepraszam - zduńskiej. Zapomniałem że wszak jesteś Mistrzem ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.11.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Forest. Zdejmowanie koniowi klapek z oczu , to ryzykowane zadanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.11.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam.Nie no ... ja to tak bardziej do Męża Doroty, żeby zobaczył że można ...Co do rzeczonego konia ... jest takie powiedzenie o jego krzyżówce z innym nieparzystokopytnym ... też bardzo upartym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.11.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Możesz wszak zamieszczać swoją reklamę ..o ile zapłacisz ..i uruchomisz stronę internetową .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts