modrzew2 01.11.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Wdzięczny będę za pomoc - co z tym robić: - zaprawa, którą wykonawca muruje nie wiąże i mogę wyjmować cegła po cegle. Tak jest w kominie, ścianach nośnych i działowych. - wykonawca dodaje szamponu do zaprawy zamiast plastyfikatora, i generalnie nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie to, że po tygodniu mogę zmogę odłupać zaprawę i mogę ją kruszyć bez trudu między palcami - ścianki działowe z silki skandalicznie wymurował nierówno, dowiązując gdzie-niegdzie gwoździem do drewnianych słupów, stoją w powietrzu, "nadproża" grożą śmiercią przechodzącemu, ściany się ruszają i można wyjmować bloczki jeden po drugim z górnych warstw Znajomi radzą nakazać rozbiórkę i zabranie całego materiału na koszt wykonawcy. A co z tą zaprawą? - da się sprawdzić ile dodał cementu lub obiektywnie to ocenić, by uznać za wadę? Bardzo proszę o poradę. Zdołowany Edytowane 2 Listopada 2011 przez modrzew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 01.11.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 masakra....Sam bym sto razy lepiej wymurował. A gdzie Twój kier.bud.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 01.11.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 nadproże ...... miszczostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.11.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 - wykonawca dodaje szamponu do zaprawy Gdyby dodawał nizoral nic by sie nie kryszyło Reszta tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 01.11.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 kurde,skąd ty wytrzasnąłeś tego wykonawcę??????myślę że tylko rozbiórka wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 01.11.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 chłopaku weź sobie porządnych murarzy, kiedyś wrócisz do domu po dwóch piwach oprzesz się o ścianę a ona się przewróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 01.11.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Porażka, to chyba jakiś "pijany miszcz" murował! A jaka robią proporcję tej zaprawy wiesz? Przy 1:3 to na drugi dzień nie można wbić gwoździa w fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modrzew2 02.11.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 OK, a jak mogę ocenić, że zaprawa była do bani, poza tym, że nie trzyma - ? Jakie są minimalne normy i czy jest to do rozpoznania po wymurowaniu? Można jakoś udowodnić, że było za mało cementu?Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts